Reklama

Reklama

Vzdálené vrcholky hor

  • Velká Británie The Far Pavilions (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Podobně jako stejnojmenný seriál vypráví film příběh anglického chlapce Ashe, jenž přišel o otce, je vychováván indickou chůvou, která ho kvůli jeho bezpečí vydává za svého. Vyrůstá převážně v knížecím paláci, kde dělá společníka jedné panovníkově dceři, princezně Andjuli. Po letech, kdy je Ash nucen utéci, přihlásit se britskému místodržiteli a odcestovat do Anglie, se vrací jako poručík britské královské armády. Jeho první úkol je dopravit Andjuli a její sestru do Rádžaputánye, kde se mají provdat za Ránu z Bithóru. Dlouhá a náročná cesta, stará láska a intriky místních vládců věc rozhodně neulehčí. (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné historické filmy na sobotní upršené odpoledne můžu, tomuhle ale trochu chybí tempo a závěrečná záminka k dramatizaci příběhu je dost k smíchu. Obřad Sati a pověstné ram ram, stejně jako jsme v dětství viděli ve Willi Fogovi, si ale bude pamatovat každý. Benedict Taylor v některých záběrech vypadá jako dvojník Tomáše Berdycha. Za zmínku stojí i povedený dabing z Barrandova 1985. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný romantický příběh z Indie se odehrává v 19. století, tedy v době britské koloniální nadvlády. Nese všechny atributy svého žánru: odvahu, statečnost, úklady a samozřejmě lásku, která musí překonat řadu překážek. Hlavní hrdina, britský důstojník Asthon P. Martin (Ash), a princezna Andjuli, kteří spolu jako děti vyrůstali, se po letech setkávají za ne zrovna příjemných okolností: princezna se má vdát, přitom si oba uvědomují, že jejich přátelské pouto z dětství nejen přetrvalo, ale přerostlo v opravdu silný cit...Tento film však není pouze milostný příběh, jsou zde bitevní scény,nádherné záběry přírody, celkově velkolepá výpravná podívaná. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se s potěšením znovu podívala na tento svůj kdysi oblíbený film z exotické Indie. Ačkoliv jde spíše o dobrodružnou pohádku, musím pochválit řadu věcí. Především má tento snímek bohatou výpravu, krásné kostýmy, početný kompars a dobré herecké obsazení. I když se jedná o indickou romanci, byl natočen v koprodukci Anglie, Itálie a Německa. Mimo ústředního milostného příběhu ukazuje krásu, kulturní zvyklosti a tradice orientu. Kromě přetrvávajícího systému kast je v něm ukázán i odpor domorodého obyvatelstva k britské koloniální nadvládě. Dodnes nechápu, jak si Britská říše dokázala podmanit do roku 1921 celou čtvrtinu rozlohy zemské souše. Zotročila obyvatelstvo, vydrancovala suroviny a dneska pod praporem demokracie sklízí co zasela. Stále aktuální přitažlivý film. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem tenhle film miloval. Klasický romanticko dobrodružný film z exotické země. Po mnoha letech mi připadá už pohádkový, patetický a někdy až trochu směšný. Pořád má ale své kouzlo. I v dospělosti se člověk rád zasní a na chvíli uvěří, že existuje láska, kterou nezničí zub času a čest a odvaha mohou přemoct krutost a zrádnost. Scéna s upalováním stále nesmírně tíživě silná a ram ram mi stále ramramuje v uších. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj po rokoch na mna funguje kolonialna atmosfera Indie. India bola perlou britskeho imperia, Britska colonialna nadvlada v Indii sa vola Company rule of India , riadnou koloniou sa stala az 1858 /roky 1848 - 49  boli v Europe tzv,. revolucne roky, pre Indiu tieto dva roky neznamenali nic/. Prvym guvernerom Indie bol lord Stanley, guvernerom bol v case 1858 - 1859. Potom India bola kolonizovana rozne : Kolonizovali ju Holandania cez svoju firmu Vychodoindicka Spolocnost, ich kolinacia sa datuje rokmi 1605 - 1825, ovladali Cejlon, Malabarske Pobrezie, Koromandel a mensie kolonizacne pevnosti po indii. Dalsi, kto kolonizoval Indiu, boli Dani cez svoju Vychodoindicku spolocnost. Kolonizacia Indie prebiehala hlavne  v 17. storoci, ovldali miesta ako Masulipatnam, Tranquebar, calicut, ich kolonialna nadvlada skoncila v 18. storoci, tusim 1777 alebo tak nejak. Francuzi mali zas svoju francuzsku Vychodoindicku spolocnost, v Indii ovladali miesta ako Pondicherry, Koromandel, Chandanagar v Bengalsku a malé mesto na Malabarskom pobreží.  Portugalci mali svoje kolonie v Indii, prva portugalska pevnost  siaha az do roku 1434 na Indickom Subkontinente. Potom tam mali svoje zaujmy dokonca aj Habsbusrgovci, o tom ale nechcem. Tak to bolo co sa tyka kolonizacie. Co sa tyka filmu, tak je to jeden z tych lepsich dobrodruznych filmov, dejova linia jakz takz, hlavne tomu vladne zrucna rezia a vyborne dialogy. Tiez ma zaujimaju filmarske lokacie- konkretne miesta, kde sa to  tocilo   : 80 % ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčeno v provincii Rádžasthán (Indie) a ve Walesu (Velká Británie). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama