Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o mladé Anabelle, královně krásy, která náhle zemře během soutěže. Dostane se ale do pohřebního ústavu, který spravuje utrápený Elvis. Poté, co se Anabelle zázračně probudí, naváže s Elvisem vztah. (Ant)

Recenze (87)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Krásný a lidský film - tak bych definoval toto nenápadné dílko Elvis and Ababelle. Film je zasazen do obyčejného, ale přesto nádherného prostředí, díky čemuž vznikly některé doslova ikonické scény a záběry. K tomu všemu hraje v pozadí skvělá hudba, takže o opravdový požitek není nouze, nemluvě potom o úžasném hereckém výkonu Blake Lively, která své postavě dodala osobitý charakter a filmu tak i zvláštní nádech. Proč ale přes samá superlativa nedám plné hodnocení? Protože tento film má jistou pasáž, která je sice originální, ale mě do jinak vážného a realistického snímku prostě nesedla. A něco podobného platí o závěru, ze kterého na mě dýchlo trochu kýče (možná trochu silné slovo, ale lépe to vyjádřit nelze). I když - to je asi spíše otázka vkusu. Jako celek je to zkrátka nedoceněná bomba - rozhodně doporučuji zhlédnout. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku a označení drama, jsem od filmu očekával něco jiného. Opět se potvrdilo zlaté pravidlo: NIC NEOČEKÁVAT. Nakonec nebylo ale tak zle. Film je více než drama (i když jsou zde prvky dramatu) romantický a místy (opravdu ale zřídka) i vtipný. Oba hlavní představitelé místy působili Kenovo-Bárbínově, ale naštěstí ne tak často. Čili zkrátím to: jednoduchá filozofie o životě podaná dostatečně polopatě, aby to pochopili i amíci, trochu sporný příběh, nudná kamera, která se snažila předstírat, že je něco víc, uspokojivé herecké výkony hlavních hrdinů a výborný herecký výkon Joe Mantegna mi dává 50%. ()

Reklama

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Občas si pozriem aj nejakú romantickú prkotinu a toto bol zásah do čierneho. Problém s romantickými flickmi je, že sa väčšinou pri nich cítim prinajlepšom trápne. No a Elvis & Anabelle sa trápnosti s absolútnym prehľadom vyhol, za čo môže definitívne dobrý scenár a perfektný výber hercov. Blake Lively síce nemám rád (má naozaj nepríjemný hlas) ale tu mi vôbec nevadila. Dokonca s hlavným predstaviteľom vytvorila dokonalý pár, medzi ktorými nejaká tá chémia je, to povestné "niečo". No a jeho otec (Joe Mantegna), tak to bol koncert pár exceláns, ten tam pasoval jak penis do... Aké je to jednoduché, keď sú vo filme normálne, uveriteľné, nesilené dialógy a správny casting. Potom režisér nepotrebuje ani namakaný budget a skvelý kúsok je na svete. Navyše veľmi dobrý a skvele sa hodiaci soundtrack ma prinútil poprehrabovať sa v ďalších romantických flickoch, reku ešte možno niečo dobré vyhrabem. Lenže to taktiež znamená, že ešte uvidím aj veľa šitu. Unfortunetly inak to nejde... ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Už dobrý tah byl neobsadit příliš okoukané tváře, ale vsadit na něco nového čemu my diváci spíše uvěříme. Dále se mi líbila vyváženost romantiky s tragédií, a příběh, který je trochu pohádka, ale svým způsobem i tvrdá realita. Film mi doporučila mladší sestra a mě osobně dost fascinuje fakt, že už teď má lepší vkus na filmy než já. Opravdu mě tenhle film příjemně překvapil. V prostředku už jsem se trochu bála že to trošku moc osladí, ale konec byl krásně poetický a vyvážený. Strašně se mi líbila ta možnost kterou nám film dal, že buď jsme to mohli brát jako klasický happyend, a nebo jsme si to mohli vysvětlit i druhým způsobem. Snímek velmi dobře dramaticky stupňoval a měl takovou opravdovou atmosféru, a kouzlo i depresivitu malého městečka v Texasu. A i když to mělo některé hodně romantické scény, nikdy to příliš nespadlo k patetizmu. Pro mě to byl milý zážitek a možnost prožít zajímavý druh lásky alespoň skrze obrazovku. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásné romantické drama. Sympatická dvojice jak herců, tak jejich postav, která se seznámí v antiromantickém prostředí. Krásná práce s kamerou a barvami. Film jsem si skvěle užívala a stoprocentně si zaslouží plný počet. Jen mě udivuje, že ho vidělo tak málo lidí, když se jedná o něco nového, zajímavého, nádherného a z čeho mám zvláštní pocit ještě den poté. Podle mě zatím nejlepší role Blake Lively (která jí podle mě měla odstartovat skvělou kariéru, což se myslím právě teď děje, ale mám obavy, že spíše kvůli účasti na Gossip Girl), kde mi nepřišla až tak strašně povrchní jako v GG, míň "děvka" než v The Town a míň puberťácká než v Sesterstvu putovních kalhot :D ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama