Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 1

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (750)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lepší než Já, padouch. Hudební složka potěší každého rockového fanouška. Zpočátku se mi to nezdálo, ale Megamind se může směle opřít o kvalitní scénář a Will Ferrell nečekaně nevadícího Willa Ferrella. Ten se vyvaroval většiny svých nejapností a za mikrofonem předvedl že dokáže utáhnout celý film. Oproti Padouchovi je Megamysl vyspělejší zábavou pro dospělé. Chválit bych mohl dlouho. Prostě 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice kolísavý film. Začátek byl super a dost jsem se pobavil, ale od chvíle, co zmizí ze scény Metroman, jsem se začal nudit. A to není pro film, natož animovaný, dobré. Naštěstí to sem tam zachraňovaly povedenější hlášky či soundtrack. A hlavně díky skvělé závěrečné bitce (nástup Megamysla na scénu za zvuků "Guns N' Roses - Welcome To The Jungle" si budu ještě hodně dlouho pamatovat) nakonec udělím ty čtyři hvězdy, ale bylo to jen tak tak. Přišlo mi, že tohle téma (co když zloduch porazí hrdinu) se dalo přeci jen zpracovat o něco lépe a hlavně o něco vtipněji. 70 %. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Pro piškoty jistě hodně zábavné, pro dospělé lehce úsměvné, ale nadprůměrné. Jako v jiných animácích najdeme i zde toho "druhého", který má za úkol pobavit drobnými vtípky. Konkurence je však silná, animáků roste jako hub po dešti, a když se tak svou megamyslí zamyslím, tak Megamysl nepřináší nic nového. Nenadchne, ale nenudí... 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách skvělá zábava. Výtečný scénář, nápaditě si pohrávající s comicsovými schématy, narvaný nejen nápady, ale také odkazy na žánrovou klasiku, k tomu pekelně rychlé tempo, nepřetržitá palba vtípků, skvělé slovní přestřelky, několik překvapivých zvratů, nápaditě vystavěné charaktery v jejichž čele trsá sympaticky hyperkativní modrý pohodář, který jede do akce po Higway to Hell. Spíše než s často zmiňovaným "padouchem" by se hodilo srovnání s Úžasňákovými, ale i tady myslím obstojí se ctí a může se bez obav postavit mezi nejlepší animáky poslední doby. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Megamysl" může sloužit jako typický příklad projektů DreamWorks Animation. Jejich produkce co do technické kvality vždy pokulhávaly za konkurencí, ale jejich síla spočívala ve scénářích. Vedle svého času nápaditého a skvěle vytěženého konceptu, který můžeme popsat jako záporácký protipól vůči "Úžasňákovým" si ale tentokrát studio zasloužilo také ovace za animaci. Ta staví na plasticitě postav a kombinuje zveličenou tvárnost 3D modelů s extrémně expresivní mimikou typickou pro klasické animované grotesky. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (28)

  • Při tréninku Titána (Jonah Hill) háže Prcek barely v robotickém obleku gorily, což odkazuje na videohru „Donkey Kong“. (LaserJet)
  • Väzenie pre nadaných, v ktorom je Megamozog (Will Ferrell), paroduje školu pre nadaných profesora Xaviera zo série X-Men. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama