Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru docela povedený kousek. Zkousl jsem tady i tu digitální kameru. Je to krapet syrovější, ale v rámci možností. Rozhodně se mi líbilo obsazení, kdy se v hlavních rolích objevily čerstvé tváře, kdežto v těch vedlejších byli ostřílení matadoři (Garcia, Kilmer). Kdo má rád filmy válečnéhoh charakteru bude určitě spokojen. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film se i přes svou nepopiratelnou kontroverznost a snahu šokovat nezbavuje dojmu, že ho natočil režisér hollywoodem protřelý a proto se několik scén nepopiratelně snaží tlačit na pilu emocí a tím ztrácí na autenticitě. Válka vyobrazena realisticky, ale nepředpokládám, že do detailu reálně. Herci standart, až na přehnaně prezentované žoldáky a vyměknuvšího generála. A závěrečná líbačka taky zbytečná. Jako válečný film to však funguje více než slušně. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Renny Herlin sa stále hľadá a jeho film aj tak vyzerá. Pokiaľ je v tom trocha politiky a širší pohľad na nedávny konflikt, je to zaujímavé. Akonáhle sa chce s novinármi hrať na hrdinov, začína to byť trapas, ktorého vrcholom je záver s potetovaným "kozákom" na námestí. Novinár neohrozene kráča s pevným pohľadom, za ním vybuchujú budovy...čo to má byť??Chcem točiť poctivú hodnovernú drámu alebo akčný thriller?? Toto je taký beztvarý hybrid, ktorý to síce v úplnom závere berie vážne (výpovede skutočných gruzíncov), ale na tú hodnovernosť a zodpovedný prístup sa vo filme pozabudlo. Val Kilmer , jeho výkon i výzor, to je hotová katastrofa. Zmenil sa na nepoznanie. Jeho štek mohol zahrať aj bezdomovec "Karči"...Aby som iba nekritizoval, sú tam aj dobré momenty a ako akčný film splní účel. Pokiaľ sa nehrá na niečo viac. 60%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Padla tu slova jako béčko atd.. Pod kategorií B mám tedy osobně jiné filmy. Nezastírám, že některé pasáže byly jako z béčka, ale zbytek byl řemeslně zvládnutý war report snímek z celkem nedávného konfliktu v Jižní Osetii v roce 2008. Ačkoliv snímek nám ukazuje, jak Gruzie v čele s prezidentem Saakašvilim (Andy Garcia - mimochodem se mu celkem podobal) jsou hodní a Rusáci coby okupanti se svými žoldáky zlí, nerad bych tu zabředl do čehosi o čemž nemám ponětí. Je jasné, že Sojuz už dále nechce své bývalé impérium dělit na samostatné (nezávislé) republiky, které chtějí do EU a NATO... Na druhou stranu, ty republiky na to mají právo. On vůbec celý ten Kavkaz je dost zašmodrchaný a nám těžko čitelný a pochopitelný. Např. přeji Čečencům svobodu a samostatnost, ale jako sosusední stát bych je nechtěl ani za nic... Rupert Friend jede do bojové zóny, protože je traumatizován z jedné reportážní akce z Iráku a věří, že reportáž mu vytěsní z hlavy depku. Náhodou se mu podaří natočit nálet suchojů na vesnici a právě probíhající svatbu. Do jedné z dívek se při útěku zamiluje a ještě s kameramanem natočí nejden zločin proti lidskosti, které páchají proruští žoldáci. Rupert pak prakticky po zbytek snímku hledá místo odkud by odvysílal záznamy nahrané na SD kartě aby svět viděl. Ten to ale moc nezajímá, protože právě probíhají olympijské hry a nikdo se do jakéhosi konfliktu kdesi v Rusku nechce Medvěděvovi vměšovat. Rupert se tak při neustálém útěku setkává stále s těmi stejnými hrdiny i záporáky, čím dál více se zakoukává do dívky jež ho doprovází.. Tom je ta béčková část. Áčková část je zpracování bojů, které je na skvělé úrovni. Milovníci ruské techniky zajásají, uvídíme zde Suchoje, Hindy, různá téčka tanky, BTR ad.. a to v solidním invazním množství ! Závěr byl o ničem, ale film alespoň poukázal na nedávný konflikt, jedné ze zemiček, kde ale vůbec nevíme jak to vlastně je a spíše to tušíme... Ať je to jak chce, vždy to odserou civilisté. Slušné tři hvězdy . * * * ()

AD P 

všechny recenze uživatele

Mám síce rád tento tip filmov, ale toto ma akosi nezaujalo. Od môjho obľúbenca R.Harlina čakám o dosť viac. Neverím že tvorca hitov ako Die Hard 2, Cliffhanger či Deep Blue Sea robí takéto (podla mňa) nemastné-neslané tituly. Val Kilmer je tu zbytočný, Dean Cain plochý ( ako vždy ) a neverím že velikán ako Andy Garcia padol až takto hlboko. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)
  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama