Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nuda! Americkej studenej prdelákov, spíš osada. Holka hledá tátu, aby nepřišla o barák. Táta vařil drogy, ostatní příbuzní jeli v podobným kšeftu. Prostředí nehostinný, lidi nesympatický, příběh rozvláčnej. Akorát mě zajímalo, jak to dopadne, ale stejně jsem poslední třetinu přetáčel. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh ** | hudba ** | humor - | akce - | napětí * | pustil bych si znovu * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prostředí hnusného amerického vidlákova vypadá na první pohled zajímavě, ale film bohužel nic zajímavého nepřináší, děj se po celou dobu strašně táhne, charaktery jsou nesympatické, dalo by se říci až protivné a jediné pozitivum je tak Jennifer Lawrence. Ve spojení s filmem je i ta - jinak celkem pěkná - country hudba neskutečně otravná. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabá, tuctová drámička, ktorá nemá veľa čo ponúknuť. Jediné, čo stojí za zmienku sú exteriéry a obraz amerických buranov, ktorí miestami dokážu navodiť akú-takú bezútešnú, depresívnejšiu atmosféru. Ani kamera a herecký výkon J. Lawrence neboli zlé. To je však všetko. Dejová linka je nudná, nezáživná, veľa scénok je zbytočných, alebo sa vlečú ako jeden veľký, nudný sopeľ z nosa. Nosná téma bola spracovaná veľmi povrchne. Slabučký priemer. 50/100 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby depresivní drama se slabým příběhem. Tempo je pomalé a ona atmosféra se tady marně snaží navozovat hlavně prostředím, ve kterém se nachází. Příběh je navíc dosti nezajímavý a celý film tak zachraňuje hlavně talentovaná Jennifer Lawrence a John Hawkes, u něhož jsem si vychutnával každou jeho scénu(bohužel jich ale není moc). Nechápu všechna ta ocenění a Oscarové nominace.50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Něco se strašným způsobem nepovedlo. Jak je možné že filmy jako Počátek nemají ani náhodou šanci na Oscara, Prokletý ostrov nebyl dokonce ani nominovaný a pak se do nominace dostane Winter's Bone? Totální úlet akademiků. Film kde hraje hlavní roli nuda. Vedlejší role si střihly amatérismus, nezajímavost a hlavně nelogičnost. Po většinu filmu člověk ani moc neví která bije. Proč hlavní hrdinku chtějí ty ženské umlátit k smrti? Proč ji rovnou nezastřelí, když strká nos tam kde by neměla. Vše jsem si musel domýšlet a prakticky si vytvořit svou vlastní dějovou linii. Protože ta originální je strašná. Doporučení všem kteří tento film neviděli, nekoukejte na něj. Mohlo by to pro vás mít katastrofální následky. Já jsem přišel zbytečně o 100 minut svého života. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)
  • Film získal v roku 2010 Veľkú cenu poroty a cenu za scenár na festivale v Sundance a Cenu C.I.C.A.E. v sekcii Forum na Berlinale. [Zdroj: Artfilm] (imro)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama