Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (819)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíčová otázka samozřejmě zní, v čem je vlastně největší rozdíl mezi předlouhou a tímhle remakem. Největší rozdíl je v tom, že záporáci tady mají videokameru, takže některé záběry jsou zřetelně amatérské a zbylé ryze profesionální, kdežto v 1978 to bylo amatérský celý sakumprdum. Oproti starším exploitationům ze 70tých let, který se pyšnily 16kovým dokumentárním lookem a spartánskými natáčecími podmínkami, jsou ty dnešní zcela profesionální. Ty důvody k tomu jsou dva. Jednak se na netu povaluje tuna všemožných grafických násilných obsahů zachycených amatéry, druhak dnes, kdy si může každý opatřit kameru a zvukové nahrávací studio, existuje kvanta nadšených filmařů, který točí podobně, jako se točilo v 70kách. Kdokoliv chce dneska dát dohromady exploitation, musí se logicky od obou těchto skupin odlišit řemeslnou precizitou. S tím dost úzce souvisí, (-spoiler-) že hrdinka se mstí stejným způsobem, jakým jí bylo ublíženo, takže ass-man dostane nabrokováno zezadu atp., nicméně co je zajímavé, pořízek s kamerou (de facto personifikovaný Meir Zarchi - v 70kách za kamerou, tady před ní) přijde o své oči. Kamera byla odjakživa chápána metaforicky coby oko. Hrdinka jinými slovy ničí 16mm oko a nechává jen to profesionální, skoro až digitální, v postprodukci vyžehlený. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Miluju subžánr filmů o pomstě (naposledy úžasný Horseman, 2010), ale nesnáším když sklouznou do laciného porna + hrozných hereckých výkonů + trapného gore + zoufalé (ne)režie. Za jeden z takových považuju původní I Spit on Your Grave. Tohle nové převyprávění je naštěstí opravdu kvalita. Počínaje skutečnou začínající herečkou v hlavní roli (super odvaha !), pokračuje dobře zmáklou psychologií a motivací postav, nápaditým gore a konče jistou režií a profesionální kamerou. Jako celek drží pohromadě a nabídne i několik okamžiků, kdy se člověk zamyslí jak to sakroa teď bude pokračovat dál ... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Strašáci u Jezera smrti. Zjistila jsem, že snad ještě častějším faktem v hororech, než jsou podivní lidé v podivném městečku, kteří zpravidla útočí na skupinky teenagerů, kteří tudy projíždějí, je zvrácená, zkažená a brutální banda vesnických buranů, kteří si za své oběti vybírají krásné, osamocené dívky v opuštěných domech. Tento film je precizní ukázkou toho, že se nevyplatí být ani zhýralým vesničanem, ani osamělou dívkou. Zhruba po celou dobu se děj odehrává podle standardních, žánrových pravidel i klišé. Otrlého filmového diváka, zvyklého na kdejaký ten gore, brutalitu a zvrhlosti, tak už ani praktiky, jichž se na Jennifer Hillsové burani dopouštějí, nedokáží nijak emočně zasáhnout. Divák tak jen sedí, bez známek šoku, hrůzy či lítosti nad postavou a netečně sleduje, jak se nebohá dívka snaží přežít. A ONA přežije. Ale ONI to neví. Nyní k výkonu hlavní hrdinky. Sarah Butler je krásná dívka, ale co se týče jejích hereckých schopností, těmi mě tedy příliš neupoutala. Ale někdy se stačí jen dívat, že jo:) Ale za to, je nesmírně šikovná. Poté, co JIM, zbavena nevinnosti, hrdosti, zmlácená na těle i duši unikla, a oni si myslí, že je konec, začíná plánovat svou dokonalou pomstu. Během několika dní, kdy přežívá zřejmě jen o výhoncích a spadaném listí v lese, projde kompletním skautským výcvikem a naučí se vše, nad čím poté můžeme jen žasnout. Naučí se vázat všemožné provazy, odhadnout tíhu objektu, který zároveň dokáže i utáhnout či vyzvednout. A vůbec, při její zručnosti a technických schopnostech se skutečně tají dech:) To, čeho se nám nedostávalo po celý film, nám vysoce bohatě vynahradí závěrečná půlhodinka, při které opravdu tuhne krev v žilách, a i já jsem se v určitých scénách prostě nedokázala dívat. Nad takovými brutálními mučidly a pastmi by jistě s úžasem obdivně pokýval hlavou i samotný mistr, Jigsaw. Zde se však také dostane před zraky ono (ne)herectví Sarah Butler. Měla jsem pocit, že do svých "hrátek" nebyla dostatečně ponořená. Bylo vidět, jak se snaží "hrát" tu pomstychtivou, šílenou dívku. Neděsila mě, nemrazilo mě z ní. Snažila se být tou "bad girl" a moc jí to nešlo. Neměla jsem hrůzu z ní a její přeměny, ale z těch jejích "vychytávek." Škoda, kdyby byla více opravdová, "skutečně šílená," výsledek by byl perfektní. Tak mě napadlo, že skvěle by do té venkovské sebranky, coby "Big Sheriff", zapadl R. Lee Ermey:) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutečností!!!! Původní verze z roku 1978 dostala opravdu obstojný remake, který původní verzi velmi vhodně oslavuje. Ano, toto beru jako oslavu původní verze, nikoliv přiživování se na kontroverznosti a relativním úspěchu původní verze. Takhle nějak (aspoň!) by to mělo vypadat ... Na filmu je jasně vidět Zarchiho produkce, tím pádem se skutčně dostáváme o desítky let zpět a prožíváme příběh znova. Některé kultovní scény byly znova natočeny a vhodně vsazeny do filmu ... To, čeho jsem se nejvíce obával, se samozřejmě stalo skutečností - absence nahoty, znásilňovací scény. Kozy jsou vidět ve filmu když přeženu tak 1 minutu. Bobr asi tak 3 vteřiny ... Takže v tomto film jasně definuje dnešní exploitaiční směr typu: "Zlosinům se může dít všechno a na kameru, ale oběť - herečku, ušetříme choulostivých scén) ... Znásilnění - nejsou tři, ale dvě ... Navíc není vše vidět na kameru. Každopádně ... znásilnění a nejen to, celkové ponižování oběti apod., jsou skutečně nepříjemné a hnusně brutální, sadistické a mrazivé. Opravdu to není žádná "prdel" .. nebo právě naopak je ... Jen pro silné povahy, tohle může dětem opravdu vsadit silné noční můry do duše ... A pak je tu pomsta a to je fakt naprostý "LUXUS" v "rape and revenge" poslední doby!!! Neskutečně brutální, násilné, zvrácené, sick a špičkově maskérsky zvládnuté!!!! I já jsem se u některých scén kroutil jak žížala, protože to bylo fakt hóódně, hodně moc bolestivý ... Co ale film dělá filmem v tak i pro mne překvapivé kvalitě, je atmosféra!!!!! Nebýt toho, mohl jít film naprosto do kopru, ale právě tohle dělá, stejně jako původní verzi, velice syrovou a surovou záležitost. Nebudu nějak zdlouhavě popisovat, ale je to celkově něco mezi EDEN LAKE (2008) a NO MORIRE SOLA (2008). Úžasná nehostinná příroda, "snuffová" kamera ... opravdu úžesné ..., jako Kult dostal oslavu v podobě skvělého bratříčka. Jako remake 4/5, jako moderní "rape and revenge" jednoznačně 5/5 a těžko bych hledal konkurenci ... (Doporučuji i zarytým odpůrcům remaků, tohle opravdu není druhý Last House on the Left (2009) apod., tohle je mazec!!). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál neznám, ale upřímně jsem nadšen že vznikají tyto remaky kdysi zapomenutých a ve své době obyčejných hororů (Poslední dům nalevo, Craziers, Úsvit mrtvých). Nejedná se o rozhodně špatné kousky. Chce to hlavně totálně se oprostit od teenage a notně přibrousit násilí. A výsledek se dostavuje. Neříkám že by mě I Spit on Your Grave ve své první polovině kdovíjak bavil, ale druhá polovička je už naprosto jiný šálek čaje. Pomsta je sladká a hrdince jsem upřímně a nepokrytě fandil. Bylo mi naprosto jedno co zbyde z "našich" hošánků. Podobně zaměřený Last House on the Left se mi ale líbil trošku více. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 93. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • K MPAA šlo celkem sedm různých sestřihů filmu, aby se dosáhlo ratingu R. (Othello)
  • Po castingu měli herci pouze dva týdny na přípravu role. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno