Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 142)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už je to tak - keď si Ben chce zahrať v dobrom filme, musí si ho napísať aj zrežírovať. Objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože to proste nie je "oscarový materiál", ale ako ideálny divácky film pre ľudí, čo sa chcú v kine dobre inteligentne pobaviť a tie digitálne obludnosti ich už nebavia, je to vlastne dokonalé a u mňa zápis do tohtoročnej TOP 5. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Dynamický film, ktorý má čo ponúknuť ako po hereckej tak aj po akčnej stránke. Jeremy Renner je výborný, Ben Affleck ako režisér tiež podal slušný výkon. Je to inteligentná akčná oddychovka, ktorá má správne tempo, takže vôbec nenudí. Tento (dobre natočený) film v sebe kĺbi v správnej miere jednotlivé prvky tak, že celkový dojem (aj keď pri dlhšej stopáži) je veľmi príjemný. "I need your help. I can't tell you what it is, you can never ask me about it later, and we're gonna hurt some people." ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně akční. Dost často se tam kropěj samopalama a to je fajn. Zápletka není úplně špatná a irský mafiáni nejsou od těch italských zatím tak provařený, takže jsem byl spokojenej. Ale od Afflecka se mi stejně víc líbilo Gone baby Gone, tam byla víc vystihnutá ta hnusota ameriky (všude ty hnusný bachyně atd.) zde se o ní jen mluví. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů vidím, že spousta lidí film přirovnává k Heatu a další spousta tvrdí, že je tento film emocionálně chudčí, než Affleckův předešlý počin - ani s jedním názorem se nedokážu úplně stotožnit (nechci spoilerovat, takže to nebudu nějak extra rozebírat, ALE)... Jsou tu chvíle, které Nelítostný souboj připomínají (ano, mluvím hlavně o geniálním pojetí honiček v přeplněných ulicích), ale neberu to jako kopírování, nýbrž takovou poctu zmiňovanému klenotu žánru. V žádném případě oba filmy neporovnávám, protože bych v tomto případě musel s hvězdou dolů, ale troufám si říct, že jestli bude Affleck dál tvořit filmy s takovou vervou, čekají nás velké zážitky a jeho obrovské úspěchy na režisérském poli - 90%. Závěrem bych rád pochválil hudební doprovod, o který se postarala dvojice David Buckley & Harry Gregson -Williams. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Uprimne som rad, ze som po dlhsom case mohol v kine vidiet poctivu gangster-krimi dramu, dokonca som sa pristihol ako radostne si hmkam pri nocnych scenach, kde obraz vykazoval velmi pocetne zrno. Film sa mi za to okrem ineho odvdacil tym, ze uz dlho som nebol tak nerozhodny v otazke "paci-nepaci". The Town je natoceny zrucne a v style sa prezentuje istota. Pribeh fici podla osvedcenej mustry (resp. kombinacii dvoch-troch najzauzivanejsich mustier v danom zanrovom prieniku) a verne sa drzi pravidla plneho vyuzitia kazdeho naznaceneho motivu az nadoraz, cim sa cely film stava velmi lahko odhadnutelnym. Ta snaha o natocenie "poctiveho" remesla (zanrovo i stylom) ho totiz postupne zbavuje iskry v neakcnych pasazach a zaverecny akt je uz povinne suchym dovetkom, kde sa zurocia logicke otazniky a dejove barlicky. Mrzi ma to hlavne preto, ze v urcitych momentoch deja boli naznaky, ze niektore standartne situacie by mohli byt narusene, ale nakoniec sa tesne pred vyhodenim vyhybky cuvne na znamu trat. Som si vedomy, ze ta cistota je zamerna, ale vadi mi. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (30)

  • V rámci nastudování role požádal Ben Affleck (Doug MacRay) herečku Blake Lively, aby obcházela různé lokály v Charlestownu. Blake strávila v barech a ubytovnách této čtvrti celý měsíc. (Othello)
  • Jeden z požadavků Bena Afflecka (Doug MacRay) na herce byla, aby pochytili typický bostonský "telefonní" přízvuk. Blake Lively (Krista) splnila tento úkol tak dobře, až si všichni mysleli, že je rozená Bostoňanka, ačkoli vyrůstala v Kalifornii. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama