Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál. Je to podobný jako přírodopisný dokumenty na který sem se díval jako dítě, akorát že tohle je asi tak 1000x více cool. Takhle by to vypadalo, kdyby si Zack Snyder, Hans Zimmer a Morgan Freeman [ :) ] udělali výlet do přírody. Krom toho je to chvíli komedie, chvíli je to drama, chvíli je to romatický film, chvíli je to horor, chvíli je to válečný film, chvíli je to rodinný film a drží to pohromadě. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

BBC a ich dokumenty sú zárukou najvyššej kvality, Life to znova potvrdzuje. Skvelý komentár, hudba a samozrejme zábery. Bolo by úžasné keby boli všetky prírodopisné dokumenty natáčané týmto štýlom. Celý seriál je dokonalý, myslel som si, že tvorcovia sa budú trochu opakovať po Planet Earth, ale vôbec to tak nie je. Najlepšie diely: plazy, hmyz, rastliny. Páčili sa mi tiež zábery zo "zákulisia", konečne mám konkrétnu predstavu o tom, ako sa takéto dokumenty točia. ()

Reklama

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Planet earth už tu bylo, zabavilo a zatímco leží uložené na externím disku je čas dát si malý přídavek. A tohle je sázka na jistotu, BBC a Attenbourough znovu vytvořili něco co v přírodopisných dokumentech nemá konkurenci a hlavně zase tak posouvá laťku že se divím že ještě někdo jiný vůbec dokumenty o přirodě dělá. V každém (tak od oka)dílu je něco zkdokumentováno poprvé a užasně. Jako je to sice věc především rozpočtu, protože jedna epizodka z každého dílu (každý jich má tak 10) musela stát víc než celý jiný dokument, ale jako divákovi mi to může být putna a jenom si to užívám. Vzdušnézáběry, mikrozáběry a taková kvalita hd že vedle toho svět za oknem vypadá jako levná konverze. Chtělo by to občas přidat na dynamice, ale zas usínat u něčeho takového tomu se říká luxusní život.. ()

dmk 

všechny recenze uživatele

Záběry v tomto dokumenty jsou bezesporu úžasné, nicméně(snad si tím lidi tu nepoštvu proti sobě) mě nenadchl. Prostě už jsou pryč ty časy kdy mě dokáže ochromit dokument tohoto typu. Ale byla by škoda mu strhnout body za to, že jsem vybíravý, tyto úchvatné záběry si beze sporu zaslouží pět hvězd. Ale jak říkám nenadchl mě. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Spojením BBC a jména David Attenborough snad ani nic “obyčejného” jednoduše nemůže vzniknout. Evoluce. Je obdivuhodné, čím vším příroda obdařila jednotlivé živočišné druhy, aby jim ulehčila (nejen) boj o holé přežití. Je tak nesmírným zážitkem sledovat např. Varany Komodské (řečené draci) při jejich útoku a následném dlouhém čekání na smrt mnohem většího (v podobě buvola) protivníka než jsou dotyční, nebo běh " sprintera " baziliška zeleného po vodní hladině, vedle kterého by i nejrychlejší sprinter světa a věčný šprýmař jamajčan Usain Bolt, vypadal jako hodně zpomalený film a mám pocit, že by to nebyl výjmečně on, kdo by se z cílové pásky s úměvem od ucha k uchu otáčel dozadu, aby si prohlédl své (poražené) protivníky, či útěk kozorožce nubijského po skalním převisu před liškou, organizovaný útok gepardů na pštrosa, ladný útěk (nad hladinou) plachtících “létajících” ryb před predátory, popř. (pro divákovo pobavení) roztomilá mláďata surikat usínající vysílením ve stoje v odpoledním žáru. A při inteligentním naháněcím (delfíním) lovu ryb při floridském pobřeží, plně pochopíte význam fráze: létání pečených holubů přímo do huby. Tohle se mi jednoduše NIKDY neomrzí. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama