Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 3

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (750)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

V konkurenci letošních Áčkových animáků vypadá Megamysl jako jejich chudý příbuzný. Jestli ho poráží jeho přímý konkurent Já padouch, tak kolega z DreamWorsácké stáje Jak vycvičit draka ho rovnou zadupává do země. Megamysl se může opřít o jednu věc - výborně nadabované postavy. Will Ferrell a David Cross svým postavám dali život (i Jonah Hill) a mnohdy překonávají své "živé" výkony. Animace je také na hodně vysoké úrovni, ale svými zběsilými a epileptickými pohyby postav mi šíleně připomínala Madagascar. Megamysl má však jiný, větší problém, a to že ve stejný rok byl do kin uveden jiný Áčkový animák, který vsadil na nápravu záporáka. A nutno říci, že Universal s Despicable Me na to šli lépe. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, co by si takový superpadouch počal, kdyby skutečně ovládl svět (který bývá v superhrdinských filmech suplován supermegapolí, ať už je to Gotham nebo Gothaj). Ať už je to Joker nebo pandimenzionální nestvůra z Mogadonova mračna, bavilo by ho to? Autoři Megamindu si položili stejnou otázku a odpovídají na ni: nebavilo. U tohoto závěru ovšem nekončí a nejen že ho rozvádějí dál, ale ještě si přitom zvládnou pohrát si typickými postupy superhrdinského příběhu. Celkově nápadité, zábavné a svižné. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od natočení Shreka se neobjevil animák, který by tak systematicky parodoval popkulturu a ustálená výrobní schémata zábavního průmyslu. Zatímco ale Shrek parodoval tradiční disneyovky, tedy vycházel ze všeobecně známého světa pohádek, Megamysl ironizuje superhrdinské komiksy a jmenovitě Supermana, což je oblast, která poněkud zužuje jeho působení. Je ještě jeden zásadní rozdíl, Shrek byl plný účinných fórků a postav, mezi kterými si každý našel to své. Megamysl má základní kostru podstatně jednodušší a má i méně účinných gagů. Je to určitě chytrý film, ale to ještě neznamená nejzábavnější a komerčně nejprodejnější. Spíš naopak, jakkoli ho považuju za lepší než nedávno zhlédnutý kousek Já, padouch, a taky odvážnější, bude s největší pravděpodobností Padouch podstatně úspěšnější, protože je mnohem konvenčnější a méně náročný na přemýšlení. Megamysl, jakkoli má podobu klasického rodinného animáku, dokážou ocenit spíš ti starší, kteří můžou uplatnit nadhled a znalost žánru. Megamysl si střílí z žánrových konvencí, právě z těch, které Já, padouch striktně dodržuje. Zatímco starší Úžasňákovi komiksových hrdinů pouze využívali a vycházeli z nich, Megamysl s žánrem pracuje víc tvůrčím způsobem a obrací ho naruby. Celkový dojem: 75 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Alan J. Schoolcraft, Brent Simons | Hudba: Hans Zimmer, Lorne Balfe | Produkcia: Lara Breay | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Pacific Data Images, Red Hour Productions | Rozpočet: 130 miliónov $ | Tržby: 317,415,120 $ | Našťastie, zase trochu iný animák. Až neuveriteľne šlapajúci scenár, grafické spracovanie a o hudbe už ani nehovorím - všetko s vkusom vybrané. Jediné, čo mi nedá pokoj, je krutý podtext: Ak ste v živote len všedný kameraman, nemáte ani štipku nádeje byť niečim viac, a už vôbec nie šancu získať ženu svojich snov. A vlastne na základe tohoto faktu stavia príbeh z kameramana Halla zloducha Titána... Ale späť k celkovému dojmu: Super jazda, kde ma najviac pobavila scéna s projektovanou hlavou Megamaindu s obrovským RollingStone-ovským jazykom, pod ktorou sa púšťa pesníčka Guns'n'Roses :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Čisto chlapčenská záležitosť bez akejkoľvek rozprávkovej roztomilosti. Skvelá muzika, ktorá občas pripomenie efektnosť a drsnosť IRON MANA. Práve tieto našľapané "intrá" dvíhajú film hore. Inak ma neakčná časť až tak moc nebavila. AKO VYCVIČIŤ DRAKA bol na tom o niečo lepšie... RODINKA ÚŽASNÝCH bola zase plynulejšia... Ale za tých pár úžasných a vtipných okamihov sa oplatí pozrieť celý film... ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

  • Radnice v Metrocity vypadá jako radnice v San Franciscu. (Brodyman)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama