Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem byl nucen vidět asi 5x v životě. Nic dobrého na něm nevidím. Jak by takovej mladej jezedák a hezkej jako je Hanzlík se mohl zamilovat do tak odporný holky jako Kolářová? Vyrůstal jsem na venkově mezi krávama a když přijely pražačky na prázdniny byly sice namyšlený, neuměly vařit ale vypadaly cool! Samý tuzexový hadry a voněly. Kolářová zde má i nemožnou podprdu a triko, o ni bych neopřel ani kolo. 3 hvězdy za výkon Oldy Víznera, ten je vždy Boží. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Učitelky ala kovboj. Prostý chlapec má pěkný vztah k přírodě a budoucí učitelka se moc nebaví se studentem medicíny, který se bojí krve. Prostého pasáčka krav si učitelka oblíbí a hrne se s ním do manželství. Medik se trápí a budoucí učitelka mu radí, aby zanechal medicíny a přenechal ji nadanějším studentům. U prostého chlapce ji přitahuje, že pase krávy a vesele si přitom zpívá a dovádí, a to jsou pro ni asi hlavní pohnutky pro vstup do manželství s hochem ze zdejší prérie.***(1.10.2010) ()

Reklama

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Velké množství československých komedií bývá sázkou na jistotu a stejně tak je tomu i u téhle, i když je pravda, že tady mě spíš rozesmívá nepochopitelnost některých scén, které mě matou do dneška. Například: Doubravka se na začátku koupe tak, že si sundá plavky a koupe se nahá. Zvláštní. Nebo: Hanzlík přinese v sáčku buchtu, buchtu dá Doubravce a sáček sní. Já se ptám: Proč. No a nebo třeba celý ten koncept Doubravčina vztahu s Bobem. Je to sice idiot, ale že ho Doubravka celé léto nezřízeně podvádí a ani jí to nepřijde trapné ... nevím, prostě mě tenhle film v určitých ohledech míjí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit, že jsem si s tímto filmem nikdy moc nepotykal. Beru, že jde o vcelku povedenou československou romantickou komedii, která své kvality určitě má, ale příběh jako celek, mi nikdy k srdci nepřirostl. Jasně, bylo tu několik opravdu povedených a zábavných momentů / hlášek a Jaromír Hanzlík svou roli vesnického burana zvládl zahrát obstojně – Kolářová mi nikdy zrovna moc sexy nepřipadala a Vízner tu byl vážně na ránu…Průměrná podívaná, kterou bůhvíproč dávají tak často v televizi. Znám mnohem lepší filmy… ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ty krávo jedna.... Jaromír Hanzlík si s Danou Kolářovou před kamerou sedli. V pohodové letní komedii zaujmou nejen jejich ústřední postavy intelektuálky a traktoristy/dočasného pasáka krav, ale i drtící se/ zdrcený medik a všichni příbuzní (decentní uzavřená učitelská rodinka a vesnicky družné maminky a banda sourozenců z různých koutů dědiny). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu o "fiflence", kterou hraje Lenka Kořínková, zazní, že je jí 15 let. V době natáčení jí však bylo už dvacet. (hippyman)
  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)

Reklama

Reklama