Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Rick a Fred jsou delší dobu ženatí a věčně nespokojení. Mají pocit, že mají málo sexu, a otáčejí se za každou sukní. Po řadě událostí a nápadu přítelkyně psycholožky se jejich ženy Maggie a Grace uchylují k odvážnému kroku. Dávají svým manželům příležitost být zase svobodní a celý týden si dělat, co chtějí, a doufají, že to jejich manželství znovu nastartuje. Nejprve se to mužům zdá jako splněný sen. Problémy ovšem nastávají v okamžiku, kdy zjišťují, že realita nezadaných není tak růžová, jak by se mohlo zdát. Rick a Fred to nechtějí jen tak vzdát a vrhají se do "týdne bez závazků" na plný plyn. Obě ženy i s dětmi odjíždějí k rodičům Maggie na Cape Code, kde si užívají svůj týden bez manželů. Byl to ale dobrý nápad? A platí tato domluva oboustranně? (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (370)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Konečne sa našiel niekto v tom našom vesmíre, kto konkurenčne vystúpil a porazil obrovskú kopu filmov o tom aké majú ženy problémy s manželmi, aké sú z toho vyšťavené, nepochopené a nešťastné po pár rokoch manželstva. Veľa momentov v tomto filme mi pripomenulo moju realitu, takže viem ako sa manželky snažia riadiť a plánovať činnosti svojho manžela, ktorému neostáva nič iné len si vytvoriť hrošiu kožu, aby odolal všetkým nápadom a náletom svojej "domácej stíhačky". Zapojenie starého rockera s fascinujúcim zmyslom pre výber dievčat, ktorý ich s presnosťou odstreľovača odhaľoval ako aj nervovo zrútený priateľ Leigh výborne doplnili dobre rozbehnutý rodinný príbeh. Už dlho som sa tak nepobavil, takže zaslúžených 70 %, čakám na týždeň bez záväzkov. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bobby Farrelly a Peter Farrelly nám předložili další pokus o nevydařený vtip. Tato jinak poměrně úspěšná dvojice tvůrců si letos připravila snímek, který je založen na jednoduché myšlence, kdy manželky dají svým manželům týden volna na to, aby si s někým zasouložili (ti manželé). Také vám to přijde blbé? To ještě nic není, ony totiž počítají s tím, že se manželům nic takového nepodaří a ještě víc je to jako rodinu semkne. A teď už vám to přijde blbé? Tak si k tomu přidejte typické americké předměstí, znuděné zbohatlé a primitivní paničky, fotry hrající poker v kuchyni a chlapácky diskutující o sexu a jednu sexy servírku, která má zamotat hlavní zápletkou filmu. Jak naivní schéma. Každému ihned dojde, že nás nečeká nějaký příval srandy a fekálního humoru (typického pro oba tvůrce). Místo toho přichází očekávané moralizování a vysvětlování, že rodina je základ státu. Jeden náznak fekálního humoru tam byl a nebylo to špatné. Jedna scéna s marihuanou, ale z té se dalo vykřesat mnohem, mnohem, mnohem víc. Zbytek jaksi pohřbívá sám sebe právě tou očekávanou pointou. Farrellovci na plný plyn to nejsou a Owen Wilson zestárl do role umravněného fotřínka. A Christina Applegate? Melounek neví, jestli hraje komickou roli nebo charakterní, každopádně nehraje vůbec nic. Tvůrci ji obsadili snad jen ze soucitu nebo jim už zkrátka nezbyly peníze na dobrou a sympatickou herečku. Celý film tak nakonec zachraňuje podivínský Stephen Merchant v jakémsi bonusu v titulkách, který během několika sekund ukáže, jak film mohl být vlastně vtipný a ulítlý a doslova typicky Farrellovský. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jste muž? Je vám kolem čtyřicítky? Máte jednu či více manželek? Jste ženatý asi polovinu života? A byly by nějaké děti? Pak si můžete s úlevou vydechnout, že nejste sami, kdo žije život vzdálený od svých mladicky bujarých představ a v poklidu se můžete bavit na úkor těch, kteří činí marný pokus o návrat do bezstarostného stavu. Pokud však výše uvedené podmínky nesplňujete, tak snímek vynechte a pobavte se až dorostete do milované krize středního věku. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Owena a jeho kamaráda už jaksi neuspokojuje jejich vztah se svými ženami a tak nastane čas, kdy si všichni potřebují dát voraz. A co myslíte, pomůže jim to k nalezení nových sympatií k neznámé nebo zjistí, že vlatně našli tu pravou? Tak jo, asi každý někdy potřebuje odpočinek, ale je jen na každém, jak s danou příležitostí naloží. Námět není špatný, ale je potenciálně nezvládnutý s nudnými herci, dokonce i s nudným Owenem. Takto si jeho vzestup k výšinám nepředtavuju! Týden bez závazků je jako týden bez větších nápadů, nudný, bez většího napětí a zábavy... 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Farrellyovci po dlhej dobe natocili film, ktory sa mi paci. Konecne zase nasli rovnovahu medzi jednoduchym mravnym poucanim a ich typickou infantilnou komikou. Velmi vzdialene tento film pripomina trefne komedie rozoberajuce partnerske vztahy od Kevina Smitha, alebo Judda Apatowa. Nejde sice zdaleka tak do hlbky a humor je od dost priamociarejsi, ale vysledny dojem je dost podobny. K tomu tu mame neskutocne sympaticku ustrednu dvojicu parov a vacsinou zabavne vedlajsie postavicky. Vysledny dojem kazia iba niektore sceny, ktore sice mali byt natolko trapne az by boli zabavne, ale mne pripadali iba trapne. 7/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Ve 41. minutě filmu, kdy sedí Rick (Owen Wilson) a Fred (Jason Sudeikis) v baru, je možné si povšimnout při odchodu přátel svítivého banneru „Pilsner Urquell“. (JarynCZ)

Reklama

Reklama