Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když si vymyslíte vlastní, fyzikálně nesmyslný svět, můžete z toho vykřesat slušné množství vizuálně působivých záběrů. Ale když do něj nezasadíte příběh, který by stálo za to vyprávět, byla vaše práce přece jen marná. Výsledek je přinejlepším průměrný a dolů s hodnocením jdu kvůli tomu, že film nedodržuje ani fyzikální zákony, které si sám vymyslel. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre sa na to pozerá, je to pastva pre oči, pekné vizuálne efekty. Dej je zaujímavý dostatočne aby udržal divákovu pozornosť, aj keď by som uvítal trocha viac akcie a napätia. A tiež treba uznať, že je to niečo nové, originálne, čo tu ešte nebolo. Ja som celkom spokojný. Neviem však presne čo, ale niečo mi bráni dať plný počet. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Láska vzdoruje zákonům... tentokrát gravitačním. Vizuální stránka je úchvatná, příběh zase pohádka o bohatých a chudých vsazená do originálního prostředí. Zákony tu nepracují podle našich měřítek, takže kdo chce strávit skoro dvě hodiny tím, že bude plkat o tom, že by se hlavnímu hrdinovy nahrnula do hlavy krev (nebo, že hoří nějak pomalu) a skápl by hned při prvním přelezu do Horního světa, může. Solanas to obětoval, aby mohl vyprávět příběh, který až na trochu uspěchané finále, neselhává. Kirsten Dunst i Jim Sturgess jsou dobře vybraní a dobře ví co se od nich čeká. Celkově je to prostě povedená pohádka, která se odehrává v okulahodícím světě. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak zhruba dvakrát do roka mám pocit a nutkavou skoro jistotu, že musím se svým životem něco udělat, zamknu krabicák a rum z likérky Drak do kartonového sejfu, zakóduji mazaně na 12345 a ten těžký čas se snažím překonat nasáváním umění všemožného druhu. Tentokrát padla kalba na film. No, to jsem si pomoh, Nešpore, ty voe, makovice se mi točila jak po litru zelený na ex a výměna mého sériového světa za ten paralelní probíhala více než bouřlivě...lezl jsem po zdi a měl jsem nucení zvracet ve všemožných úhlech. Navíc jsem si opět potvrdil známý fakt, že krása viděná námi muži u žen a jiných entit se rovná množství vypitého metylu. Šeredná Kirsten se díky této kompozici a pokřivené perspektivě zdála výjimečně, ale opravdu jen chvílemi, téměř šukatelnou. Nicméně ani tenhle bonus nemohl zachránit to, i když jsem na hodiny fyziky ve své církevní škole dost chyběl a raději jsem chlastal měšní víno po litrech, že bylo vše neskutečně blbé a pohádkově nedomyšlené stejně tak, jako předčasně ejakulovatelný závěr, kde se během asi 7 minut stačilo (jakoby) vysvětlit téměř vše a nevysvětlené hodit na "jiný" budoucí příběh. Logika a aspoň částečná dotaženost skvělého námětu na úkor vizuálu...ovšem bravurního, vynikajícího, přepychového !!!! Film je zkrátka vhodný pro náctileté panny a ne hospodskými větráky ošlehaného sráče jako jsem já. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Brilantní nápad a snový vizuál neuchrání diváka od otrávenosti a zklamání. Film vypadá skvostně, ale když ho začnete pozorovat, tak zjistíte, že jde jen o krásnou slupku, zbytek je pro ostudu. ____ Když tvůrci vymyslí fyzikální pravidla pro složitě fungující dvousvětí s dvojí gravitací, měli by je dodržovat a ne je porušit při každé příležitosti, která se jim hodí. Dvojí gravitace tak existuje pouze pro to, aby umožnila natočit půvabné scény vznášení se dvou milenců. Jinak je její využití plné logických nesmyslů a nebojím se napsat: až kravin. _____ Kdyby aspoň fungovala milostná rovina! Jenomže ta je slaboučká, téměř nepatrná. Nejvíc času se vyplýtvá na to, aby se hrdina dostal do protichůdného světa - což vzhledem k tomu, jak nelogicky pracuje scénář s přitažlivostí, okamžitě přestane každého zajímat, protože je jasné, že si scenáristé vymyslí nějakou nelogickou schválnost jak ho tam dostat a udržet. Nejde tedy o důvtipnost nebo odvahu hrdiny, tohle zařídí scenáristická neschopnost. Do toho totálně nevysvětlené včely. No a mezi tím se párkrát setká chlapec s dívkou a my máme věřit na proklamovanou, ale neprožitou milostnou osudovost. Navíc, chemie mezi hlavní dvojicí není příliš silná. _____ K tomu nutno připočíst zkratkovitý závěr, který by se dal nejlépe shrnout: "Už máme příliš dlouhou stopáž, peníze došly, tak všechno vysvětlíme za dvě minuty. Nikdo, kdo se dokoukal až sem, stejně už v žádný logický konec nevěří." _____ Zajímavé, jak se v jednom filmu může sejít námět na Oscara, vizuál jak z nějaké prestižní galerie a scénář jakoby ho napsali v kroužku tvůrčího psaní pro blonďáky. /21. 1. 15./ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu začalo v Montreale v roku 2010. Tvorcovia mali v pláne natáčať vo Francúzsku, lenže výška daní rýchlo zmenila ich rozhodnutie. (Greenpeacak)
  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama