Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jack je looser, nesmělý, neprůbojný, pomalý. Týpek se zavalitou postavou, s mastnými vlasy a trochu zaseklým vystupováním. Pracuje jako řidič ve firmě svého strýce, který pronajímá limuzíny. Jack má naštěstí ve firmě spolupracovníka a přítele Clyda, který mu pomáhá a dělá mu ,,staršího bráchu'. Jack se totiž chce sblížit s Connie, spolupracovnicí Clydovy manželky Lucy. Díky pomoci Clyda se to nakonec začne zdárně rozvíjet, ale Clyde sám touto pomocí utrpí ztrátu. Je to velmi milý a lidský film o některých jiných z nás, o přátelství a obětech. Hoffman ztvárnil Jacka ve standardu na který jsme u něj zvyklí, stejně tak ostatní aktéři. Na mne film komediálně nepůsobil. Moc se mi líbila role Clyda a jeho vztah k Jackovi, který byl plný porozumnění a přátelství. Je vidět, že Hoffman má široký potenciál i jako režisér a máme se jistě na co těšit i v budoucnu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem v podstatě to co jsem od Philipa Seymoura Hoffmana dostat chtěl. Jack se chystá vyplout je pro mě totiž tak trochu jako Phillipovy postavy. Čisté, nenucené, osobité a hodně specifické. Pravda, neděje se tady toho tolik, jako jinde a je třeba trochu zvolnit a přistoupit na spíše kecací tempo čtyřdílné fresky docela obyčejných postav, které se tak nějak protloukají současným životem. Každá ze svými problémy, radostmi a sny. A i když je takových filmů docela dost, v tomhle to všechno sedí tak má. Sem tam jsou scény protkané příjemné lehkým humorem, sem tam nějakým tím dramatem aby nakonec vše mohlo dospět do předem očekávaného finále. Při rozhodování jestli tři nebo čtyři hvězdy jsem někde napůl, zaokrouhlím ale přeci jen nahoru. Let's smoke a toast. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jacka a Connie jsem si zamilovala po pár minutách a jejich prostý příběh se mi velmi zamlouval, snímek má kouzelnou atmosféru, příjemný hudební podmaz a několik snových pasáží (mj. scéna na mostě - v bazénu a ta při vaření - nácvik). Vytrvale mi nabourával to moje pohádkové snění hádající se manželský pár, kde to pod povrchem nepříjemně bublalo, vřelo.. Philip Seymour Hoffman je tady naprosto odzbrojující a Amy Ryan ve svých rozpacích neodolatelně půvabná, celkově spokojenost, křehce milá pocitová záležitost.. Takový malý velký filmík o všem podstatném.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jack (Philip Seymour Hoffman) by poprvé v životě chtěl zaujmout mladou ženu, Connie (Amy Ryan), a udělá pro to cokoliv. Třeba se hodlá nauřit plavat, aby mohl vzít Connie v létě na vodu, nebo se chce naučit vařit, aby mohl pro Connie uvařit večeři. Naštěstí má skvělé přátele, Clyde (John Ortiz) a jeho ženu Lucy (Daphne Rubin-Vega), kteří jsou mu na jeho cestě podporou. Ale čím více se Jackovi začíná u Connie dařit, tím více se vztah Clyda a Lucy bortí... I Philip Seymour Hoffman se vydal do vod "udělej si vše sám vod", a vrhl se jak na režii tak i hlavní roli tohoto snímku (není divu, když jej měl dopodrobna nastudován ze stejnojmenné divadelní hry). A světe div se, ono mu to vyšlo - možná to bylo tím, že z filmu vyzařovala taková radost, kterou do něj Philip Seymour Hoffman i ostatní herci vkládali. K několika scénám bych sice asi měl co vytknout, ale není to nic tragického, a naopak ty příjemné scény to bohatě vyvažují. Herecké obsazení mi taky sedělo, Hoffmana mám rád, a s ostatními jsem se okamžitě dokázal sžít. Chvilkama jsem měl pocit, jako bych se nedíval na film, ale na příběhy kolegů z práce... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Další z řady lidských tragikomedií o hledání a trácení štěstí a lásky. Hoffman již po několikáté hraje trochu divného, obtloustlého, vyplašeného čtyřicátníka s velmi nízkým sebevědomím. Rád bych si postěžoval, že Hoffmanův talent by měl být využíván taky na jiné role, ale bohužel nemohu, jelikož on je prostě nejlepší a s nikým jiným by se mi tento film pravděpodobně nelíbil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Philip Seymour Hoffman si zde zopakoval roli, kterou již ztvárnil na divadelním jevišti. (oje)
  • Jedná se o první a poslední snímek, který Philip Seymour Hoffman zrežíroval a ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí. (willy1)

Reklama

Reklama