Reklama

Reklama

Muhammad Ali: Tváří v tvář

Obsahy(1)

"Přišel čas uvést věci na pravou míru" Jedna legenda, deset boxerů, žádné zpomalené údery. Jeho výkony otřásly sportovním světem a změnily životy mnohých. Muhammad Ali se stal symbolem boxu. Po letech přichází deset jeho souputníků, nejlepších boxerů, s názory na tohoto boxera. Naprosto otevřená výpověď dokumentuje Aliho jedinečnou cestu sportem, viděnou očima těch, kteří se s ním utkávali. Poznejte pravdivou historii živoucí legendy! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lítal jako motýl a bodal jako včela. Perfektní dokument o fenomenálním boxerovi, který se dokázal postavit nejen každému soupeři v ringu, ale i americké vládě v souvislosti s válkou ve Vietnamu. "Svůj" sport povýšil na obrovskou úroveň a dlouhou řadu let byl o krok před svými soupeři. Muhammad Ali - Cassius Clay. Nejtěžším soupeřem je mu však Parkinsonova choroba...Forma, kterou je tento dokument zpracovaný je výborná, protože můžeme sledovat opravdové záběry ze zápasů, rozhovorů, atd. O "The Greatest" tu hovoří i jeho velcí soupeři, což je velmi zajímavé poslouchat. O jiném než o plném hodnocení zde neuvažuju. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

opravdová legenda, při sledování tohoto dokumentu jsem se úplně stratil v čase, neco tak bechderoucího může být jenom dokument o legendě, Muhammad Ali jestli máme někoho nazvat velkým tak je to Bruce Lee a Muhammad Ali, on dokázal posunout box někam jinam na vyšší úroveň stejně tak jako Bruce Lee Kung Fu, on pomohl své černé komunitě tak jak Bruce Lee číňanům, oba dva jsou legendy pro všechny ve svém oboru a nejen v tom, legendy, opravdové legendy... ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je paráda. Jsem poměrně dost velký cynik, ale u příběhu starých boxerských es se snad nedá nedojmout. Aliho kariéra z pohledu dobových protivníků nabízí velmi přitažlivý zpětný pohled. Asi ještě lepší jsou příběhy samotných boxerů, jejich výpovědi jsou neuvěřitelně upřímné a opravdové. Můj favorit je Joe Frazier, jsem rád že Aliho sejmul a i po těch letech je to pořád frajer. 95%. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nuž na to aký pojem Ali je, prehral toho dosť veľa.Taký Rocky Marciano je proti nemu superborec lebo neprehral ani raz. No menej mlel pántom a to zrejme rozhodlo. Boom okolo Aliho bol taký veľký, že aj jeho úhlavní rivali sa radi vyhrievali na lúčoch jeho slávy. Promotéri, majitelia televízíí a mediálni magnáti si len mädlii ruky.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokument nie je o faktoch, hoci aj tých sa pár objaví, ale o pocitoch. Pocitoch mnohých Aliho súperov, aký bol Muhammad Ali protivník v boxe a človek v súkromí. Nebol žiadnym vedcom, ale stál si za svojim názorom, aj keď ho to stálo niekoľko rokov kariéry. Jeho hlášky sú trefné aj provokatívne, tie sa vo filme objavujú vo veľmi vhodných chvíľach. Mnoho komentárov boxerov zachádza hlboko do ich vlastného súkromia a dokument by kľudne mohol mať názov V ringu s Alim a jeho súpermi. Krátke zábery zo zápasov s vybratými len najdôležitejšími momentami sú tak akurát pri mojom vzťahu k boxu. –––– Box je zvláštny šport. Ak nevystihnete, kedy skončiť, zničíte sa fyzicky aj psychicky. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama