Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 2

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (264)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Už jsem zažil horší školní filmové projekce.Miláček je přesně tím typem filmu,ve kterém všechno funguje zhruba tak,jak má.Všechno je hezky natočeno,k filmu zní příjemná hudba,dobové kulisy vypadají dobře.Celek je ale přesto hlavně nevzrušivou,na pohled hezkou,ale zoufale neosobitou literární adaptací,do které zkrátka nezkušené duo režisérů nedokázalo vložit duši a dostatečně ji uzpůsobit filmové řeči.Přitom příběh skýtá potenciál na drásavou sondu do duše nepříliš bystrého,ale šarmantního muže,kterého pohltila touha po životních slastech a je schopen udělat vše pro to,aby jich docílil.Stačilo ustoupit od líbivé a přespříliš učesané stylizace,více se soustředit na politický a novinářský podtext filmu a dát větší prostor postavě Umy Thurman,která je jednoznačně tím nejzajímavějším,co film nabízí.I ostatní představitelky ženských rolích potěší,sám Pattinson pak podává silně nevyrovnaný výkon,kdy se zmítá na hraně mezi perfektním vystižením bezohledného floutka a chabým přehráváním.Ovšem ani on mi výrazně nevadil,což se dá říci o celém filmu,který možná mohl být lepší,ale i tak jde o solidní,i když možná až příliš standartní adaptaci,která si dokázala udržet mou pozornost a v některých směrech mě dokonce i velmi potěšila (třeba možnost po delší době vidět Christinu Ricci na velkém plátně).Každopádně šlo o rozhodně příjemnější zážitek,než by mi poskytla dvouhodinovka konverzace z němčiny,které bych jinak jistě neunikl. 65 % ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný satirický román o nevzdelanom karieristovi, ktorý využíva svoje telesné prednosti, aby sa s pomocou žien vyšvihol z biedneho postavenia až do vládnucich kruhov. Robert Pattinson alias Georges Duroy mne osobne 2 × sympatický nebol až som ho miestami neznášala a pri niektorých situáciách som až v duchu nadávala na Duroya za to ako odporne využíval ženy na zlepšenie svojho postavenia.Hlavný hrdina nepatrí k poctivým ľuďom, práve naopak, ale možno istým spôsobom môže tak pôsobiť,už len kvôli svojej prefíkanosti,namyslenosti a uhladenosti.Taká nesympatická postava, taký zhýralec a ignorant k ženským citom a zlatokopka v 1 sa tak ľahko nevidí. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na film s Robertem Pattinsonem, nejprve se musím zbavit představy, jak by se mu asi v obličeji vyjímala baseballová pálka. Robert je prostě hvězda, které to vyšlo, na druhou stranu, je to z "Twilight ságy" asi hvězda nejzářivější. Kristen Stewart se také docela našla, zbytek jenom paběrkuje, ale ještě o takové Anně Kendrick určitě uslyšíme. Ale k "Miláčkovi". Pattinsonovi se musí nechat, že se sakramentsky snaží. Toho prohnaného vidláka, který se od zadělaných bot dostal až do kalhotek nejvlivnějších žen v Paříži, mu uvěříte. Výrazy, které používá, jsou odpovídající a musím říct, že mi v té roli hodně seděl. Herečky, které byly vybrány pro role jeho milenek, jsou obstojné, ani jedna není špatný, i když Kristin Scott Thomas se v některých chvílích chová až příliš hloupě, což k ní prostě nesedí. Na filmu zamrzí nejvíce, že od začátku to vypadá na temný konec, ale Miláček si nakonec najde cestu, jak přežít a jak se dostat přesně tam, kam chce. Konec je ale v tomhle podání rozhodně neuspokojivý. V předloze je přímo řečeno, co se Miláčkovi honí hlavou, a co si budeme povídat, na papíře ten konec vypadá lépe, než v tomhle provedení, které je, řekněme, trochu mrzuté. Divák bude odcházet s tím, že si nejspíš řekne, kam se podělo těch posledních pár minut. Pro znalce předlohy v pořádku, pro neznalce trochu slabé. Intriky ale fungují, i když v některých případech je používána až příliš nejasná zkratka, která všechno o záměrech a úmyslech nepoví a může v divákovi opět vyvolat pocit, že se dívá na něco, co není úplně dotažené k dokonalosti. Jako kostýmní drama ale funguje skvěle, oči nebudou přecházet, ale kostymérům se musí vzdát poklona. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/mistrovsky-plan-nerdi-bel-ami-susi.html ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Pattison šmejda Duroye zahrál bezchybně. Takový herecký výkon jsem od něj nečekal. Svojí postavu zahrál tak dokonale, že jsem ho celé promítání proklínal a jeho postavu jsem nenáviděl a přál jsem mu tu nejhorší možnou variantu utrpení. Takový pocit člověk nemá každý den. Na vedlejší ženské role se krásně koukalo a ani nezáleželo jak to je po stránce herecké. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Hoši si mysleli, že když jednou chytili velkou rybu, mají do budoucna zaseto a stačí jen lapit pár štik do nového projektu a bude sklizeno. Bohužel knižní předloha je tak ojedinělou a fascinující záležitostí, že by si na ni jen tak někdo netroufl, ani největší kumštýři. Dopadlo to přesně tak, jak zní první věta, herecká sestava se povedla, kostýmy, výprava taktéž, ale film jako celek neměl potřebnou knižní šťávu, nic mi nepředal, ničím nezaujal, bylo to chladné jak zimní ráno. Chválím výběr Pattinsova do role slizkého bezpátečního kariéristy bez citů, bez zábran - dokonalá mašina na manipulativní ničení všeho živého i neživého bez rozdílu. Škoda, klasická předloha nabízela mnohem mnohem víc. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Christiny Ricci sa v rozhovore pýtali, či bolo pre ňu ťažké natáčať nahé scény v tomto filme. Povedala: "Vytrénovala som si mozog tak, aby ho netrápila nahota, keď pracujem. Je to ako ísť na pláž. Celý čas môžete stráviť posadnutosťou tým, ako vyzeráte, alebo môžete ísť len tak na pláž, zabudnúť na svoj výzor, a dobre sa baviť." (Arsenal83)
  • Hlavní role byla nabídnuta Nicole Kidman. Ta však musela z časových důvodů odmítnout. (Petra46)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama