Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Brilantní nápad a snový vizuál neuchrání diváka od otrávenosti a zklamání. Film vypadá skvostně, ale když ho začnete pozorovat, tak zjistíte, že jde jen o krásnou slupku, zbytek je pro ostudu. ____ Když tvůrci vymyslí fyzikální pravidla pro složitě fungující dvousvětí s dvojí gravitací, měli by je dodržovat a ne je porušit při každé příležitosti, která se jim hodí. Dvojí gravitace tak existuje pouze pro to, aby umožnila natočit půvabné scény vznášení se dvou milenců. Jinak je její využití plné logických nesmyslů a nebojím se napsat: až kravin. _____ Kdyby aspoň fungovala milostná rovina! Jenomže ta je slaboučká, téměř nepatrná. Nejvíc času se vyplýtvá na to, aby se hrdina dostal do protichůdného světa - což vzhledem k tomu, jak nelogicky pracuje scénář s přitažlivostí, okamžitě přestane každého zajímat, protože je jasné, že si scenáristé vymyslí nějakou nelogickou schválnost jak ho tam dostat a udržet. Nejde tedy o důvtipnost nebo odvahu hrdiny, tohle zařídí scenáristická neschopnost. Do toho totálně nevysvětlené včely. No a mezi tím se párkrát setká chlapec s dívkou a my máme věřit na proklamovanou, ale neprožitou milostnou osudovost. Navíc, chemie mezi hlavní dvojicí není příliš silná. _____ K tomu nutno připočíst zkratkovitý závěr, který by se dal nejlépe shrnout: "Už máme příliš dlouhou stopáž, peníze došly, tak všechno vysvětlíme za dvě minuty. Nikdo, kdo se dokoukal až sem, stejně už v žádný logický konec nevěří." _____ Zajímavé, jak se v jednom filmu může sejít námět na Oscara, vizuál jak z nějaké prestižní galerie a scénář jakoby ho napsali v kroužku tvůrčího psaní pro blonďáky. /21. 1. 15./ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Obrazy to má fantastické. Je to presne ten typ gýču, ktorý ľúbim aj cez tie lacné lens flare efekty (podobným zverstvom trpel aj nový Total Recall). Na plátne to musí byť pecka. Keď ale odmyslím vizuál, tak vidím nedopoečenú romantiku, ktorá by potrebovala aspoň 20 minút navyše, aby začala ako tak fungovať. To čo sa deje na plátne je absolútne podriadené tomu ako sa to deje. Škoda preveliká, mohla to byť epická vec v štýle Cloud Atlasu, ale to by musel niekto nechcieť narvať paralelné svety do hodiny a pol. Λǝlıɔǝ ʌlɐzuʎɔɥ 70%˙ ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ach jo! To mohlo bejt tak dobrý! A prd. Na film jsem se těšil od prvního traileru, tedy zhruba rok, no nakonec jsem z výsledku dost otrávenej. Upside Down má dvě pozitiva - ústřední nápad dvou světů ležících proti sobě a úžasnou vizuální stránku. Záběry, v nichž jsou vidět oba světy, zvlášť v sekvencích v horách, kdy nahoře i dole jsou zasněžené vrcholky, proplétají se mezi nimi oblaka a svítí slunko, jsou pastvou pro oči. A to je tak všechno, co můžu pochválit. Snímek zcela zasádně dojíždí na to, že jde v podstatě o fantasy pohádku, ale zcela vážně se snaží fungovat podle určitých sci-fi zákonů. Na jednu stranu mu to umožňuje předvádět zajímavé kousky s gravitací, na druhou stranu s těmi zákony pracuje tak podivně lehkovážně, že jsem byl nucen cirka 80 % stopáže přemýšlet nad tím, jestli se zrovna neděje nějaká blbost, která je s nimi v rozporu. Ve fantasy pohádce by nad tím člověk mohl mávnout rukou, ale sakra, když už si nějaká vážná vědecká pravidla nastavím, měl bych se podle nich řídit... I to by se ale dalo přežít, kdyby byl dobře napsaný vztah dvou hlavních postav. Bohužel dobře napsaný není. Je to jalová pseudoromantika, která na mě neměla nejmenší emoční dopad. No a jestli jsem celou dobu váhal na třemi hvězdami (za nápad, hrátky s gravitací a vizuál), závěrečných 15 minut, aneb koncentrovaná scenáristická nemohoucnost a zkratkovitost, mě přesvědčilo o tom, že víc než dvě hvězdy ode mne Upside Down nedostane. Jedno z největších letošních zklamání. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Naozaj rozporuplný film... Vizuál vás núti tomu streliť minimálne štyri hviezdičky, ale pritom je to neuveriteľná sr*čka! Navyše som nemal pocit, žeby som sa zamiloval do Kirsten Dunst. Vypadala ako po prebdenej noci teda... Aspoň, že z toho prehrievania hmoty sa im celý film neprehrial do gayovstva! Dám tri, nech nežerem! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dva rozdielne svety. Tí hore a tí dole. Vrch predstavuje moc, peniaze, hojnosť, spodok zase rozklad, kriminalitu, chudobu. Nepriepustné a zároveň neprípustné je prenikanie jedného sveta do druhého. Kastovníctvo a sila pôvodu púta k sebe silou gravitácie. No láska dokáže divy. Spolu s neprispôsobením sa uniformite. Rozdelenie slúži vykorisťovaniu. Poznanie je jasné: dva rozdielne svety sú a predsa je len jeden. Kryštalicky jasné posolstvo o zmiernení majetkových antagonizmov silou srdca odeté do dnes populárneho new ageového hávu fantastického príbehu. Myšlienka? Originálna! Vyústenie? Pozitívne! Vizuál? Skvelý! Herci? Mňam! Samé pozitíva a predsa celok pôsobil ako článok v magazíne s lesklými stránkami a skvelým dizajnom. Neobvykle a novo informujúcim o fungovaní spoločnosti. Po prečítaní však zanechávajúcom pocit minimálneho myšlienkového obohatenia, pretože zase šlo len o atraktívne podanie dávno známych právd. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama