Reklama

Reklama

Epizody(6)

The Prisoner („Vězeň“), remake slavného britského kultovního seriálu z roku 1967, sleduje osudy Michaela (James Caviezel - Hrabě Monte Cristo, Déjà-Vu), muže, který se po odchodu z práce se z nevysvětlitelných důvodů ocitá uvězněný na místě zvaném The Village, kde lidé nemají jména, pouze čísla. Michael (nyní „Šestka“) se snaží uchovat si svou identitu a zaplétá se do souboje mozků s Dvojkou, vůdcem The Village, kterého ztvárnil Ian McKellen (Pán prstenů, X-man). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jsem měl z počátku obavy, přeci jen remake a Amerika v roli koproducenta, ale po poslední části musím uznat, že tohle se povedlo. Scény mezi Dvojkou (skvělý Ian McKellen) a Šestkou (James Caviezel) si rozhodně držely těsně za kvalitou původního seriálu. Jsem rád nakonec, že se tvůrci nedrželi tolik předlohy (a to že Dvojku hrál jen jeden člověk považuju v kontextu seriálu za velice dobrý tah) o to překvapivější se konec jevil. Bravo, kdyby byla většina remaků aspoň z půlky tak dobrá. Nejlepší díl: 1x05 - Schizoid ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Som tak trochu na vážkach, či nedať viac ako 3*, ale nedám. Pretože rozjazd bol strašne pomalý a nie som zrovna najväčší fanúšik týchto surrealistických psycho haluzí. Najlepší na seriáli bol ten koniec - taký osudovo ironický. Samozrejme, veľmi sa mi páčilo obsadenie - Jim Caviezel ako predstaviteľ ľudskosti a šľachetnosti a zláštne prekrásna 313. O Ianovi McKellenovi som počula, že by mohol čítať telefónny zoznam a bolo by to super, čiže u toho už tradične:-) Celkovo však kvalita seriálu leží v dialógoch, najmä medzi 2 a 6. I'm human. I have a thousand flaws. I break down, I get up, I don't get up. I get lost. I make the same mistakes over and over. I have scars and wounds. Sometimes when I can't bear them anymore, I drink. You can't fix me. You can't any of us. You can't make us perfect. ()

Reklama

tlkounev 

všechny recenze uživatele

Prisoner není opravdu pro každého. Jedná se o těžkou látku a občas je problém držet s příběhem krok a neztratit se. Pokud se Vám podaří po prvních dvou dílech pochopit účel vesnice jako takové, tak budete nadmíru nadšeni. Psychologie hraje v seriálu podstatnou roli, nešetří se s ní a servíruje se nadmíru. To, co tušíte a nebo hádáte, vám je odkrýváno postupně a nebo je převráceno naruby. Dva rozhodně není tím, kým se zdá být. Vztahy ostatních lidí jsou zvláštním způsobem pochroumány a jejich chování se zdá být jednotvárné až na pár výjimek, které se účastní děje, velmi tragického pro všechny. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SVETOVÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: AMC = 15.11.2009 + ČESKÁ DVD PREMIÉRA: MIDO FILM = ?.?.201? - tak na tento remake si dám "majzla". (7.11.2009) Po prvých dvoch epizódach cítim značné sklamanie. Osobne som čakal, že remake nebude príliš psychedelický, ale skôr kontinuálny v rámci klasickej narácie. Navyše tvorcovia naplánovali konečný počet epizód, takže by som predpokladal akýsi úvod - jadro - záver. Inak exteriéry sú vynikajúce, herecké výkony v rámci možností uchádzajúce, tvorcovia dokonca ponechali aj strážne "balóny" (s čím som teda v rámci inovácie nepočítal), ale absolútne sa vykašľali na príbeh a jeho gradáciu. Zatiaľ teda NUDA. (16.11.2009) ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu mě nadchl - mysteriózní psychedelická zápletka společně s vizuálně dokonale úchylnou Village mě neuvěřitelně bavila. Pomalejší tempo působilo napínavě a já čekala, že se to celé od určitého okamžiku "rozjede" a některé nejasné věci se s postupujícím dějem osvětlí a zapadnou do sebe. Bohužel jak seriál postupoval, stával se čím dál více psychedelickým a surrealistickým, a já tápala sále stejně jako na začátku. Nedá se tomu upřít dokonalá atmosféra a velmi dobré herecké výkony (zejména duo McKellen-Caviezel), které mě i přes né úplné pochopení u tohoto počinu udržely do samotného konce. Ač nakonec nedám více jak 3*, jsem ráda, že jsem viděla - stálo to za to. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama