Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (326)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si splet programy a na film jsem se podíval v podstatě omylem. Scéna hned na začátku, když dostal Tom Hanks padáka, mi přišla docela vtipná, tak jsem se rozhodnul, že to nevypnu a budu se dívat dál. Bohužel, tohle bylo asi nejvtipnější na celym filmu. Zbytek mě nebavil. Zároveň to aspoň neni žádnej přeslazenej kýč. Jinak Toma Hankse zrovna moc rád nemam a tady mi navíc připadal, že má snad xicht nahozenej omítkou. Naopak Julia Roberts docela mile překvapila. Ale to je asi tim, že od ní automaticky čekám to nejhorší. Holt končeně na "starý" kolena začala taky dostávat nějaký zajímavější role, než pořád dokola různý naivní slepice v romantickejch filmech s Richardem Gerem. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Přál bych tomuhle filmu, aby se stal během času klasikou. Má na to potenciál. Hanks to natočil ve stylu hollywodských komedií z 30. let, s docela dobrou nadsázkou a hlavně vtipně a mám takovej pocit, že v tom zůstal nepochopenej. Kdyby něco takovýho natočil třeba Bogdanovich, tak by to bylo asi jasný, ale od Hankse se nejspíš čekalo něco jinýho, nevím. A taky bysme měli bejt rádi za Julii Roberts. Možná to zrovna není nejlepší herečka, ale je to taková ta opravdová hvězda typu Jean Arthur, Marylin Monroe, Faye Dunaway, Marlene Dietrich, kdy jen její přítomnost na plátně dokáže utáhnout skoro jakejkoliv film. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších amerických romantických komedií, co jsem za poslední dobu viděla. Upřímný, reálný děj. Julia Roberts, která naprosto dokonale (asi nejlíp ze všech filmů) ztvárnila svoji roli učitelky-alkoholičky. Tom Hanks mě v tomhle filmu moc nezaujal a za něj také 1* dolů. JInak ale opravdu dokonalé herecké složení. Jako v jednom z mála filmů (opravdu z minima) jsem ráda, že na konci už nebylo žádné drama jako hádka ap. ale pohodové zakončení. Zasmála jsem se dost, některé fórky byly až moc pravdivé, takže nebudu žrát a plácnu tam ty 4* silné :)) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Absolutně nepravdivý český název filmu je svědectvím zoufalé snahy distributora najít v tom aspoň nějaký příběh. Kterýžto ale neexistuje. Motiv hlavního hrdiny, kterého po letech úspěšné kariéry vyhodí z práce, protože nemá vysokou, se úplně ztratí. Nějaké sbližování mezi ním a jeho učitelkou vůbec neexistuje. Místo toho se hrdina kamarádí s podivně vzorným gangem, který mu bůhví proč pořád ve všem pomáhá a chodí na nudné přednášky ekonomie. ____ Když jsem viděla první záběry filmu, pomyslela jsem si, že je fakt průšvih, když má Tom Hanks na sobě evidentně mnohem silnější vrstvu maku-upu než Julia Roberts. S dalšími minutami se ale ukázalo, že to je ještě to nejmenší, co může na tomhle nudném ničem divákovi vadit. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)
  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)
  • Když byl scénář napsaný, jeden z prvních telefonátů, které Tom Hanks kvůli obsazení filmu uskutečnil, adresoval oscarové kolegyni Julii Roberts. Scenárista a režisér se s herečkou přátelí celá léta, ale podle Julie Roberts se jejich kamarádství upevnilo až při natáčení posledního filmu Soukromá válka pana Wilsona (2007). Julia Roberts byla právě v Římě na natáčení snímku Jíst, meditovat, milovat (2010), když nabídku na další spolupráci s Tomem Hanksem dostala. (Taninaca)

Reklama

Reklama