Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fascinující, neuvěřitelné, unikátní a ohromující. Velké množství pasáží z jednotlivých epizod mě úžasně pobavilo, jinými jsem zase byla dojata až k slzám. Tedy, nejprve mi na tváři vykouzlily úsměv, poté upřímný smích a nakonec slzy dojetí. Něco tak obdivuhodného a neskutečného jsem snad v žádném dokumentu ještě nespatřila. Nádherné, dojemné, roztomilé, okouzlující a vtipné. Krásné záběry přírody, živočichů a jejich přirozeného prostředí, ve kterém žijí. Jen zřejmě nikdy nepřijdu na to, jak to dámy a páni tvůrcové dělají. Jak to dokáží? Vskutku něco nemyslitelného a nepochopitelného. To bude nejspíš nějaká magická kamera, jinak si to neumím vysvětlit. Tolik práce, kolik je do tohoto dokumentu vloženo, je ve finálním výsledku divákům představeno jako neobyčejný dokument, nad kterým zůstává rozum stát. ()

heethen 

všechny recenze uživatele

Úžasné, dech beroucí, fascinující. Štáb oddaných filmařů BBC procestoval celou zeměkouli, aby nám mohli přinést tuto sérii naprosto dokonalých dokumentů o životě v přírodě. Namluveno nepřekonatelným Davidem Attenboroughem, kterého určitě znáte ze série Planet Earth. Došly mi superlativy, tak se jdu koukat. A co vy? Na co ještě čekáte? ;-) ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Dokument ve své vrcholné formě a maximální využití nejmodernější snímací techniky. Když si k tomu ještě připočtu to úsilí, které muselo být vyvinuto, aby vznikly jednotlivé záběry (např. dvou a půlcentimetrová žabička padající ze stromu, zachycená po celou dobu pádu záběrem na stejné úrovni), dá se už mluvit o mistrovství. Navíc druhý díl o mých oblíbených plazech a jiné havěti mě naprosto dostal, že jsem si ho pustila hned 2x za sebou. Už se těším na další pátek! ()

SaraMylene 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasticky natočený seriál!!! Mohla bych se na něj dívat pořád dokola. Unikátní záběry z říše zvířat mě naprosto odzbrojily. Vynalézavost všech těch zvířat je neuvěřitelná, jejich přizpůsobivost a učení se novým věcem, jak utéct před predátorem, nebo naopak je dechberoucí. Doufám, že vzniknou další dokumenty. Všem co milují zvířata, vřele doporučuji!! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama