Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $105,095Tržby Celosvetovo $27,817,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $455,081 //počet predaných kusov 26,019Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ zaujímavý, roztomilý, odvážny, nápaditý projekt, s krásnou vizuálnou stránkou /80%/ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příběh poutavý, svět originální a fantastický. ALE na začátku vypadal film na sci-fi s reálným základem, ale během chvíle se přehopnul do fantasy bez fyzikální logiky – dvě velmi blízké zeměkoule a gravitace každé z nich působí jen na předměty (lidi), které z té které pocházejí. A s tím jsem měl místy problém a závěr jsem úplně (racionálně) nepobral. Víceméně to bylo celkem o ničem, ale ten nápad, fantazie, se cení. Navíc jde typově o film, kde se jedinec určité kastované/utlačované skupiny lidí vzbouří – jako Gattaca, Ostrov, Miority report –, a to mám rád. Chtělo by to další zhlédnutí. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 0 | akce 2 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Brilantní nápad a snový vizuál neuchrání diváka od otrávenosti a zklamání. Film vypadá skvostně, ale když ho začnete pozorovat, tak zjistíte, že jde jen o krásnou slupku, zbytek je pro ostudu. ____ Když tvůrci vymyslí fyzikální pravidla pro složitě fungující dvousvětí s dvojí gravitací, měli by je dodržovat a ne je porušit při každé příležitosti, která se jim hodí. Dvojí gravitace tak existuje pouze pro to, aby umožnila natočit půvabné scény vznášení se dvou milenců. Jinak je její využití plné logických nesmyslů a nebojím se napsat: až kravin. _____ Kdyby aspoň fungovala milostná rovina! Jenomže ta je slaboučká, téměř nepatrná. Nejvíc času se vyplýtvá na to, aby se hrdina dostal do protichůdného světa - což vzhledem k tomu, jak nelogicky pracuje scénář s přitažlivostí, okamžitě přestane každého zajímat, protože je jasné, že si scenáristé vymyslí nějakou nelogickou schválnost jak ho tam dostat a udržet. Nejde tedy o důvtipnost nebo odvahu hrdiny, tohle zařídí scenáristická neschopnost. Do toho totálně nevysvětlené včely. No a mezi tím se párkrát setká chlapec s dívkou a my máme věřit na proklamovanou, ale neprožitou milostnou osudovost. Navíc, chemie mezi hlavní dvojicí není příliš silná. _____ K tomu nutno připočíst zkratkovitý závěr, který by se dal nejlépe shrnout: "Už máme příliš dlouhou stopáž, peníze došly, tak všechno vysvětlíme za dvě minuty. Nikdo, kdo se dokoukal až sem, stejně už v žádný logický konec nevěří." _____ Zajímavé, jak se v jednom filmu může sejít námět na Oscara, vizuál jak z nějaké prestižní galerie a scénář jakoby ho napsali v kroužku tvůrčího psaní pro blonďáky. /21. 1. 15./ ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Úplně se mi z toho zatočila hlava! V kůži Johna Malkoviche potkává Věčný svit neposkvrněné mysli, aneb tenhle film je jako to nejlepší z Charlieho Kaufmana :) A i když příběh není tak promakaný, jak by mohl být a spousta zásadních věcí se tu řeší takřka střihem, prostředí je natolik úžasné, že si to plnej počet zaslouží. Pro mě film roku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO KDYŽ JE LÁSKA SILNĚJŠÍ NEŽ PŘITAŽLIVOST?“..... /// Zapomeňte na filozofický zdůvodňování nevěry. Tady, v tomhle světě, jde totiž nejen o milostnou chemii, ale i fyziku. Romantický sci-fi, kterýmu bohužel ke konci dochází sci-fi dech a vlastně nic neřeší. Ani filozoficky, ani akčně. Zbejvá jen romantika s krásnejma obrázkama na pozadí… ale jestli zrovna tohle vod života (filmu) čekáte, tak máte 4* jak vyšitý! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na telku a na druhý doma koukáme hlavou dolů. 2.) Vždycky mě zajímalo, jak vypadá skutečnost. 3.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)
  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)

Reklama

Reklama