Reklama

Reklama

Shaolin

  • Hongkong 新少林寺 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během války na počátku 20. století projíždí nelítostný ale úspěšný velitel Hao Jie se svými vojáky Čínou a dobývá každé město, na které narazí. Jednoho dne zlikviduje také město poblíž šaolinského chrámu a před očima všech mnichů zastřelí zraněného protivníka prosícího o milost. Po slavném návratu domů ho však zradí jeho podřízený Cao Man, díky čemuž Hao Jie přijde o všechno. Holý život si zachrání jen útěkem, přičemž se dostane do stejného šaolinského chrámu, poblíž kterého nedávno raboval. Zcela zničený a pokořený Hao Jie požádá mnichy o přijetí, ti jsou však proti. Spřátelí se ale s místním kuchařem, který mu slíbí že mu pomůže získat si důvěru mnichů. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

kikuka

všechny recenze uživatele

.... celý svet recykluje osvedčené produkty z rôznych bodov časopriestoru, tak prečo nie Číňania...... teda, robia to už hodnú chvíľu (ako bol povedal Lev: "všetko Tchajwan"), a to pod heslom ked sme už vo WTO, tak nech všetci vidia, že to "W" sme my...... a vlastne aj "T" a aj "O" mno, klasika, okolo zdokumentovanej historickej udalosti, akou je napríklad vypálenie Šaolinského chrámu, treba vystavať srdcervúci príbeh odvahy a cti, narvať tam hviezdy pre mamičky (Andy Lau), dcérenky (Nicholas Tse) a vôbec všetkých, ktorí aj náhodou nepoznajú týchto dvoch (Jacky) a možno aj niekoho dalšieho, kto vie, ako treba používať päste a nohy (Jacky Wu Jing, Yu Xing)...... ale prečo dať v zásade historicko-dramatický materiál do rúk Bennymu CHenovi, mi asi nevysvetlíte, teda, okrem toho, že má zvučné meno, lebo tento Šaolin by ma nedonútil ponocovať ani kvôli prehrávajúcemu Andymu Lauovi a hudbe, čo na Veľkom múre stavia rady do pozoru........... /ale dobre, nevidela som to celé, ale vlastne som asi aj rada/...... ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný pokus, avšak vadil mi tam Jackie Chan, ktorý svojou postavou narúšal celú atmosféru filmu a silene to podfarboval komediálnym podtónom, ktorý sa podľa mňa v tomto prípade do celkovej povahy filmu vôbec nehodil. Radšej nech zostane pri amerických gýčoch a spomína na svoju kariéru dávnych časov. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý historicko akčný film. Má veľmi dobrý príbeh o neľútostnom veliteľovi, ktorý je zradený svojim podriadeným, podarí sa mu uniknúť, ale jeho dcéra príde o život. To ho zmení a po zotavení zostane v šaolinskom kláštore, ale problémy s jeho bývalým podriadeným ešte neskončili. So spracovaní som nadmieru spokojný, nevšimol som si žiadne slabé miesto, prvé dve tretiny filmu sú dejovo dosť zaujímavé a zvyšok ho už nahrádza akcia, takže tu nemám moc čo vytknúť. Akcie tu nie je málo a páči sa mi. Súboje sú dobre a prehľadne natočené, odohrávajú sa v dobre zvolených prostrediach, celkom dobrá je aj choreografia, ale chýbajú zapamätania hodné momenty, čo robí z akcie len dobrý štandard, čo je škoda, kedže potenciál bol rozhodne väčší. Väčšina súbojov pôsobí podobne a tak poteší zaujímavý súboj Jackieho Chana a slušný delostrelecký záver. Herecké obsadenie je výborné, Andy Lau v hlavnej úlohe, Jackie Chan a Jacky Wu vo vedľajších, Nicholas Tse ako hlavný záporák a viacero iných zaujímavých postáv. Réžia je bez problémov, čo ma ale v prípade Bennyho Chana ani neprekvapuje a páči sa mi aj technická stránka a výprava. Som dosť spokojný, potenciál síce nebol úplne využitý, ale všetky stránky filmu by som označil za nadpriemer, takže tu rozhodne je na čo pozerať. 76% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na hutnou stopáž relativně málo soubojů. Naštěstí jsou povedené, i když mě v nich irituje používání závěsných lan. Nikdo ze zúčastněných je rozhodně nepotřebuje. Emocionální rovina mě příliš nezasáhla, ale musím říct, že Nicholas Tse mě mile překvapil. Záporácká role, i když jsem tomu z počátku nevěřil, mu sedla a užíval si ji. Shaolin je jedním z lepších filmů, které k nám v poslední době z Východu přišly, ale není dokonalý není. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Děj, hudba a bitvy jsou monumentální. Jediné co mě u těchto filmů hrozně moc vadí jsou ty souboje, skoky a všemožné salta stylu, udělám tři kroky a zbytek se prolítnu. Absolutně nereálné a filmu ubírající šmak. Škoda, dal bych jinak mnohem víc. A u Jackie jsem čekal trošku větší roli než "jen" obyčejnýho kuchaře, když je tou mezinárodní celebritou. 50% ()

Galerie (150)

Zajímavosti (7)

  • Snímek vzdává poctu všem filmům s tématikou Shaolinu. (Yoshitsune)
  • Všichni herci hrající mnichy si museli na natáčení oholit hlavy, až na Jackieho Chana, který ve filmu nosí čepici, a nechal si proto ostříhat jen vyčnívající vlasy. (Raztubyl)

Reklama

Reklama