Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Velké množství československých komedií bývá sázkou na jistotu a stejně tak je tomu i u téhle, i když je pravda, že tady mě spíš rozesmívá nepochopitelnost některých scén, které mě matou do dneška. Například: Doubravka se na začátku koupe tak, že si sundá plavky a koupe se nahá. Zvláštní. Nebo: Hanzlík přinese v sáčku buchtu, buchtu dá Doubravce a sáček sní. Já se ptám: Proč. No a nebo třeba celý ten koncept Doubravčina vztahu s Bobem. Je to sice idiot, ale že ho Doubravka celé léto nezřízeně podvádí a ani jí to nepřijde trapné ... nevím, prostě mě tenhle film v určitých ohledech míjí. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem byl nucen vidět asi 5x v životě. Nic dobrého na něm nevidím. Jak by takovej mladej jezedák a hezkej jako je Hanzlík se mohl zamilovat do tak odporný holky jako Kolářová? Vyrůstal jsem na venkově mezi krávama a když přijely pražačky na prázdniny byly sice namyšlený, neuměly vařit ale vypadaly cool! Samý tuzexový hadry a voněly. Kolářová zde má i nemožnou podprdu a triko, o ni bych neopřel ani kolo. 3 hvězdy za výkon Oldy Víznera, ten je vždy Boží. ()

Reklama

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

České filmy mám rád, ale k tomuhle už jsem měl nesnesitelný odpor už od mala a i teď to přetrvává.Viděl jsem to ještě jako malý a už jen ten název mi moc nezavoněl a film samotný byl ještě mnohem horší a slabší.A věděl jsem, že po té jedné projekci už ten film stoprocentně nikdy neuvidím a jen o něm párkrát uslyším.Ale před takovými sedmi lety jsme jeli se školou na výlet do Španělska a řidič autobusu tam měl nějaký malý přehrávač, lépe řečeno televize :) a při cestě domů tam jak na potvoru musel zapnout tohle a tak jsem věděl, že po zbytek cesty se budu jen nudit a nudit a čučet z okna na krajinu.Aspoň jsem měl zkušenosti s nudou. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie po česku. Na nic víc si nehraje, a účel plní dokonale. Honza traktorista dostane Doubravku dozajista, rozdíl intelektu nevadí, psycholožka si s tím poradí. Stačí jen holubí peří, soukromí, když se šeří, a krávy odehnat zpoza dveří. Pak už jen zmáknout rodinku, potěšit Bobovu matinku, že nestane se z ní hned tak tchýně a syn se naučí medicínsky plynně. Na konec patří svatba a taky se koná, což ale neznamená, že romance je dořešená. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie s několika moc pěknýma hláškama:já znám v okolí všechny krávy,ale vás jsem tady ještě neviděl, Kolářová:Vzal by sis mě? Vízner:Prosím tě,vařit neumíš, hezká taky moc nejsi. Moc pěkně se koukalo na Víznera, jak se chudinka snaží něco naučit, kráva mu ožírá skripta a od Kolářový dostává plesnivej chleba. Dámy Rosůlková s Medřickou byly k sežrání,ale mít je doma,tak by asi náhodou bouchnul plyn ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Jako 8letý se ve filmu objevil i Michal Dlouhý jako mladší bráška kovboje (Jaromír Hanzlík) Láďa. Šlo tehdy o jeden z jeho prvních filmů vůbec. (SvaPepina)
  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)
  • Ve filmu se objevuje i "pojízdný řezník", který má medailonky, játra, telecí nebo svíčkovou, což je v době hlubokého socialismu nereálné. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno