Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 217)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli by se dal Eastwood označit Warnery rodinným zlatem, tak James Wan je minimálně rodinným stříbrem. Vzít si béčkovou komiksovou látku a dokázat z ní vytvořit z ní nejzajímavější Star Wars poslední dekády. To už není jen o štěstí. Aquaman ač se to tak před léty nejevilo uspěl na plné čáře. S druhým dílem rozhodně netřeba spěchat. Mám takový pocit že DC nakonec přecejen budou adekvátní konkurencí pro Marvel. Casting se rozhodně povedl. PS: Hraje v tom i Hodňák Akerman. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to bylo tak stupidni, jako chapu, ze Aquaman neni zrovna jadernej fyzik, ale tady je vsechno tak desne usmevny, ze uz to je krapet moc. Zapletka je samozrejme tuctova, snad do posledniho detailu predvidatelna a par tech jakoze necekanejch zvratu clovek ceka asi tak hodinu pred tim, nez se stanou. Ackoliv se tu sesla slusna sestava hercu, nemaj co hrat, takze se vsichni jen tak divne/zmatene xichti a samozrejme vsemu vevodi Momoa. Ten je sice na Aquamana typove presnej, ale herecky ho snad prehrava i ta digitalni ryba. On snad ani nema jedinej normalni dialog, jen se snazi predrikavat hlasky, ktery vyznivaj tu vice, tu mene smesne a jsem silne presvedcenej o tom, ze kdyz se snazi hrat zmatenyho, tak to fakt nehral, to je snad jedinej hereckej vykon, kterej se mu da verit. No a Wan ma nejakou uchylku na stopadesatkrat opakovany drsnacky nastupy hlavnich hrdinu, takze neni snad 10 minut, aby nebyla nejaka zpomalovacka, zaber na oblicej a pusteni nejaky drsny hudby, kdyz nektera z postav nekam prichazi. Ale je tu jedno velky ale. Je to totiz naprosto skvele natoceny, jak neco mezi Strazcema Galaxie a Star Wars, misty lehce smrncnuty G.I. Joe, neskutecne epicky zabery a je uplne jedno, jestli jsme zrovna v pousti nebo pod vodou, tisice vymazlenejch priser, zvirat a vsemoznejch svetelkujicich veci, vsechno neustale vybuchuje, skvele natocena akce strida akci a triky jsou naprosto perfektni. Fakt si nedovedu predstavit tohle natocit treba pred deseti lety. Jedina skoda je, ze tu neni lepsi soundtrack, kterej by tu akci jeste lip podtrh, takhle i pres spoustu akce ma film obcas lehce pomalejsi tempo, ale rozhodne nenudi a skvele se na to kouka, ze si clovek na tu vsudypritomnou demenci za chvilku zvykne a zacne ji brat jako soucast filmu, coz mozna byl i castecne umysl, nebrat se zas tak vazne. Takze nakonec jsem spokojenej, jeden z tech zabavnejsich kousku z DCEU. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nedá říct, že by mi v Aquamanovi něco chybělo. Právě naopak toho v něm bylo odhadem tak na tři nebo čtyři trháky, no a právě kvůli téhle scenáristické a režisérské horečce jsem se všech možných i nemožných veleakčních scén, výbuchů, soubojů, drsných pohledů, pubertálních (ale sedících) vtipů, dechberoucích výpravných nápadů a speciálních efektů už někdy v půlce filmu málem přejedl. Nechci ale moc kritizovat, protože po upoutávkách jsem vlastně něco přesně takového čekal - Flashe Gordona tohoto tisíciletí. Stejně mě ovšem zamrzelo třeba to, že film hned na začátku představil skvělého padoucha s pochopitelnou motivací (a ta scéna v ponorce byla vážně nemilosrdně tíživá), aby ho později... Skoro nevyužil a udělal z něj obyčejného mlátiče? Škoda, škoda, to si Black Manta nezasloužil, jeho postava měla (má?) rozhodně na víc. Co se týče herců, Jason Momoa je ohromný sympaťák, ale to už jsme věděli, takže mě překvapil a potěšil hlavně komediální talent Amber Heard. Jo a Rupert Gregson-Williams složil po Wonder Woman další moc dobrý komiksový soundtrack, který se dá bez problémů poslouchat samostatně (a ani mi nevadí, že připomíná .Mothersbaughův Thor: Ragnarok). ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Možná bylo chybou si u toho ještě hrát hru na mobilu, hledat nový auto na internetu a hladit kocoura. Děj mi trochu unikal, ale to podstatné jsem asi dal....Sandokan si po pár štouchanicích osedlal Gappu, kříženou s Krakenem, a pomocí hlášek jako Vzdej se trůnu a Rozhodne boj se vypořádá s lesklým pičusem. Jen nechápu, proč tam hraje Willem Dafoe a Nicole Kidman... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Star Wars (epika, digi bitvy), Hry o trůny (bastard, pozadí) a Avatar 2 (popředí, barvitý a rozsáhlý vodní svět - není tak vypiplaný, jak to udělá Cameron, ale do jeho příchodu je to největší podvodní dobrodružství) a nezbytný pohádkový trademark DC = SuperAQUAman z vody, co se výdrže a akcelerace v ní týče. No a tu ženskou vizáž obstarává, k mému nepoznání, oblíbená Amber Heard, drzá zrzka s výrazně upraveným poprsím. Ale oko potěší i vyhlazená Nicole Kidman. Celé to režíruje relativně svěží mladí a je to znát a zvláště o víc než polovinu mladší budou nadšením po hlavě do vody skákat.😁 Z DC univerza to lepší a tentokrát to ani tak nezabolí sledovat..💦 70% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (76)

  • Hoci Nicole Kidman stvárnila matku Jasona Momou, v skutočnosti je rozdiel medzi nimi len 12 rokov. Obaja sa narodili v Honolulu na Havaji. Patríck Wilson, jej druhý filmový syn, je od Nicole mladší dokonca len o 6 rokov. (AxelWers)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama