Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Série Paranormal Activity rozjelo šílenství podobných filmů, kde chce každej na tomhle tématu vyděla balík. Oproti již zmíněnému PA jde o celkem povedenou řež s parádní duchovní atmosférou, ale tajemno úplně zmizelo a rovnou nás tvůrci hodili do mašinérie, kde se všechno hýbe, lítá a aby co nejvíce děsilo. Kvůli tomuhle je PE jednoznačně slabší bratříček, ale alespoň jsem se nenudil. 45% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je opodstatnené, že tento snímok sa bude naveky zrovnávať s PA. The Asylum je tvorca mockbusterov a tento snímok mal za úlohu PA všemožne napodobovať. To bol cieľ. Lenže tvorcom sa podarilo stvoriť snímok, ktorý ak by existoval vo svete kde nevznikol PA, mal by veľké šance aby sa stal malým veľkým zázrakom. Aj keď je viditeľné, že formálna ( triková ) stránka nieje na veľmi vysokej úrovni a filmári si to uvedomujú, pričom si pomáhajú všemožnými špekulantstvami ( scéna, pri ktorej sa zatvoria dvere od skrine a zakryje sa tým pádom kamere výhľad a mi automaticky nič nevidíme, ale počujeme ), má to v mnohých scénach atmošku a niekoľko obstojných nápadov. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak podle komentářů koukám, že musím hned zmínit, že Paranormal Activity jsem dosud neviděl. Možná proto nějak nechápu zdejší tak nízké hodnocení. Ale já už si vlastně na to, že se mi líbí filmy, které se obecně moc nelíbí a naopak, filmy, které jsou oslavovány jdou zcela mimo mě, docela zvykl. Ale tohle mi na noční dokázalo nejednou pěkně pocuchat nervy. Myslím, že se tomuhle filmu povedlo přesně to, co podle mě nefungovalo u Blair Witch Project – krásně postupně hustit atmosféru. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem viděl PA které mě maximálně dostalo tak jsem koukal na PE pouze z toho důvodu do jaké míry bude kopírovat právě PA. Kdo neviděl Paranormal Activity bude tento snímek hodnotit jinak, než ty co ho viděly. Já musím dát 4* ( kozy, lepší konec než u PA) Jinak samozřejmě lepší je originál :)) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Kupodivu nie až také zlé ako hovorí tunajšie hodnotenie. Atmosféra filmu je celkom slušná a vždy keď sa blížili nočné sekvencie naskakovala mi husia koža. Hlavné zlo bolo až neskutočne kruté a prenasledovalo hlavnú hrdinku kam sa len pohla. No chúďa dievča. Čo sa týka slabín snímku, sú to najmä nekvalitní, amatérski herci a chabá réžia. Ale viac sme zrejme od Asylum ani čakať nemohli. A mimochodom, Paranormal Activity som ešte nevidel... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)
  • Film má iba štyroch hercov. Sám režisér si zahral hlavnú úlohu kameramana Thomasa Finleyho. (BoredKid)

Reklama

Reklama