Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Terva 

všechny recenze uživatele

.........lanýže = hlízovky = velice ceněné houby. Scénář - Mirjam a Daniel Landa. Hudba - Daniel Landa. Produkce - Mirjam Landa. Režie - Mirjam Landa. CITÁT - Až budu chtít spáchat sebevraždu, tak to udělám jinak. Stejně nic jinýho nedělám. Já končím.......... Příběh dvou lidí Alexe ( Daniel Landa ) a Lucie ( Olga Lounová ), kteří mají nevyléčitelnou nemoc. Přesto se rozhodnou, že pojedou závod v rallie. Dobrý námět, který má skoro neomezené možnosti, ale vzatý za špatný konec. Film se ubírá úplně jiným směrem, než člověk očekává. Hlavní postavy jsou vrženy někam do pozadí a slovo ve filmu o automobilových závodech tak dostávají různí mafiánci a angličtí šašci. A protože v tom má prsty Daniel Landa a v postprodukci Michael Kocáb, očekával jsem taky tvrdou, agresivní a výbušnou hudbu, ale to bych chtěl asi moc. CITÁT - Nemáme co ztratit.......... A i když ten film skoro za nic nestojí, musím přiznat, že konec mě překvapil. Skoro do toho filmu ani nepatřil. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celým filmu je soundtrack, což není zrovna dobrá vizitka filmu, ale nebylo to nejhorší. Osobně bych to netočil jako komedii, ale jako drama, páč těch je v českých luzích a hájích velmi málo. Opět se ukázalo, že Češi neumí natočit čistou žánrovku. Vždycky je to taková zpatlanina všeho možnýho, což je samozřejmě na úkor kvality. Nicméně za soundtrack, sympatickou Lounovou a výbornýho mafiána Joža dávám 3 hvězdy. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Landa coby herec je opravdu ten nejemenší problém,protože odvádí co je od něj očekáváno.Bohužel to neplatí o zbytku a hlavně o scénáři,který je slepencem mnohdy zbytečných dějových linií,které úplně odvádějí a upozaďují linni hlavní a to je škoda.Výsledkem tedy občas úsměv,ale jinak bída s nouzí...30% ()

movie odpad!

všechny recenze uživatele

hero: Dávám odpad!. Víš jak, už z principu, starej nácek Landa si ani víc nezaslouží. Jdu si pustit duálně Protektor a Habrmannův mlýn. Peace. Ty se mezi tím zamysli nad svým textem z profilu "(5) Herci nesmí podávat výkony hodné mateřské školky, ale hrát přesvědčivě. Odstrašující příklad: Angelina Jolie ve Výměně)" = Co třeba Daniel Landa všude? ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Co vyzdvihnout, hned ze začátku bych vyzvednul konec, protože ten opravdu dává filmu myšlenku. Landa také nehrál špatně, ani většina herců. Ale snaha o dvě dějové linie s propojením cizích jazyků, kdy se nepodařilo vlastně ani jedno, to byla velká škoda. Scénář, režie ..... Mirjam, Mirjam, .... možná podporuj Dana daleko více v muzice jak ve filmu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Původně obsazená anglická herečka týden před natáčením svou účast zrušila. Po rychlém castingu ji dva dny před natáčením nahradila Olga Lounová. (HArna)
  • Tacho existuje také jako anglická mluvená verze. Dabing probíhal střídavě v Londýně a Praze. Jediným českým hercem, který si nadaboval svou postavu i do angličtiny, byl Martin Havelka, ačkoli anglicky skoro neumí. (HArna)
  • Přesná délka filmu je 142 839 framů. V kinech tedy film trvá přibližně 99 minut, na DVD a v televizi 95 minut. Rozdíl v délce způsobuje rychlost promítání, která je v kinech o jeden frame za vteřinu nižší. (HArna)

Reklama

Reklama