Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za všetko hovorí fakt, že táto dvojica bavila ako dieťa mňa a o podstatne neskôr synovca, ktorému som ako darček pod stromček venoval celú sériu dvdečiek s príbehmi Pata a Mata a párkrát sme sa na ich príbehy pozreli spolu. Kedysi dávno pri prepínaní kanálov som na seriál natrafil aj na tureckej stanici, myslím že sa volala Turksat a napriek tomu že bola určená Turkom žijúcim v Európe je jasné že dvojica nešikov zožala celosvetový úspech. Za najlepšie považujem epizódy Porucha, Obraz, Klavír či Jablko a vo všeobecnosti tie staršie sú podstatne lepšie a samozrejme tie vytvorené okolo roku 1990 mi utkveli v pamäti najviac. ()

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Občas i trochu zábavná... ale většinou strašně otravná dvojice Pat a Mat; a všemi příběhy prolínající se ještě otravnější (stále se opakující) znělka. Ne, nikdy jsem je neměla ráda - a asi už nikdy nebudu. Párkrát se ještě škodolibě zasměji, když ty dvě postavičky něco zkazí a zničí, ale podesáté, podvacáté, posté už mi to leze na nervy. ()

Reklama

lele

všechny recenze uživatele

Když to ještě bylo A je to! (z jakého důvodu není tento název seriálu zde v databázi, je mi záhadou), byla to hrozná sranda. Kdysi jsme šli se synem nějaký pohádkový les a jedno stanoviště bylo tihle dva kutilové. K trase byl takový sešitek s popisem pohádek a seriálů. U A je to! bylo krásně popsáno poselství původního seriálu. I když to dva troubové všechno podělají, nikdy se na sebe nenaštvou, pořád se snaží spolupracovat v zájmu vyřešení problému, a nakonec problém taky vždy vyřeší. Byť často velmi netradičně. No, a pak po letech se objevila jakási další série, to už jako Pat a Mat, a vtipu tedy notně ubylo. A co nejhůř - ten pozitivní závěr často, ne-li vždy, úplně chybí. Prostě už z toho čiší z větší části jen trapnost. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nedokážu přenést přes to, že jsou Mat a Pat totální retardi, který maj pěkně komplementárně k tomu trhaně postižený pohyby a obrovský ošklivý hlavy; jako malou mě jejich patologická neschopnost zvedala ze židle a do teď mi nepřipadaj vtipný, udivuje mě to, protože mají Pat a Mat jaksi groteskiální charakter a grotesky mě bavěj. Pat a Mat ne. A nechápu, proč by se to mělo pouštět dětem, pokud teda důvodem není seznámení už od raného věku s faktem, že za život člověk potká hromadu volů, který jsou často slavný. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Dětský seriál, u kterého se baví všichni. Koumalové, kteří na vše mají řešení, které se ale ne vždy povede dle jejich představ. Kromě vtipnosti jednotlivých nápadů a konstruktů mě zaujalo, s jakou nezdolností a odhodláním vycházejí vstříc novým a novým výzvám a jak, přes všechny nehody a neshody zůstávají věrnými přáteli. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • Prvních 8 dílů bylo vydáno v průběhu natáčení na DVD s názvem Pat a Mat 9 - na venkově jako součást edice s příběhy těchto dvou kutilů. V dalších letech se natočilo ještě dalších 5 dílů. Všech 13 dílů vyšlo na DVD Pat a Mat na venkově. (halkovka)
  • Když Mat spadne do auta, lze si povšimnout, že kutilové na svém autě používají pneumatiky značky Barum. (OJan)
  • Pat a Mat má cez 130 častí a s touto minutážou sa radí medzi najdlhšie české večerníčky. (EvilMatus)

Reklama

Reklama