Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (191)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Film potvrzuje staré moudro, že není důležitý cíl, ale cesta samotná. A na této dlouhé pouti musí snad každému něco dojít. Ale ať nesejdu z cesty, tak se vrátím k filmu samotnému. Je to sentimentální výpověď stárnoucího doktora, který se snaží vyrovnat s nečekanou smrtí syna. Někteří ho přirovnávají ke křesťanské agitce, což má podle mě k ní hodně daleko. A i když v některých momentech tlačí na emoce a přehání, tak se to dá ještě překousnout. Znovu se k němu nevrátím, ale ty dvě hodinky poklidně utekly a pokochal jsem se při tom krásnými záběry … a citlivější uroní určitě slzu ne-li dvě. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príjemný, taký skoro až Coehlovský scenár, pekné scenérie, divák okrem sledovania samotného príbehu postrehne aj zábery peknej krajiny, . Film sa nedá vnímať ako "agitka", či "poloagitka" aktivít kresťanskej komunity, ide o príbeh, zo života štyroch rôznych ľudí, zo štyroch rôznych krajín, ktorých náhoda spojí na jednom krátkom úseku ich života na jednom mieste - na púti. Ľudia, čo sa "nemusia", spočiatku sa len tolerujú, až ich spoločné putovanie a nakoniec predsa len spoji tak, že ostanú priateľmi. Na počiatku syn povedal otcovi, ŽIVOT SI NEVYBERÁŠ, ŽIVOT PREŽÍVAŠ. A film ukazuje, že nie koniec cesty je cieľom, ale samotná cesta. Pohodový štvorbodový film. Na protest proti VERBALným vyjadrovacím spôsobom, niektorých "svojráznych bardov" tejto komunity, pridávam ešte jeden bod. :) ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Pěkný výlet do nádherné přírody. Realizovat takový turistický pochod musí být zážitek. Průvodce Martin Sheen vypadá na svůj věk dost dobře, ale tu štreku by ve skutečnosti už určitě nedal. To je ale vedlejší. Důvod, proč se s hodnocením držím tak zpátky je ten, že stejně byla místa, kdy jsem se trochu nudil. Je to natažený víc, než by bylo třeba. Výpis žánrů je taky lehce zavádějící. Ponechal bych jen dobrodružné drama. Věřím, že s o půl hodiny kratší DC verzí bych šel o stupeň výš. Každopádně doporučuji každému, koho to táhne do přírody. 70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

S hodnotením tejto turisticko-náboženskej agitky nemám najmenší problém a dúfam, že ani s komentárom. S ohľadom na odpudzujúci účinok filmu je prekvapujúce, že som ho dopozeral až do konca, i keď už po prvej tretine bolo zrejmé, že sa ničoho nedočkám. Štyri figúrky putujú krajinou a trúsia svoje múdra. Dominuje im nedôveryhodný Martin Sheen, ktorému k zlému dojmu hysterizujúcim dabingom napomáha Vladimír Brabec. Idylické putovanie vrcholí scénou, v ktorej miestny Cigán prejaví viac šľachetnosti ako náčelník Apačov. Ak túto scénu prežijete, potom si už iba v hlave zrovnávate, aké trekingové vybavenie vo filme propagovali. To pre prípad, že by ste dostali chuť niekam putovať a cestou trúsiť vlastné múdra. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel kvôli rodine Sheenovcov (bez čiernej ovce Charlieho winning tiger blooda) ale v prvom rade kvôli púti do Santiaga del Compostela, na ktorú sa chystáme budúce leto. Po zhliadnutí The Way sa na ňu teším ešte viac. Veľmi ľudský, dojemný a jednoduchý príbeh vychádza zo skutočnej púte, ktorú Martin Sheen absolvoval so svojim synom Taylorom a spoločne s Emiliom skúsenosti z nej po rokoch zúžitkoval práve v tomto filme. Miestami sa síce môže niekomu zdať príliš sentimentálny, no ak máte radi podobné príbehy, tak pri tomto "road movie" vám bude po celý čas pohrávať na tvári úsmev. Dej sa sústredí hlavne na postavy a zápletka je tu naznačená len veľmi zľahka, no ak ste videli od Esteveza jeho predošlý film Bobby, tak viete, že to nie je prekážka. Atmosféru skvele dokreslilo Batesovo gitarové score i Coldplay a Alanis Morissette. Kudos, Sheenovci. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Produkce filmu trvala 40 dní. (mi-ib)
  • Na záběrech z O Cebreiro jdou ve skutečnosti poutnící špatně, proti směru cesty Camino de Santiago. Takto by došli zpět do Saint-Jean-Pied-de-Port a nikoli do Santiaga. (psychous3)

Reklama

Reklama