Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dokonalosťou tento dokument nedosiahol úroveň The Planet Of Earth, avšak aj napriek tomu nádherne mapuje život rôznych druhov zvierat a ich stratégie k prežitiu. Ja osobne mám ale radšej dokumenty, v ktorých možno vidieť krásy prírody a jednotlivých častí sveta, toto bolo viac o tých zvieratách. Aj tak som ale nechápal tomu, ako mohli byť niektoré zábery natočené. Nádherné. 90 % ()

heethen 

všechny recenze uživatele

Úžasné, dech beroucí, fascinující. Štáb oddaných filmařů BBC procestoval celou zeměkouli, aby nám mohli přinést tuto sérii naprosto dokonalých dokumentů o životě v přírodě. Namluveno nepřekonatelným Davidem Attenboroughem, kterého určitě znáte ze série Planet Earth. Došly mi superlativy, tak se jdu koukat. A co vy? Na co ještě čekáte? ;-) ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Po Planet Earth další erupce profesionality, která jde ruku v ruce s téměř až uměleckou realizací. Téměř každý HD záběr je technicky perfektní a zároveň krásný. Dokonalý produkt veřejnoprávní televize. Chvílemi mi sice vadilo, že se občas tvůrci vraceli ke stejným druhům, jako v předcházejícím seriál, nebo že první díl je tradičně taková best of upoutávka na ty ostatní, ale v Life je tolik krásy, že to nelze na jedno shlédnutí ani pobrat. Překvapivě i díly od kterých jsem si sliboval nejméně tj. hmyz, rostliny, ptáci jsou snad těmi nejlepšími. Charismiatcký hlas a chvílemi snad až čarování s jazykem D. Attenborougha jsem si oblíbil natolik, že by mi takto krásný dokument nepřišel bez jeho komentáře dokonalý. Určitě stejně dobrá záležitost jako Planet Earth. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

3 roky po excelentní a těžko překonatelné Zázračné Planetě dokázali pánové a dámy z BBC překonat sami sebe a vytáhnout laťku na poli natur - dokumentaristiky zase o několik stupňů výše. Vřele doporučuju všem milovníkům přírody, jakož i těm, kteří jsou stále přesvědčeni o tom, že my lidé jsme jediné inteligentní bytosti na zemi. Skutečně tomu tak není. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do světa živočichů, do našeho světa, je vždy fascinující a v případě, kdy se toho ujme BBC, je nemožné mít nějaké výhrady. Skvělá kamera a spousta zajímavých interpretací v podání profesionálů v HD rozlišení je pro fanoušky tohoto žánru vůbec to nejlepší, co mohou dostat. 100%. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)

Reklama

Reklama