Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 142)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace Nelítostným soubojem je zcela evidentní, ale neřekl bych, že jde o slepé kopírování a snahu parazitovat na slavném předchůdci, spíš je Ben Affleck fanouškem Manna a jeho slavného filmu, takže chtěl svým Městem vzdát hold svému vzoru. Narozdíl od Nelítostného souboje, který byl postaven na konfrontaci dvou tvrdých mužů, mistrů ve svém oboru, se Affleck zaměřuje víc na romantický vztah mezi zločincem a jeho ženskou obětí, který postupně přerůstá v lásku. Vůbec se dá říct, že Město někdy až nemístně romantizuje podsvětí a vztahy mezi zločinci založené na přátelství a solidaritě. Realita bude nesrovnatelně přízemnější, přesto po stránce příběhu, akce a hereckých výkonů jsem spokojený a se 4* nemám ani ten nejmenší problém. Není to film, který by znamenal revoluci ve svém žánru, ale čiší z něj opravdová profesionalita a pro žánrového fanouška je to sázka na jistotu. Celkový dojem: 80 %. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Žena a láska (k ní) jako cesta ke spáse. Nesmrtelné bressonovské téma ve vyváženém poměru bostonské melancholie a příkrovu prázdných nábojnic. Naděje křižující oblohu, růže kropené krví, ozbrojené jeptišky. Vnímavé prolnutí posmutnělé poezie městské krajiny s žánrovou vehemencí, které se kinematografií táhne již od Feuilladea, a kterým se tak proslavil Michael Mann (Nelítostný souboj, Collateral, Miami Vice). Městská kriminálka v sobě měla vždy cosi operního, neuchopitelně velkolepého a přepjatého, k čemuž se váží i osudové náměty. Láska a smrt v těsném objetí. Dramata hříšných, leč pochybujících duší, které volají po osvobození z pout fatálních závazků. Affleck to vystihl (téměř) dokonale. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Emocionálně trochu chudší než Gone Baby Gone, stále však velmi plný a "živý" příběh, kde hlášky dokonale zapadají, každý charakter je ohromně zajímavý a Affleckův všeznalý výraz i břišní sixpack budí příslušný respekt. Jen ty logické lapsy a drobné scenáristické berličky, díky kterým toho chlapcům prochází občas až moc, přespříliš vytrhávají z konzistentního napětí a očekávání věcí příštích. I tak mám pocit, že pokud si Affleck pojede ve stejném duchu ještě párkrát, může to na sklonku života dotáhnout do ligy Eastwoodovic formátu. Velmi silný nadprůměr. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Ben Affleck mi před pár měsíci vyrazil dech svým debutem a proto jsem se na The Town nehorázně těšil. A výsledek mě sice nezklamal, ale přece mi něco chybí na plný počet. Takhle, nebudu Benovi vyčítat, že se ke genialitě Heatu (který bude mít Ben zřejmě nakoukaný odshora dolů) nepřiblížil, to bych musel být… no nejméně blázen, ale spíše mě (zrovna u takové filmu) mrzí předvídatelnost některých scén či některé logické chyby (nechci spoilerovat). Nicméně je taky fakt, že jedna scéna na mě opravdu zapůsobila (Ben se v garážích rozhlíží, aby zjistil, co se bude dít) ale tohle bylo jediné místo, kdy jsem uvažoval o plném počtu. Když o tom tak přemýšlím, právě to (nevyhnutelné) srovnání s Nelítostným soubojem může tomuto filmu ubrat pár bodů (procent) i když neprávem. Zde je taky parádní obsazení, z něhož u dvou herců by mě ani nepřekvapila oscarová nominace (Hall a Renner). Takže, stručně řečeno - je fajn vidět, že Ben nechce točit jen jeden druh filmů (Gone Baby Gone stálo hlavně na zvratech, které jsem nečekal, The Town stojí hlavně na hercích a akci). Jsem zvědavý, jaký další film Ben natočí. 80 %. P. S. A rozhodně si seženu tu 150minutovou edici. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (30)

  • Premiéra filmu se konala ve Fenway Parku, což je baseballový stadión v Bostonu. (HellFire)
  • Jeremy Renner (James Coughlin) sa rozhodol obklopiť skutočnými odsúdenými bankovými lupičmi v meste Charlestown pre svoj výskum a pochytenie správneho prízvuku. (yatan)
  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama