Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprostým aritmetickým průměrem (snad správně vypočteným, u 80 dílů se člověk může lehce seknout) určené hodnocení. Klasické díly jistě zasluhují plný počet, a však ty nové hodnocení dost srážejí. A jak často píšu u seriálů - hodnotíme celý seriál, NE jen pár částí, které se nám líbí. Proto pouze 70% ()

Reklama

Sancty 

všechny recenze uživatele

V prvom momente som flákol nekompromisne za päť, ale potom mi docvaklo, že seriál obsahuje aj nejaké tie priemerné až slabé časti a tých nadupaných je pomenej. Našťastie prevláda viac vydarených dielov čo týmto dvom popleteným majstrom zaručuje širokú obľúbenosť rovnako medzi deťmi ako aj dospelými. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kult svojej doby, najmä v Československu. Tak jednoduché a pritom tak vtipné a trefné, čo sme dokázali v našich podmienkach vyprodukovať je obdivuhodné. Pat a Mat sú jednou z najlepších animovaných dvojíc. Všetko dotvárala vtipná hudba. Nebolo to isto na ocenenie za najlepší seriál v danej dobe, ale mnohé to predčilo svojou nápaditosťou a štýlom. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva teoretičí inženýři v jednotlivých epizodách dokazují, že ani výměna žárovky, vymalování bytu nebo sklizeň ovoce nejsou triviálními záležitostmi, pokud si na ně posvítí jejich tvořivý intelekt. S teoretickými vědomostí největších géniů fyziky a strategickou zručností vojenských generálů se vrhají do všech problémů, jejichž řešení by mohl vymyslet snad jen dlouholetý pacient psychiatrické kliniky. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • Když se v 90. letech měl Pat a Mat objevit na VHS, byl problém s tím, že na jednu videokazetu se vejde málo epizod. Proto se na starších VHS rozhodli distributoři, že ze všech epizod (vně úvodní epizody na VHS) vystřihnou znělku a nahradí ji pouze grafikou s názvem epizody. Stejně tak byly u všech epizod vystřiženy titulky (vně závěrečné epizody na VHS). Teprve na konci 90. let vyšly VHS s Patem a Matem bez jakýkoliv úprav. (mnaucz)
  • Vo Švajčiarsku boli zakázané niektoré epizódy, pretože obsahovali vysoké množstvo groteskného násilia a považovali to za príliš nebezpečné. Francúzske a talianske jazykové kanály tieto epizódy vysielajú ako normálne. (MerlinPolcic)
  • Když Mat spadne z první cihlové věže, kterou postavili na podkladů stoličky a kartonu, v dalším záběru je vidět mhohem méně cihel. V tom dalším se ale záhadně postaví schody z cihel, které tam vlastně ani nebyly. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama