Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (813)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V rámci filmové výzvy jsem dostala ke zhlédnutí tuhle pecku. Dle galerie jsem čekala, že se budu smát, ale že tolik? Je vidět, že tvůrci se u toho museli hodně bavit. Od úvodního seznamování s kosou v ruce, přes motorovku, drtičku dříví, prostě přes všechny „vraždy“ a k tomu občas fakt vtipné hlášky. „Jseš celej?“ Pobavila asi nejvíc :D Příjemná slasher komedie a palec hore za nápad :o) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po tak pitomých parodií jako je Disaster Movie nebo Meet the Spartans přišel Eli Craig, a konečně natočil povedenou, nápaditou a vtipnou parodii, při které nehrozí újma na zdraví... vcelku trefná parodie na teen vyvražďovačky, která bohužel závěrem lehce skomírá. Mnoho výborných momentek, povedené obsazení, Two Face a sexy Katrina Bowden - mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než plný hodnocení! Proč pořád koukat na parodie na slashery a ne jednou taky na parodii na exploitery s vesnickýma buranama (hixploitaitions) ? Jako milovníkovi těchto často hodně násilných a extrémních kousků mne tahle sranda fakt dostala. Hlavně první polovina, to jsem se fakt smál každou chvíli, perfektní nápady! Druhá půlka už trochu slábla, ale i tak v pohodě. Všechno je jinak, tenhle film ukazuje, že vesničani nemusí být vůbec zlí a úchylní! Akorát se jim prostě někdy práce zcela nedaří ... :-)) Parádní kousek, svěží a zábavné!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eli Craig, Morgan Jurgenson | Hudba: Michael Shields, Andrew Kaiser | Produkcia: Morgan Jurgenson, Albert Klychak, Rosanne Milliken, Deepak Nayar | Distribúcia: Maple Pictures | Štúdio: Eden Rock Media, Looby Lou, Reliance Motion Picture Company, Urban Island | Rozpočet: ? $ | Tržby: 3,992,989 $ || Šialená komédia na horor, viacmenej sebaironickým tónom. Najväčšiou prednosťou filmu je, že sa sám nebere vážne. Na pár naozaj vtipných momentov a okrem dobrého základného motívu dvoch kvázi nevynních sedliakov celkom !priemerné! céééčko. Ešte trochu som to mohol brať menej vážne, a bola by to slušná zábava. :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Úplně geniální prdel, Tucker & Dale vs. Zlo není totiž obyčejná redneck vyvražďovačka v lesích, jak se může zrpvu zdát, ale je to geinální parodie na tyhle vyvražďovačky, která celej ten systém vyvražďování vidlákama staví úplně opačně a vznikaj naprosto šílený situace, navíc i když to je asi celkem nízkorozpočotový, tak gore rozhodně nejsou nějaký směšný a vypadaj slušně. Jeden z nejoriginálnějších a nejzábavnějších hororů, co jsem poslední roky viděl. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Dale (Tyler Labine) v jedné scéně radí Chuckovi (Travis Nelson), který drží šerifův revolver, aby před výstřelem nejprve odjistil pojistku, kterou však tato zbraň nemá. (Dr Lizal)
  • Počet mrtvých: 12. (ČSFD)
  • Vyhrál cenu Nejlepší film v kategorii-Režisér Eli Craig. (Čiban)

Reklama

Reklama