Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jarrod letí do Los Angeles na oslavu narozenin kamaráda Terryho se svojí přítelkyní Elaine. Po akci jsou všichni probuzeni v časných ranních hodinách modrým pronikavým světlem, které hypnoticky přitahuje zvědavé pozorovatele a nechává je zmizet... Největším mínusem je absolutně nedomyšlený příběh a špatní herci. David Zayas nemá vůbec co hrát. Design vesmírných lodí a tvorů nebyl vůbec marný, ale těchto záběrů je kvůli malému rozpočtu minimum. Je to ztráta času, ale chtěl jsem to vidět kvůli blížícímu se pokračování, které nabízí velmi zajimavé herecké obsazení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší béčkové scifi, co jsem kdy viděl. Připravte se na mimozemskou invazi do L.A. v sofistikovaném scifi od talentovaných bratrů Strausových. Spielberg s Emmerichem se svými letitými vykopávkami na podobné téma se tiše po zhlédnutí tohoto nářezu krčí v koutě a budou tam ještě dlouho i s Bloomkampem, který něco podobného v otřesném balení vypustil do světa před časem. Dvaceti patrová výšková budova se pro skupinku přátel, pro něž bylo probuzení noční můrou, stane dočasným útočištěm než to peklo skončí, ale scénář chrlí takové množství nečekaných nápadů ve vysokém tempu, že se to na poprvé nedá ani pobrat. Obdobná smršť je to i po vizuální a trikové stránce, kdy jsem byl ohromen realistickou kvalitou triků a neobjevil jsem žádný rušivý element, respektive nepovedený trik. Nesmím opomenout ani trefné herecké obsazení. Jedna hezčí herečka vedle druhé (Scottie Thompson, Brittany Daniel, Crystal Reed) dva chrabří týpci v hlavních rolích neměli chybu (Eric Balfour,Donald Faison), pak do party přibyl i starší ročník (David Zayas), do toho hřímala epická hudba a postavy hynuly jedna po druhé v nepříliš odhadnutelném pořadí. Stejně neodhadnutelný je doslova bombastický konec ve stylu totální apokalypsy. Zkrátka se jedná o scifi nejen pro příznivce tohoto žánru. 100% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý film. Vážně, mohl bych psát, že Skyline je nudný, zdlouhavý a o ničem, ale slovo "blbý" vystihuje vše. Nehereckými nevýkony víceméně všech, kteří se na plátně objevili, počínaje a vykradačskou režií a scénářem, který napsaly děti ve zvláštní mateřské škole, konče. Jednu hvězdu dávám za vcelku sympatický vzhled vetřelců a za závěrečnou bitevní scénu, ve které bylo vše, co předchozí hodině a půl chybělo. Tedy vyjma herectví.__P.S. Co tohle dělalo v kinech? ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvá, než si člověk zvykne na televizní vizuál a na fakt, že herci nejsou příliš dobří (což je oboje dáno nízkým rozpočtem). V momentě, kdy se ale rozpoutá invazní inferno a břídilové Strauseovi se vykašlou na příběh (který jim stejně nikdy nešel), nabírá Skyline úplně jiné obrátky. Paradoxem přitom je, že právě proto, že je film levný, kašle na jakoukoliv podbízivost, líbivost, klišé a patos, je ve výsledku kolikrát zajímavější (a i filmařsky kvalitnější), než náborová Bitva o Los Angeles. Nemluvě o tom, že triky jsou fenomenální a v mnoha místech je to skutečně opulentní a má to grády. Pořád platí, že pořádné domácí kino tomu bude slušet víc, než kino normální, ale v tomto případě je to v podstatě myšleno jako pochvala. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joshua Cordes, Liam O'Donnell .. Osvědčené a mnohdy úspěšné téma o mimozemské invazi dostalo smrtící ránu jak ve scénáři, který drží partu lidí na omezeném prostoru a nechává je nudně vykládat si a hloupě řešit danou situaci, tak v režii, která sice vizuál a akci jakštakš zvládá, ale v ničem jiném podstatném neexceluje. K tomu skladba druhořadých herců a zázrak resp. překvapení, vystupující z vod (pod)průměru, se zkrátka nekoná. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)
  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)

Reklama

Reklama