Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (419)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečný a nesmyslný film a hlavně šílená nuda. První půlhodina filmu ještě docela ušla a náznaky nějaké atmosféry by tu byly. Jenže pak se to začne pomalu zvrhávat a po prvním z mnoha twisterů to jde úplně do kopru. Scénář nedává smysl a Jim Sheridan jakoby najednou nevěděl, co žánr má vlastně točit. A herci jsou pro změnu bezradní od začátku. Daniel Craig to tu celé projde s jedním výrazem, Naomi Watts je tu naprosto zbytečná a Rachel Weisz toho se svým úsměvem příliš nezachrání. Prostě totálně zbytečný film pro všechny zúčastněné, na který budu chtít já (a doufám, že i oni) rychle zapomenout. Myslím, že to v tomhle případě nebude tak těžké. 30% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nový dům na předměstí, spokojená rodinka, a jedno děsivé tajemství, které tento dům skrývá, a které se postupně stává hybnou a nedílnou součástí děje. To lze najít v tomto thrilleru, který jsem viděl tak nějak mimoděk, aniž bych o něm dopředu něco věděl a aniž bych se na něj nějak dopředu plánoval dívat. Prostě sobota večer, pátral jsem co běží v TV, a za pět minut měl začínat tenhle film na ČT1. Zkusil jsem to a rozhodně nelituji. Zvrat v ději přišel mnohem dříve, než jsem čekal, a to už někde v polovině filmu, a ač jsem tento zvrat ze začátku nepobíral a chvíli jsem nechápal, o co vlastně jde, nakonec jsem se zorientoval a jen se nechal unášet poněkud zvláštní, ale hodně zajímavou hrou tvůrců. Ve výsledku se tak z tohoto filmu stal pro mě docela nevšední a překvapivý zážitek, který mě dokázal zaujmout a trochu též ohromit. Na nějaké případné nelogičnosti bych se vykašlal, prostě jsem si ten film užil a tak to má být. Daniel Craig na mě působil příjemně, Rachel Weisz byla jako vždy atraktivní a Naomi Watts to samé. Celkově si myslím, že se mi tento film jen tak z mysli nevytratí, a i proto mu uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Paráda, tolik hereckých es v jednom filmu, třeba Mark Wilson ( jako kapitán Conklin), který zazářil jako pilot v 18. epizodě 4. řady Akt X nebo Rachel.G Fox ( jako Chloe Pattersonová), která se dokonce mihla jako dívka č. 2 v 7. epizodě 1. řady Hannah Montany ! A mohl bych pokračovat a pokračovat.. Na režisérskou židli pak usedl zkušený Jim Sheridan vláčeje za sebou např.Svou Levou nohu nebo Jméno svého otce, jenž na něj za tohle zrovna hrdý nebude. Na tohle se dá milý Jime říct jen Zbohatni a chcípni :( Zpočátku klasicky se tvářící thriller (a tohle byla ta poloha, která tomu slušela sakra !) se v jednom okamžiku změní v mysteriózní chujovinku, kterou nezachrání ani herectví obou W natož agent 007 a závěr mne při pohledu na jméno scénáristy - David Loučka, vůbec nepřekvapil, jistě má české kořeny a my máme přece Kriminálku Anděl ! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zásadně mi nevadí, že se u hororů vykrádá, pokud je to potom funkční výrobek, ale Dream House není. Má dvě zásadní chyby - zoufalou rozvleklost a absolutní nestrašidelnost. Daniel Craig sice hraje dobře a Rachel s Naomi mu zdatně sekundujou, ale to je jediná polehčující okolnost. Na to, aby to byl aspoň obstojnej mysteriózní thriller, je Dream House zase příliš dopředu odhadnutelnej (zase, to by nevadilo u hororu, kdyby byl aspoň strašidelnej). Myslím, že se to nedá nikomu doporučit... 40% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento film mě vlastně ničím nepřekvapil a občas to není naškodu. Na začátku bylo jen třeba rozhodnout, kterým klišé schématem se snímek bude řídit a bylo rozhodnuto. To, že mu u konce trochu dochází dech a nudí se dá vzhledem k rozumné stopáži odpustit. Jen jsem nepochopil to výborné obsazení - a takový průměr?! 2011 byl asi špatný rok, když vzali i roli v tomhle... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Jim Sheridan požádal kvůli výslednému sestřihu filmu, do kterého nemohl mluvit, o odstranění svého jména ze závěrečných titulků. (Brousitch)
  • Během natáčení filmu se z herecké dvojice Daniel Craig (Will Atenton) a Rachel Weisz (Libby) stala také dvojice partnerská a ještě tentýž rok dokonce manželská. Proslýchá se, že Rachel kvůli Danielovi opustila Darrena Aronofského. (Kroup4)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama