Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (326)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost o několika příjemných scénách, u níž jsem si párkrát říkala, že si Robertska užívá roli znuděný úči víc jak Cameron Diaz, ale pak přišla romantika a kouzlo slečny/paní Tainot skoro vyprchalo... Jinak mě u filmu ale přestala bolet hlava a to se počítá, protože většina komedií z poslední doby má na mě spíš přesně opačný efekt. 60% ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na ostatní, trochu tady se svým názorem vyčnívám. Já se bavila skvěle, dokonce jsem měla slzy v očích od smíchu a to mám opravdu málokdy (scéna se zadáváním kódu). Zbožňuju film Terminál a v učitelce jsem viděla podobnost, a zřejmě i to rozhodlo. Hanks mi nevadí jako herec, a teď už vím, že ani jako režisér. Pro ty, kdo váhají s tímhle souhrnným hodnocením, já nemohu jinak, než vřele doporučit. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Z kulinařiny Toma Hankse tu máme malou ochutnávku toho, jak můžeme dopadnout bez vzdělání. No, pak taky, že i mezi studentem a učitelkou může vzplanout plamínek lásky, a že na vysoké jsou zakázány pouze dvě věci: kouřit v prostorách školy a používat mobilní telefon na hodinách ekonomie. Motorkáři si můžou přičíst jednu hvězdu... 50% ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Tome copak si mi to udělal? Od filmu sem čekal kvalitní komediální drama, ale zklamání bylo už po nějakých 30 minutách. Sice Tom jako jdiný se snaží film držet, ale ani to moc nepomáhá. Vůbec se role nepovedla Julii a mam takový pocit, že její nejlepší období je pryč. I přes negativa se, ale určitě film dá dokoukat. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Nepodarilo sa..Jedna veľká zbytočná hlúposť.Kto čakal romantické,počiatočné iskrenie,blesky v očiach a výboj (tak ako to už v láske chodí) medzi dvoma zaľúbencami,...nedočkal sa. A nezachránilo to ani hviezdne obsadenie Roberts a Hanks na čele.Postavenie učiteľa a žiaka by bolo v tomto prípade zaujímavejšie,ak by žiak bol v pozícii mladučkého zajačika so skúsenou učiteľkou.Dodalo by to snímke dávku kontroverznosti.No nič,budem musieť sa pozrieť po niečom inom.Sklamanie 20 - 30 % ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)

Reklama

Reklama