Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Petroff

všechny recenze uživatele

Když jsem se začetl do popisu obsahu filmu, rozesmál jsem se. Celej ansábl kolem Landy mám v hlavě vedle škatulky s Rozzenbergem a jeho dnes už snad i ve světě kultovní výrobou porna po česku. Oba plešatý hlavy, tupější výraz, za manželky blondýny německýho stylu a v Landově případě i národnosti (Bílej jezdec se nezapře). Ovšem ten Rozzenberg má možná alespoň nějakou soudnost a lecjaký jeho scény mají jistě zajímavější námět než tenhle Akční/Sportovní/Drama/Komedie film. No, hořím zvědavostí, až to někdy půjde v televizi, tak se na sebepropagaci tohohle kulturního odpadku našeho národa rád podívám. Ještě by něco měla natočit skupina Kabát .)) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nesuď knihu podle obalu, praví jedno přísloví. Proč odsuzovat černou nebo bílou, když se nám všem ve finále může líbit černobílá? Víte, mně Tacho rovněž příliš nenadchlo. Ovšem ani neurazilo, nenudilo, dokonce jsem se při jeho sledování ani necítil trapně, jak tomu mnohdy u našich ´velkofilmů´ bývá. Zmiňují to tady všichni ostatní a zmínit to musím i já; nejslabším elementem je bez pochyby scénář. Takový by napsal každý druhý s úmyslem vytvořit film o rallye. S tím rozdílem, že někdo by dost možná vynechal tu přehršel zbytečné angličtiny (která však kupodivu vážně místy angličtinu připomínala), s ní související epizodní výstupy dvou anglických závodníků, které vůbec nezapadají do příběhu, a naopak se více zaměřil na samotnou rallye, poněvadž záběry ze závodů byly dobré. Tomu, že by závodník uspěl se spolujezdkyní sedící v kokpitu poprvé, věřit můžeme a nemusíme. Stejně tak můžeme spekulovat nad hereckým výkonem Daniela Landy. Když byl někde nastavený na jednom místě a moc se nehýbal, nebylo to špatné. Ale jakmile dostal prostor pro nějakou spontánní akci... Pochválit bych naopak chtěl postavu Martina Havelky. Jeho tři ryšavé veveričky si budu pamatovat ještě dlouho! :-) Škoda toho závěru. Být o něco připravenější, mohla by ta razance mnohé probudit z nenávisti k lebkounům. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tacho nabízí plno překvapivých zjištění - třeba, že pan Landa už v ranku drsňáků přerostl veškeré myslitelné kategorie a postavil se po bok samotnému Chucku Norrisovi! Totiž jen on (a pan Dan) porazí i rakovinu! Rakovina je vůbec v očích tvůrců taková lehčí nemoc, člověk s ní může dělat úplně všechno (leda ježdění na rotopedu by mu mohlo činit trochu problémy) a takřka ani nemá žádné obtíže či vedlejší příznaky. Mimochodem, Daniel Landa je také velmi vhodně obsazený herec, neboť se v jeho případě se nemusí řešit problém s padáním vlasů při chemoterapii. Možná ovšem znají scenáristé nějaký jiný nový druh rakoviny, neboť metastázami prolezlá Lucy při chemoterapii má vlasy zcela v pořádku...a nejen vlasy! Rakovina a chemoterapie vůbec dělají sexy těla...alespoň v tomhle originálním snímku... Co se týče jednotlivých složek filmu, leccos funguje, leccos ne, ale proč to řešit, když složka základní, tedy scénář, je k uzoufání vadná. Humor absentuje nebo je velmi podbízivý, ději se nedá věřit, herci (i neherci) pak nemají co hrát. Ve filmu (byť komedii) bych pak čekal alespoň minimální stopu pokusu o psychologickou proměnu postav, nějak se tak závažná nemoc v psychice člověka odrazit přece musí. A taky že ano - pozornému divákovi neunikne zajímavý fakt - komparz tohoto filmu představující diváky kolem tratí rallye je asi ne náhodou složen takřka výhradně ze skutečných pacientů po chemoterapii, neboť (alespoň mužská část) také většinou žádné vlasy nemá...že by tu byli obsazeni za odměnu zpěvákovi nejvěrnější? ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Manželům Landovým budu fandit vždycky. A to už jen kvůli jejich zapálení a snaze. Scénář byl sice odfláknutý, ale nic jiného jsem taky nečekala. Kouzlo filmů 2LANDA se totiž skrývá jinde. Film by měl jistě o mnoho vyšší hodnocení, kdyby tu lidi neházeli odpady jen kvůli tomu, že Dan má holou hlavu. Pak ale nechápu, že se na tu holou hlavu dívají..Tacho je kvalitou o něco horší než Kvaska. Angličtina mi tu přišla úúúplně zbytečná. A film mohl být o dost "srdcovější", kdyby se šlo více do hloubky vztahu mezi Alexem a Luckou. Maximálně souhlasím s komentářem Enšpígla. Pro mě 3,5* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celým filmu je soundtrack, což není zrovna dobrá vizitka filmu, ale nebylo to nejhorší. Osobně bych to netočil jako komedii, ale jako drama, páč těch je v českých luzích a hájích velmi málo. Opět se ukázalo, že Češi neumí natočit čistou žánrovku. Vždycky je to taková zpatlanina všeho možnýho, což je samozřejmě na úkor kvality. Nicméně za soundtrack, sympatickou Lounovou a výbornýho mafiána Joža dávám 3 hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • 2. 9. 2010 oznámil Dan Landa na svých oficiálních stránkách pro fanoušky, že po dohodě s distibutorem, tedy SPI, pozmění název černé rallykomedie z Dotkni se duhy na TACHO. Distributor filmu tvrdil, že duha může v lidech, kteří to jen tak zběžně uvidí, evokovat drama o homosexuálech. A TACHO je podle Daniela prý mnohem výstižnější. (.Sonny.)
  • Ve filmu se objevují i skuteční jezdci. Příkladem je Jaromír Tomaštík. (MichaelD)
  • Původním plánem bylo natočit thriller, jenže to si tvůrci rozmysleli a vznikla komedie. (virus10)

Reklama

Reklama