Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (326)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOZEK HLUPÁKA ZKRÁTÍ FILOSOFII NA BLÁZNOVSTVÍ, VĚDU NA POVĚRU A UMĚNÍ NA RUCE PUNTIČKÁŘE“....... /// Kdy naposledy jste se podívali na svůj život a neviděli nic? Tom Hanks ve svojí další verzi Viktora Navorského. A Julia Roberts.... prostě je tu. Krom toho – ty její hodiny, kde se plká o hovně, tempu ani vtipu moc nepomáhaj. Prapodivná romantika 40, 50 – 60tníků a čekání, jestli chytne stará stodola (chytne, ale neshoří!). Divní všichni 2 učitelé, divní mopedi, divnej humor, divnej příběh. Naprosto obyčejnej příběh ze života, kterej si mě nemá čím získat. Ale jestli úča, která vlhne vždycky, když může dát známku A+ je váš typ.... tak v tom případě......(a stejně nemá žádný kozy!!!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, že Bambi byl kluk (Kdo je Bambi?) 2.) Vtipný se mi zdaj jen situace, který končej policejním doprovodem manžela. 3.) Zjistím, že ty kraviny, který se učej v Americe na vysoký, bych zvládl taky. 4.) Thx za titule ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tomu Hanksovi to jde na obou stranách barikády více než dobře, proto se nedokážu rozhodnout, kde bych ho měla raději. To je pro mě hodně těžké. Mám ho ráda jako herce i jako režiséra. Příběh je sice jednoduchý a pomalu plynoucí, ale jinak je to velmi příjemný film s příjemnými herci. Vůbec si nedokážu představit, že bych musela nastoupit znovu do školy jako Larry. Ale pokud by se situace ukázala jako nevyhnutelná, tak bych to musela podstoupit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ťažko uveriteľné, že Tom Hanks sa podujal na takomto úplne nevýraznom filme. Nielen že sa predstavil v hlavnej úlohe, ale dokonca si to celé aj zrežíroval a je spoluautorom scenáru. Podľa mňa veľmi slabé, ničím výnimočné a v podstate dosť veľké klišé. Niečo čo by som čakal skôr niekde v Hanksovej staršej tvorbe, ale určite nie po všetkých tých veľkých roliach a úspechoch! Neviem ako vám, ale na mňa pôsobil celý film strašne naivne - to vysokoškolské prostredie bolo ako vystrihnuté z nejakej reklamy na priateľstvo. Naivná predstava, že by sa na VŠ zapísal 40-ročný muž a všetci by sa s ním takto kamarátili a považovali ho za seberovného. Ale malo to aj zopár svetlých momentov a niekoľko vydarených scén, ale na viac ako 2* to určite nie je. A že drama? No to isto, skôr romantická rozprávočka pre naivné deti... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál Larry Crowne, což je hlavní mužská postava. Česká distribuce Moje krásná učitelka. Přemýšlím zda má smysl ještě něco dodávat. Tom Hanks je tak strašně korektní, že to až nas*re. Julia Roberts opět herečka, které tentokrát nechybí šarm, ale mě se prostě vzhledově nelíbí. Za jediný světlý bod považuju přednášky doktora Matsutaniho. PS: Těsně před koncem jsem silně uvažoval, že filmu dám *. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • Tom Hanks na filmu pracoval nejen jako herec, ale také jako scenárista, producent a režisér. (rafix)

Reklama

Reklama