Reklama

Reklama

Jeden ze skupinky přátel středního věku se ocitá po nehodě v nemocnici. Navzdory této události se jeho blízcí rozhodnou vyjet na tradiční, každoroční společnou dovolenou na pláži nedaleko Bordeaux. Jejich vztahy, přesvědčení, pocity viny i přátelství jsou v zápětí podrobeny těžké zkoušce. A nejen proto, že k sobě nebyli vždy zcela upřímní, jsou nakonec nuceni přiznat se k několika více či méně Milosrdným lžím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Francuzsky film,ktory je jasne zamerany na vztahy medzi ludmi,tu ide konkretne o skupinku priatelov traviacich spolu dovolenku,komedia je to len tak z lahka,ako drama to funguje hlavne na zaciatku a na konci filmu,kde je to velmi smutne,no zaroven pekne,herecky je to zvladnute dobre,obsadenie je sympaticke,hudba je super a celkovo som spokojny,za mna pat hviezdiciek...:-) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Guillaume Canet Milosrdné lži nazval filmem svého života. Ve scénáři popsal nejednu scénu, kterou zažil, do hlavních rolí obsadil lidi jemu srdci nejbližší (také jim party po obsazení zčásti přepsal na míru) a promítnul tak jejich skutečné vzájemné vztahy na plátno, a také to celé zrežíroval. Jeho opravdové city se ovšem tak trochu staly kamenem úrazu snímku. Canet totiž pro lásku a obdiv k lidem na plátně někdy zapomíná na občasnou nutnost scénu střihnout a popojet v ději o kousek dál, a to nemluvím o tendenci se opakovat. Film tak narostl do pro mě jen stěží snesitelné délky dvou a půl hodiny, a ano, musela jsem se na něj podívat nadvakrát. Délka je ale v zásadě jedinou výtkou, kterou mám, a to, že ze snímku vzájemná láska a úcta vyzařuje je nakonec i jeho největší devízou. Podle mě film svého života Canet opravdu natočil. P.S: Pozitivně hodnotím výborný soundtrack, s Maximem Nuccim (hudebník Franck), frontmanem skupiny Yodelice, si Marion Cotillard zazpívala i na jeho albu. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že slabým povahám ve středním věku není tento film určen. Velice dobře totiž vykresluje, jak lidem stačí deset dvacet let od ukočení vzdělání a stanou se z nich úplní kokoti. Skupina přátel, která kdysi nezlomně stála při sobě, změnila se k nepoznání a jezdí spolu na dovolenou, aby se utvrdili, že jsou pořád ještě velcí kámoši. Přitom už si opravdu nemají mnoho co říct. Je to zoufalá reflexe toho, co vidím kolem sebe dnes já, je to opravdu ze života, jen tohle je takový depresívní extrakt. Film je v mnoha momentech velmi silný a zasloužil by si pět hvězd, ale ten "zprasený" konec ubrečených spartakiádníků nad rakví se vydýchat opravdu nedá. 60% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě vrátila z jedné dovolené se svou partou přátel z francouzského pobřeží. I když okolnosti našeho odjezdu nebyly zrovné příznivé, tak to bylo stejně fajn, že jsme se tam takhle mohli sejít. Tentokrát tam naše emoce působily naplno a každý z nás si tam našel chvílku na vyřešení nějakého svého osobního problému. Navíc i ty naše vzájemné vztahy se tak trochu ujasnily. Konec dovolené nás dost zaskočil, ale kdo ví, třeba i to mohlo přispět svým způsobem k upevnění, nebo alespoň zlepšení našich vztahů. - Co se hudby týká, tak se přikláním k názoru, že tam ty americké písničky sedly a Janis Joplen se svým úžasným Kozmic blues mi to jen potvrdila. 85% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento film byl pro mne zklamáním, protože solidní hodnocení v kombinaci s úžasnou Marion Cotillard ve mne vzbudil velká očekávání, ale dostal jsem 2,5h nudy a tlachů víceméně o ničem. Tito kamarádi měli mezi sebou různá tajemství i nějakou tu špínu, ale to se holt stává a přeci jen z tohoto tématu nešlo moc co dostat. Ta autonehoda byla jen a pouze jako prostor pro srdceryvný konec víc nic. Tudíž velké zklamání a dávám 2z5 jen za hudbu, exteriéry, Marion Cotillard a sem tam záblesk kvalitního hereckého výkonu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Francúzsky názov filmu odkazuje na idiomatický výraz "zamiesť niečo pod koberec". (Arsenal83)
  • Aby si herci na seba zvykli – a aby sprostredkovali celoživotné priateľstvo – žili spolu 3 dni v dome použitom vo filme. (Arsenal83)
  • Scenár vznikal päť mesiacov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama