Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 2

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (750)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Animovaná variace na komiksové a filmové příběhy Supermana, převrácená postmoderně tak nějak na hlavu, neboť ustálená dualita superhrdina - hlavní padouch je tu variováním narušena a negována, až dojde k úplné záměně obou pólů. Jestli má Megamysl nějaký velký klad, pak samozřejmě aluze na různé popkulturní odkazy a ikony, kterých je tu citována skutečně přehršel, ale to už je vlastně v tomto odvětví počítačově animovaných snímků takřka standard. Druhým kladem tak zůstává výrazný důraz na pohrávání si s pravidly žánru, která, jak již bylo dříve řečeno, staví zpravidla na hlavu (superhrdina ničí a ohrožuje své vlastní město atd.). Originální je též samo rozvíjení a variování supermanovské předlohy - kupříkladu Supermanovo maskování se za nemotorného novináře Clarka Kenta tu tvůrci transformovali do podoby 3D hologramu se zdrojovým kódem v hodinkách, které jsou pak využívány ještě v mnoha dalších proměnách identity... Dívat se na superhrdinská klišé z nezvyklých úhlů pohledu je poslední dobou v kinematografii takřka trend (namátkou připomenu mimořádně ulítlý britský seriál The Misfits, stejně jako záplavu snímků hollywoodské provenience), Megamysl přináší ale potřebnou přidanou hodnotu. Celkově patří k tomu lepšímu, co v daném ranku vzniklo... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V žánru filmů s kreslenými zápornými hrdiny v hlavní roli, kteří v této předvánoční době atakují kina, mi přijde MegaMind mnohem nápaditější než takové Despicable Me. V originálu je naprosto senzačně nadabováno, po hudební stránce se konečně jednou ve filmu pro děti objevilo i něco rockovějšího (výborné Welcome to the Jungle), po stránce příběhové vlastně nemáte moc tušení, kam se to celé bude vyvíjet (zvlášť po téměř-úvodní scéně s lidskou kostrou), a vizuální část je přesně taková, jakou u animáku dnešní doby očekávám. Nicméně to nic nezmění na faktu, že jsem se zas až tak mega nebavila, a ve střední části filmu, kdy je děj založený na tom, že se hlavní hrdina nudí, jsem se nudila s ním. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vzdávám hold tomu, kdo vymyslel animovaný film a těm, kteří vyšlapali cestičku až k tomuto naprosto dokonalému dílu. Megamysl je jednak skvělý příběh, jednak skvělé zpracování. Dabing Pitta nebo Ferrella a ACϟDC k tomu jej také posouvá o kousek dál. Upřímně, naposledy jsem se takhle zíral u Užasňákových. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lepší než Já, padouch. Hudební složka potěší každého rockového fanouška. Zpočátku se mi to nezdálo, ale Megamind se může směle opřít o kvalitní scénář a Will Ferrell nečekaně nevadícího Willa Ferrella. Ten se vyvaroval většiny svých nejapností a za mikrofonem předvedl že dokáže utáhnout celý film. Oproti Padouchovi je Megamysl vyspělejší zábavou pro dospělé. Chválit bych mohl dlouho. Prostě 80% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Alan J. Schoolcraft, Brent Simons | Hudba: Hans Zimmer, Lorne Balfe | Produkcia: Lara Breay | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Pacific Data Images, Red Hour Productions | Rozpočet: 130 miliónov $ | Tržby: 317,415,120 $ | Našťastie, zase trochu iný animák. Až neuveriteľne šlapajúci scenár, grafické spracovanie a o hudbe už ani nehovorím - všetko s vkusom vybrané. Jediné, čo mi nedá pokoj, je krutý podtext: Ak ste v živote len všedný kameraman, nemáte ani štipku nádeje byť niečim viac, a už vôbec nie šancu získať ženu svojich snov. A vlastne na základe tohoto faktu stavia príbeh z kameramana Halla zloducha Titána... Ale späť k celkovému dojmu: Super jazda, kde ma najviac pobavila scéna s projektovanou hlavou Megamaindu s obrovským RollingStone-ovským jazykom, pod ktorou sa púšťa pesníčka Guns'n'Roses :) ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama