Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Country písničky jsou v tomhle filmu plytké popvěky o ničem doprovázené podkresovou hudbou a takový je i celý příběh o zhroucení country hvězdy v podání Gwyneth Paltrow. Její hvězdnost spočívá patrně jen v ultra krátkých sukních, které nosí, protože zpěvem a repertoárem by nevyhrála ani okresní přebor táborových písní a tanců. Ostatní zpěváci podávají výkony ještě o poznání horší, hlavně to mrkací nablbo z Drbny . _____ Drtivý tlak slávy prostě nedokázal režisér ani naznačit, takže to Gwynethino pochlastávání nemá žádný jiný důvod, než že jí prostě chlast chutná a s tím se holt nedá nic moc dělat. Emoce mezi postavami jsou k smíchu a jedna ze závěrečných scén z nemocnice je tak sprostě obšlehnutá z mého oblíbeného filmu Harold a Maude, že by mě to naštvalo, ale naštěstí mě vzápětí rozesmála scéna zcela závěrečná, přímo esenciální kýč z tancovačky ve staré stodole, kde si KOUSEK DĚJE konečně mrkací otrava uvědomí, že sláva není nic ve srovnání s láskou, zvlášť když milujete metrosexuálního kovboje, který se vyznačuje hlavně tím, že nosí ten správný klobouk, správně kostkovanou košili a jezdí akorát tak správně otřískaným náklaďáčkem._____ Sakra, a teď udělám coming out: já mám country vlastně ráda. Ale musí být dobrý. Něco jako na způsob otrslejšího a vulgárnějšího šansonu, kdy francouzskou ironii nahradí americká přímočarost. Pusťte si Johnnyho Cashe zejména v duetech s June Carter - to jsou pohledy, které spalují a nádherně doplňující se hlasy. /6. 5. 14./ ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film celkem ušel, ale nic světoborného.. Autoři se nám snaží ukázat, že i na country scéně najdeme drogy, sex a alkohol.. Charaktery jsou rozdány jasně - Gwyneth Paltrow ztvárňuje hvězdu první velikosti, která showbusinessu propadla a jako její protipól si střihla Leighton Meester roli začínající nevinné zpěvačky, která má tohle vše ještě před sebou.. Tim McGraw je úlisný manager každým coulem a Garrett Hedlund jde na muziku přes srdce.. Neurazilo, nenadchlo a hloubku bych v tom nehledala.. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojice Leighton Meester a Garrett Hedlund - ti dva mě u Síly country udrželi. Být to jen o Gwyneth, asi by to nedopadlo. Nechápu původ jejích psychických problémů (pokud čekala dítě a chtěla ho, proč proboha pila?) a nechápu, co na ní všichni viděli. Všichni aktéři naštěstí velmi dobře zpívají a hudba je povedená. Nikdy bych neřekla, že se mi country může líbit. Síla country je příjemná oddechovka, jen poněkud nevyvážená. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice silný a dojemný film, kde příběh přirozeně plynul a já se nechala unášet příjemnou muzikou. Gwyneth je tu opravdu krásná a zároveň září ve své roli. Ostatní herci jí sekundují bezmála stejně dobře, a to hlavně Garret Hedlund, který mě mile překvapil. Všechno na mě tak nějak působilo dost opravdově, proto jsem to prožívala s nima a film jsem si užila. ,,You don´t have to be a country fan to love this movie." ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Jeden môj bývalý internetový kolega mi raz povedal, že nechápe a krúti hlavou pri tom keď dakto počúva country / hlavne že on počúva Depeche Mode :D / Mne sa Country celkom páči, i keď skôr pri táborákoch, ale na spievajúcu Leighton Meester som sa vážne tešil, a zvládla to super. Gwyneth moc nemusím, ale celkom slušne aj ona, aj keď s jej rolou som mal asi najväčší problém ...inak taká vzťahová skrátená telenovela :D ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Nashvillu - Tennessee. (Terva)
  • Nejdená se o první film, kde si spolu Garrett Hedlund a Tim McGraw zahráli. Již dříve se sešli během produkce filmu Světla páteční noci (2004). (Aknah)
  • Do kin šel film pod krycím jménem "Keeping Pace". (Fugas.cz)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama