Reklama

Reklama

Monstrum z galaxie Arkana

  • Československo Dům mezi hvězdami (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Málokterý film je bezmocnější, nežli tato neumělá sci-fi splácanina, která nabízí od všeho trochu. Nepomohlo ani, že na scénáři spolupracoval Miloš Macourek, že režie se ujal uznávaný tvůrce animovaných filmů Dušan Vukotić. Film vypráví o hotelovém recepčním, jenž si spřádá velkolepé představy o životě ve vzdálené galaxii, aniž tuší, že skutečnost může být někdy děsivější nežli sebeodvážnější fantazie. Ocitne se tváří v tvář bizarní příšerce, dokládající, jak ani trikoví odborníci na Barrandově nedokázali vyvolat strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi film líbil. Ale v dospělejším věku jsem se musel zabývat tím, co a proč se mi na tom líbilo. Asi jak píše hlavní postava knihu a ještě ji nenapsal a už ji obdržel jako vydanou. A pak zjistil, že uvnitř jsou jen prázdné stránky a na obálce se skví pouze název knihy, který už napsal.*** Ale ve fantasy je vše možné, takže i tyhle výstřelky mimozemské civilizace, na kterou se ve filmu čeká, tak jsou zcela legální. Jen ne pro každého přijatelné. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Toto monstrum jsem viděl na pionýrském táboře jako kluk. Děcka z mého oddílu se tomu smála, tak jsem se smál taky, abych byl soudružský. Jednu hvězdu dávám za nahatou Helenku Ružičkojc, která tak ovlivnila na dlouhou dobu mou představu o ideálu ženské krásy a jednu za tu rozválcovanou hlavu, která mě leká ve snu dodnes. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Že se neúspěšnému pisálkovi sci-fi románů zhmotní jeho postavy v podobě dvou spratků ve zlatých skafandrech a jejich vychovatelky s laserovou rákoskou a kávovarem v prstech, to se dá ještě pochopit. Ale že to bude chtít zhmotnit Studio Barrandov s Jadran Filmem, nad tím už zůstává rozum stát.. Když tam létá modrá vánoční vozdoba podobná baňce, Andrlová nanynuje a s turisty se to zkouší na Trošku, je to tak nezáživné, že byste i Věře Kalendové učesali knír, abyste se zabavili. Ovšem pozor, s nástupem Švankmajerovy Věci se začnou dít věci! Nejdřív penisovitým chobotkem poobtěžuje Ivanku a karafiáty, načež začne řádit na balkánské oslavě. Utrhnuté ruce, zdeformovaní hosté, plamenomet v akci, Karel Augusta s brokovnicí hrající si na MacReadyho, dokud neztratí hlavu…mám za to, že ten slepý harmonikář byl namaskovaný Carpenter a díval se, jak to má za rok udělat! Přesto prosím robotku Andru, aby si pohladila bříško a návratem v čase mě nechala zapomenout na vše, co jsem viděl.. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím konstatovat, že jediným pozitivem filmu je jeho velmi povedený plakát, jenž vytvořil Zdeněk Ziegler. Jinak jde o scénáristickou slátaninu, při které jsem jen nevěřícně kroutil hlavou nad tím, k čemu že se to propůjčily některé tehdejší hvězdy zejména našeho filmového nebe. A to musím podotknout, že mám hodně rád sci-fi a jsem docela velkým fanouškem ulítlých sci-fi komedií pana Macourka („Což takhle dát si špenát“, „Zabil jsem Einsteina, pánové“, atd. atd.), který i zde spoluvytvářel scénář. Ale asi to byl jiný pan Macourek - možná toho pravého zlikvidovalo Monstrum z Galaxie Arkana. Tak či onak, film nesahá výše zmíněným titulům ani po kotníky a jde z mého pohledu o vskutku slabý počin, který nejde brát ani jako parodii... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica tejto sci-fi béčkoviny dosť nuda, v tej druhej sa to dosť zvrhne, príde na masaker cez svadbu ten je teda silný nárez, kde príde aj na zjedené či utrhnuté končatiny hostí príšernou príšerou, ktorá keď sa naštve tak chrlí oheň, omamné plyny či toxický sliz, nevyhneme sa tu ani romantike s androidkou, nechýbajú tu dokonca nudisti ktorý sa chcú spriateliť z mimozemšťanmi,... nuž príbeh je balast ale tí čo robili triky či masky si v celku dali záležať určite tento sci-fi "brakový" skvost stojí za pozornosť. /40%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Mezinárodní filmový festival vědeckofantastických filmů v Terstu udělil snímku Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Pôvabná mimozemská robotka aj slizké galaktické monštrum je z dielne Jána Švankmajera. (Raccoon.city)
  • Mezinárodní filmový festival fantastických filmů v Madridu udělil snímku dvě ceny, a to v kategorii nejlepší film a Cenu odborné poroty za nejlepší masky. (Terva)

Reklama

Reklama