Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tuto Hanzlíkovu roli nemám zrovna nejraději, jelikož mi přijde stejná jako např. role Pepina (víme kde). No ale paní Kolářová je prostě výborná a její dilema je zde řešeno s lehkostí a na svou dobu přízračnou formou. Tento film není a nebyl unikátem, přesto je milý a kdykoli se na něj rád podívám. 70% = 3+/5 ()

ad 

všechny recenze uživatele

mnoho spoustu "JZD" scén, velmi mnoho nepravděpodobní a ani jeden normálním způsobem inteligentní hrdina, se kterým by se dalo jít. Nevyčítám, že už od prvních dvou minut po skončení úvodních titulků je jasné, co se bude celý film dít a že každá postava je natolik schématická a neprochází žádným vývojem, že se z filmu pomalu stává přehlídka typových šarží... to vše se dá u podobného filmu prominout, protože není-li důležité co, mělo by nás zajmout jak... a to se bohužel nestalo... ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

"...znám všechny krávy v okolí, ale Vás jsem tady ještě neviděl..." předznamenalo tento film jako snímek, na který bude divák rád vzpomínat a vracet se k němu stejně, jako k další spoustě výborných českých komedií. Výborný námět, nesmrtelné hlášky a skvělé herecké výkony zaručují dobrou zábavu, které neváhám dát 5*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit, že jsem si s tímto filmem nikdy moc nepotykal. Beru, že jde o vcelku povedenou československou romantickou komedii, která své kvality určitě má, ale příběh jako celek, mi nikdy k srdci nepřirostl. Jasně, bylo tu několik opravdu povedených a zábavných momentů / hlášek a Jaromír Hanzlík svou roli vesnického burana zvládl zahrát obstojně – Kolářová mi nikdy zrovna moc sexy nepřipadala a Vízner tu byl vážně na ránu…Průměrná podívaná, kterou bůhvíproč dávají tak často v televizi. Znám mnohem lepší filmy… ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

"Já znám široko daleko všechny krávy.. Ale Vás jsem tady ještě neviděl." ..Úžasná letní komedie se sympatickým Hanzlíkem, který pase krávy. Těžko rozebírat scénář nebo herecké výkony. Je to zkrátka film, který se musí vidět. Bezesporu patří mezi kultovní československé komedie, které by člověk měl alespoň jednou za život zhlédnout. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)
  • V tomto snímku si Oldřich Vízner zahrál nepříliš úspěšného studenta medicíny. Naproti tomu v seriálu Velmi křehké vztahy (od r. 2007) si zahrál úspěšného a uznávaného lékaře Dr. Strnada. (majky19)
  • Točilo se v okolí České Lípy, kde měl Ivo Novák a kameraman Rudolf Milič chalupu. Vesnice, kde se film odehrává, nese jméno Bezdědice. Rybník, ve kterém se koupe Doubravka (Daniela Kolářová), se nachází u obce Malá Lečice. (mimuzik)

Reklama

Reklama