Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (154)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Většina zdejšího diváctva zde hodnotí spíše své vzpomínky na krásné časy, kdy se každý alespoň na okamžik nemusel stydět za to, že je Čech, než nějaké filmové kvality tohoto dokumentu. A já se k těmto hodnotícím rád přidám. Kromě té krásné připomínky nejslavnějšího hokejového momentu naší hokejové historie bych ocenil, že tvůrci představili v kostce celý šampionát a já si mohl zavzpomínat na hokejové hvězdy let minulých, které zdobily můj tým kdysi dávno na Playstationu v NHL 2001.  Velice příjemně se poslouchal věcný komentář Vichnara a Záruby. Chybělo snad jen trošku větší nahlédnutí pod pokličku národního týmu, nějaké historky z kabiny a tak. Přeci jen, tohle byla koláž záběrů, které už každý z nás mockrát viděl - nicméně, jedno zhlédnutí navíc jistě nikoho nezabije. [90 %] ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dokument ako taký je okrem dĺžky zaujímavý možno rozhovormi popri rozoberaní jednotlivých zápasov, no výhradne sa venuje mužskej hokejovej časti napriek tomu, že tu prvýkrát bol aj ženský turnaj. Občas je vtipné počuť výslovnosť mien ako Sákik, vidieť hokejistov, ktorých som ako dieťa obdivoval, zvlášť po toľkých rokoch a uvedomiť si, čo všetko pre ľudí v tej dobe hokej znamenal. ()

Reklama

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Bylo mi sedm a přesto si pamatuji ty okamžiky jako "Góóóóóóóóĺ! Jirka Šlégr dává góóóóóó!" nebo "Otevírá se zlatá brána olympijského turnaje. Jsme olympijští vítězové ..." Už je to tak dávno a mě to přijde jako kdyby se to odehrálo včera. Celý turnaj byl pro českou hokejovou reprezentaci jedna velká pohádka. Dokument je udělán naprosto dokonale. Komentátoři České televize jsou ve své branži naprostí profesionálové a dokázali veškerou atmosféru jen podpořit. Dokonalost! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednoznačných pět hvězd! Ano, je to neobjektivní hodnocení. Nehodnotím kvalitu dokumentu, ale obsah. Samotný zážitek z Nagana byl jedním z nejsilnějších v životě. Hrdě se hlásím k tomu, že jsem obyvatel hokejového národa. Jako hokejový národ jsme jistou anomálií. Nepatříme ani k severským národům, ani k obrům (Kanada, Rusko) a přesto jsme jedni z nejlepších na světě a především nás hokej neskutečně baví. Nagano samotné byl pak naprosto neuvěřitelný úspěch - přímo hollywoodský příběh. Bráni jako outsideři jsme dokázali porazit Ameriku, Kanadu a Rusko. Lepší scénář by nikdo nevymyslel. Více českých vlajek jsem nikdy předtím ani nikdy po tom již neviděl. Přesně si pamatuji, co jsem při těch konkrétních zápasech dělal, jak je prožíval a při vzpomínce mi vždy po celém těle vyvstane husí kůže, stejně jako teď, když píši tyto řádky. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Nostalgie, nostalgie, nostalgie... Strašně rád si jednou za čas pouštím hokejové úspěchy, člověka to naplní příjemnými vzpomínkami, radostí a opět si uvědomí, že hokej je to jediný, co dokáže Čechy spojit, u které si všichni rozumíme, objímáme, fandíme a slavíme. Jsou plné náměstí, hospody a snad není domáctnosti, kde by neběžela televize s přímým přenosem. Kluci nám ukazují cestu, motivují nás, dodávají nám sebevědomí, tolik chybějící českému národu a hlavně nás chvíli nenechají myslet na realitu plnou zkorumpované politiky, úplatků a špatně fungující veřejné správy. Proto i moje hodnocení je velmi ovlivněno ne kvalitou dokumentu, ale spíše nostalgií. Zajímavosti: * První olympijské vítězství českých hokejstů v ledním hokeji * Sestava vítězného týmu ČR: 39 Dominik Hašek, 29 Roman Čechmánek, 3 Milan Hnilička - 32 Richard Šmehlík, 71 Jiří Šlégr, 23 Petr Svoboda, 44 Roman Hamrlík, 6 Jaroslav Špaček, 4 František Kučera, 5 Libor Procházka - 68 Jaromír Jágr, 97 Vladimír Růžička, 28 Martin Straka, 13 Robert Lang, 21 Robert Reichel, 30 Jiří Dopita, 26 Martin Ručínský, 10 Pavel Patera, 20 Martin Procházka, 24 Milan Hejduk, 16 Jan Čaloun, 22 David Moravec, 42 Josef Beránek - trenéři Ivan Hlinka, Slavomír Lener, Vladimír Martinec . Moje hodnocení: 85 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Ve 27. minutě se na obrazovce objeví tabulka, kde je na prvním místě Rusko s pěti body. Ve skutečnosti však mělo bodů šest. (Yokolobuna)
  • Sestava vítězného týmu ČR: 39 Dominik Hašek, 29 Roman Čechmánek, 3 Milan Hnilička - 32 Richard Šmehlík, 71 Jiří Šlégr, 23 Petr Svoboda, 44 Roman Hamrlík, 6 Jaroslav Špaček, 4 František Kučera, 5 Libor Procházka - 68 Jaromír Jágr, 97 Vladimír Růžička, 28 Martin Straka, 13 Robert Lang, 21 Robert Reichel, 30 Jiří Dopita, 26 Martin Ručínský, 10 Pavel Patera, 20 Martin Procházka, 24 Milan Hejduk, 16 Jan Čaloun, 22 David Moravec, 42 Josef Beránek - trenéři Ivan Hlinka, Slavomír Lener, Vladimír Martinec. (petaspur)
  • Bodové hodnotenie vyhral Fín Teemu Selänne s 10 bodmi, najlepším strelcom sa stal Rus Pavel Bure s 9 gólmi, ktorý sa stal aj najlepším útočníkom turnaja, najlepším obrancom sa stal Rob Blake z Kanady a brankárom Dominik Hašek z Českej republiky. (Marek1991)

Reklama

Reklama