Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (191)

forsythia 

všechny recenze uživatele

No jo no. Já se tam jednoho dne vydám taky. Nevím ještě, jaký k tomu budu mít důvod. Nejspíš pořád stejný. X je proměnná a je to pořád jedno a to samé x. Tak mi připadlo, že ty lidi z toho filmu znám. Zážitky stmelují, a tady ta krušná cesta prošpikovaná čím dál více příjemnými zastaveními mi něco připomněla. Když se člověk vydává na pouť, počítá nějak s tím, že to bude cesta plná odříkání, že by během ní nic příjemného prožívat neměl a měl by se upnout k svému cíli. Jenže ona je ta cesta úplně jiná. Podobně jako ve filmu Babettina hostina jsou účastníci závěrečné famózní večeře na počátku přesvědčení, že si ten zážitek nesmějí vychutnat, musí zůstat přísní a upínat se k vyššímu cíli, a pak je to všechno jinak. Společné vychutnání přítomného okamžiku zlidšťuje a posouvá rovnou do cíle. Jenže ono taky musí být co vychutnávat. Ne každá cesta je cíl. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Pěkný výlet do nádherné přírody. Realizovat takový turistický pochod musí být zážitek. Průvodce Martin Sheen vypadá na svůj věk dost dobře, ale tu štreku by ve skutečnosti už určitě nedal. To je ale vedlejší. Důvod, proč se s hodnocením držím tak zpátky je ten, že stejně byla místa, kdy jsem se trochu nudil. Je to natažený víc, než by bylo třeba. Výpis žánrů je taky lehce zavádějící. Ponechal bych jen dobrodružné drama. Věřím, že s o půl hodiny kratší DC verzí bych šel o stupeň výš. Každopádně doporučuji každému, koho to táhne do přírody. 70% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, jenž se vydává na dlouhou pouť, aby uctil památku svého syna, který na oné cestě zahynul. Postupně se k němu připojí další dva muži a žena. Každý z nich má jiný důvod k vykonání pouti. Během jejich putování se střetávají jejich zájmy a rozdílné charaktery, výtečné záběry kamery a mimořádně dobrý hudební doprovod dotváří atmosféru celého snímku, který je naplněn dobrodružstvím, několika zdařilými zápletkami, ale rovněž lidskou samotou, potkáváním nových lidí, získáváním zkušeností a přehodnocováním vztahů a postojů. Ačkoliv mohla být Pouť o čtvrt hodinku kratší, neváhám a dávám plný počet hvězdiček, neboť na mě dýchla ona atmosféra putování po krásné krajině. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Tmavě zelená barva trávy. Prach cest. Plnost a žlutá barva obilí. Vítr života zacnou kal silněji a vzal si co si vzít musel. Směr se najednou změnil. Celý život se změnil. Pak už jen jít a jít dál a dál az oceánu. Ta cesta je prošlapána mnoha a mnoha poutníky a je jedno jaký byl důvod po ní jít. Snad budu mít někdy štěstí a budu moct jít do Santiaga... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film plný zdánlivých konců ala Pán prstenů: Návrat krále, jehož hrdinové jsou v mnohém pouze škatulky na ukázání rozdílných lidských charakterů (bohatý egocentrik, týraná žena, dobromyslný kecálek) a jehož náklady na natočení byly zjevně plně pokryty reklamami na nejrůznější outdoorové vybavení. Klišé. Kýč. Sentimentální sračka. Jenže co naplat, když mě pozitivní naladění, krásná krajina a dokonale vybraný hudební podkres strhly podobně jako ostatní tady na ČSFD. (Hodnocení k 16. 5. 2011 je 81%.) Lepší tři hvězdičky. "Žádné drogy. Tedy minimálně podle holandských standartů." ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Film sa natáčal v Marakéši (Maroko), Burgose (Španielsko), Kalifornii (USA) a Francúzsku. (Arsenal83)
  • Okrem hercov môžeme vo filme vidieť skutočných pútnikov z celého sveta. V scéne s ukradnutým batohom hrajú skutoční Rómovia z Burgos. (Polcas)
  • Film bol inšpirovaný 19-ročným synom Emilia Esteveza, Taylorom, ktorý v roku 2003 absolvoval pútnickú cestu so svojím dedkom Martinom Sheenom. Film je venovaný Franciscovi Estevezovi, teda otcovi Martina Sheena. (Polcas)

Reklama

Reklama