Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (326)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších amerických romantických komedií, co jsem za poslední dobu viděla. Upřímný, reálný děj. Julia Roberts, která naprosto dokonale (asi nejlíp ze všech filmů) ztvárnila svoji roli učitelky-alkoholičky. Tom Hanks mě v tomhle filmu moc nezaujal a za něj také 1* dolů. JInak ale opravdu dokonalé herecké složení. Jako v jednom z mála filmů (opravdu z minima) jsem ráda, že na konci už nebylo žádné drama jako hádka ap. ale pohodové zakončení. Zasmála jsem se dost, některé fórky byly až moc pravdivé, takže nebudu žrát a plácnu tam ty 4* silné :)) ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Přál bych tomuhle filmu, aby se stal během času klasikou. Má na to potenciál. Hanks to natočil ve stylu hollywodských komedií z 30. let, s docela dobrou nadsázkou a hlavně vtipně a mám takovej pocit, že v tom zůstal nepochopenej. Kdyby něco takovýho natočil třeba Bogdanovich, tak by to bylo asi jasný, ale od Hankse se nejspíš čekalo něco jinýho, nevím. A taky bysme měli bejt rádi za Julii Roberts. Možná to zrovna není nejlepší herečka, ale je to taková ta opravdová hvězda typu Jean Arthur, Marylin Monroe, Faye Dunaway, Marlene Dietrich, kdy jen její přítomnost na plátně dokáže utáhnout skoro jakejkoliv film. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Postava "Lance" je skutečně to, co umí Amíci: milý, oblíbíte si ho, bude vám ho líto a doufáte, že uspěje. No a tenhle snímek je o tom, jak k úspěchu spěje. Proč ne, ona i role Julie není úplně otravná. Ale obávám se, že nebude dlouho trvat, a na snímek zapomenu stejně rychle jako nápad se na něj podívat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOZEK HLUPÁKA ZKRÁTÍ FILOSOFII NA BLÁZNOVSTVÍ, VĚDU NA POVĚRU A UMĚNÍ NA RUCE PUNTIČKÁŘE“....... /// Kdy naposledy jste se podívali na svůj život a neviděli nic? Tom Hanks ve svojí další verzi Viktora Navorského. A Julia Roberts.... prostě je tu. Krom toho – ty její hodiny, kde se plká o hovně, tempu ani vtipu moc nepomáhaj. Prapodivná romantika 40, 50 – 60tníků a čekání, jestli chytne stará stodola (chytne, ale neshoří!). Divní všichni 2 učitelé, divní mopedi, divnej humor, divnej příběh. Naprosto obyčejnej příběh ze života, kterej si mě nemá čím získat. Ale jestli úča, která vlhne vždycky, když může dát známku A+ je váš typ.... tak v tom případě......(a stejně nemá žádný kozy!!!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, že Bambi byl kluk (Kdo je Bambi?) 2.) Vtipný se mi zdaj jen situace, který končej policejním doprovodem manžela. 3.) Zjistím, že ty kraviny, který se učej v Americe na vysoký, bych zvládl taky. 4.) Thx za titule ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste mnohem víc super, než se zdáte." Je těžký být překvapenej z toho, co se asi stane, když se ON (slavnej herec v roli nezaměstnanýho) a ONA (slavná herečka v roli nasávající kantorky) potkají ve filmu. Jenže mne velmi dobře pobavil skútrový gang, ťamanský hodiny ekonomie a nakonec i to svádění s forrestgumpovským sex-apppealem mělo něco do sebe. Takže pro mne za tři hvězdy a tři cípy k tomu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Když byl scénář napsaný, jeden z prvních telefonátů, které Tom Hanks kvůli obsazení filmu uskutečnil, adresoval oscarové kolegyni Julii Roberts. Scenárista a režisér se s herečkou přátelí celá léta, ale podle Julie Roberts se jejich kamarádství upevnilo až při natáčení posledního filmu Soukromá válka pana Wilsona (2007). Julia Roberts byla právě v Římě na natáčení snímku Jíst, meditovat, milovat (2010), když nabídku na další spolupráci s Tomem Hanksem dostala. (Taninaca)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)

Reklama

Reklama