Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (154)

zette 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktery dava vzpomenout na nejvetsi uspech ceskeho hokeje. Divak, ktery tech par unorovych dni pamatuje si s timto filmem vybavi i detaily, na ktere si myslel, ze uz davno zapomnel. Emoce to neztratilo, na druhou stranu je ale videt, ze dokument byl sity horkou jehlou a hodnoceni zrcadli obsah, ne formu. ()

dessa

všechny recenze uživatele

Tohle hodnotit nejde, z hlediska dokumentární filmařiny průměr, z hlediska scénáře psaného českým hokejovým týmem a z hlediska vzpomínek nabitých všemožnými emocemi bych tu zase vypálil pár superlativů... Každopádně má tenhle úspěch českého hokeje místo v mém srdci, stejně jako titul mistrů světa z roku 1985, což, když tak nad tím přemýšlím, jsou moje nejranější sportovně-fanouškovské vzpomínky. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pašák Alby, Dominátor z cihel, zdrcený The Great One a postpubertální mutace hlasu R.Záruby - český Miracle on the Ice.. Už nyní mysticky působící dokument o úspěchu pár chlapců z maličkého státu v srdci Evropy, kteří se několik dnů honili na japonském ledě za černou gumou (guma s malým G, Jirka Šlégr je pochopitelně bílé pleti) a vybojovali vítězství, jenž přesáhlo hranice samotného sportu. Hoši, děkujem..! ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Litvínovský rodák, Ivan HLINKA, sestavil hvězdný tým, složený i z 8 litvínováků, kteří vybojovali jediné Olympijské zlato v historii. Góly našeho týmu na tomto turnaji: 19. Góly hráčů z Litvínova: 12. Počet asistencí našich hráčů na tomto turnaji: 19. Počet asistencí hráčů z Litvínova: 5. A to přesně: Martin RUČINSKÝ: 3 góly, 1 asistence, Vladimír RŮŽIČKA: 3 góly, Robert REICHEL: 3 góly, Petr SVOBODA: 1 gól, 1 asistence, Jiří ŠLÉGR: 1 gól, Josef BERÁNEK: 1 gól, Robert LANG: 3 asistence. a Jan ČALOUN. Jsem hrdý, že pocházím z Litvínova ! ! ! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Strašně přestřelený hodnocení. Na druhou stranu ho ale chápu. Všichni jsme na tomhle hokejovém vrcholu vyrůstali, takže ucelenější video všech důležitých momentů turnaje je parádní nostalgický výlet do minulosti. Jenže dokument jako takový, když si odmyslím ty emoce, prostě není dobrý. Není tu prakticky nic jiného, než sestřihy zápasů a asi 5 minut rozhovorů z hráči během turnaje. Takhle se dokument nedělá. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)
  • Ve 27. minutě se na obrazovce objeví tabulka, kde je na prvním místě Rusko s pěti body. Ve skutečnosti však mělo bodů šest. (Yokolobuna)
  • Poslední a zároveň vítěznou branku na tomto turnaji vstřelil v čase 48:08 český obránce Petr Svoboda. (Salgafo)

Reklama

Reklama