Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

Catella 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem fajn první série. která je takovou uváděčkou do děje, aby divák vlastně pochopil o co tam půjde. Seznamujeme se s Rickem, kterej se probouzí v nemocnici do světa, ve kterém se většina lidí přeměnila na zombie. Super bylo, že první série má jen 6 epizod, takže úvod od děje není nijak zdlouhavě a nudně nataženej. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[90%] Nastal čas abych jednotlivě okomentoval všechny řady tohoto skvělého TWD světa! Seriál nám s 11 řady skončil a já si dávám poctivé repete. Dnes jsem si dal první krátkou 1 sérii s 6 epizody. Neskutečná nostalgie. Rick, který se probudí v nemocnici, následné seznámení s hrůzostrašnou apokalypsou a „mrtváky“. Postupem času se v téhle krátké řadě seskupuje skupinka přeživších. Někteří zemřou, někteří přežijí, a tak to bude následovat i v dalších částech. Ani mi nepřijde, že by tohle mělo nějak pomalé tempo. Vše bylo suprové. Hluchých míst minimum a většina postav zaujala. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (a ani se nechystám),takže jsem k tomuto mohl přistoupit s jasnou myslí. A i když je tato 1.s.dle mého stále super (viděl jsem ji celkem 3x),tak jsem přesto dál už nepokračoval (částečně díky důr.nedoporučení od známých),ale i díky lenosti a faktu,že jsem na to časem prostě zapoměl. Tak a je to venku. :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som ultra fanúšik horrorovej tvorby a subžáner zombie mi je veľmi blízky. Takže som bol aj napriek tomu, že nie som seriálový typ, dosť hodne zvedavý ako bude vypadať televízny seriál s touto tématikou. Zhliadol som prvú sériu, ktorá obsahuje šesť dielov a som spokojný. Ale do ďalších sérii sa už púšťať asi nebudem, predsa len radšej zostanem u klasických celovečerných zombie filmov. V každom seriály vždy býva nejaká tá zbytočná vata, a bola aj vo "Walking Dead". **** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je proste najlepšia, ako asi u každého seriálu a má len jednu chybu a to že má len 6 častí. Spomínam si na to, ako ma to okamžite dostalo. A ťažko sa tomu dá veriť, že to bolo v roku 2010. Ako pozerám ostatné série tohoto seriálu, tak mi to prostredie kempu v Atlante pri jednom úžasnom jazierku veľmi chýba. Rovnako ako množstvo postáv. Tie najlepšie charaktery boli práve v prvej sérií. Túto sériu si pre seba uchmatol Shane Walsh a práve ten je celkovo mojou najobľúbenejšou postavou seriálu. Jon Bernthal ho zahral neskutočne a aj preto mu to zaručilo hlavnú rolu Punishera v rovnomennom seriáli. Všetko je tu ešte dokonalé, narozdiel od pozdejších sérií, tu chýba napríklad benzín, jazda autom je skoro nemožná, je tu akcia, žiadne zbytočné love story dialógy, alebo epizódy, ktoré od seba neviete ani rozlíšiť. Proste 100% (Hodnotenie: Epizóda 1,2,3,4,5,6 ***** ) ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • Konzultujúci producent/výtvarník špeciálnych efektov Greg Nicotero hrá chodca, ktorý zje jeleňa. (molcan2)
  • Počas natáčania tejto epizódy, keď Merle Dixon (Michael Rooker) strieľa zo strechy obchodného domu, zavolali jednotku S.W.A.T. z Atlanty, pretože ľudia si mysleli, že je ostreľovač. (molcan2)
  • Úvod epizódy obsahuje absolútne nesprávne zaobchádzanie so zbraňou. Rick (Andrew Lincoln) povie jednému z policajtov, aby sa uistil, že jeho pištoľ má náboj v komore a aby ju odistil. Policajt teda následne zatiahne záver a uvoľní ho, pričom môžeme jasne vidieť, že sa žiaden náboj do komory nenabil. Následne urobí druhú chybu, keď akože uvoľní poistku. Používa totiž pištoľ značky Glock, ktoré manuálnu poistku nemajú. Policajt v skutočnosti len siahol na záchyt záveru, ktorý sa používa na uvoľnenie záveru zachyteného v zadnej polohe po vyprázdnení a následnej výmene zásobníku. Keďže záver nemá v zadnej polohe, tento čin bol absolútne zbytočný. (ČSFD)

Reklama

Reklama