Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (689)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvá, než si člověk zvykne na televizní vizuál a na fakt, že herci nejsou příliš dobří (což je oboje dáno nízkým rozpočtem). V momentě, kdy se ale rozpoutá invazní inferno a břídilové Strauseovi se vykašlou na příběh (který jim stejně nikdy nešel), nabírá Skyline úplně jiné obrátky. Paradoxem přitom je, že právě proto, že je film levný, kašle na jakoukoliv podbízivost, líbivost, klišé a patos, je ve výsledku kolikrát zajímavější (a i filmařsky kvalitnější), než náborová Bitva o Los Angeles. Nemluvě o tom, že triky jsou fenomenální a v mnoha místech je to skutečně opulentní a má to grády. Pořád platí, že pořádné domácí kino tomu bude slušet víc, než kino normální, ale v tomto případě je to v podstatě myšleno jako pochvala. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

"... a pak nám došly prachy... jo, zrovna, když Joshua s Liamem začali sypat esa z rukávu, tak jsme museli všechny kompy povypínat, byli jsme fakt do mrtě vyšťavený, nemohli jsme si dovolit ani jednu kilowatthodinu navíc. Takže jsme tam šoupli titulky, ty jsme naštěstí měli připravený někdy od poloviny filmu, já to Colinovi říkal, ještěže mě poslechnul... ale tak jo, lidi říkaj, že na ten rozpočet se to efekty i akcí podařilo dost dobře a já jsem taky spokojenej, no víš co, finální verze je něco jako Dračí války... prostě scény, který chtějí lidi vidět, tak jsme jim je dali... musím teda uznat, že ty neakční pasáže to trochu kurví, to zase měl Joshua vypitej mozek, dialogy bych si snad radši četl, než je poslouchal, no a to uvažování... trochu urvaný koule no... ale ta akce, ta tam je a vo to jde... kurňa, něco nám to vydělalo, musíme se s bráchou domluvit a možná to zopáknem a trochu to zase posunem, říkám, finále se rozjelo a my ho museli seknout... já bych to ohodnotil za 40%... jo jo, kampaň se nám zdařila, trailer byl luxusní, pár mega na účtě přistálo... hele, musím mazat, už zase někdo otravuje s tím AvP3, tak zatím..." ... Hm, Greg Strausse mi mluví z duše. ()

Reklama

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká frajeřina. Primát filmu spočívá v tom, že jej napsal primát. Nebo dva primáti. Každopádně neschopnost natočit něco tak jednoduchého a archetypálního, jako je film o mimozemské invazi, hraničí s filmařskou imbecilitou. Ve Skyline se nepodaří lautr nic, krom asi dvou velmi komických momentů (těžko soudit, zda záměrně) - rád bych na tenhle film aplikoval nějaký jednotící výklad, ale on se nachází ve stádiu absolutního chaosu. Objektivně jedna z nejhorších žánrovek, co jsem kdy shlédl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

A mě se film dost líbil. Rozpočet 10 mil.USD a přesto se to povedlo. Režisérové jsou dobří, necht se jim povedl film Vetřelci vs. Predátor 2. Příběh celkem obyčejný, má skvělé nápady. Nejlepší je na filmu děsivá atmosféra a napínavost. Akce tu je taky, hlavně na konci a je zde opravdu dost zvládnutá. Hudba průměr. Úplný konec filmu v hnízdě mimozemštanů se moc nevyvedl, ale nevadí. Film celkově hodnotím na 76% = **** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně SCI-FI, které není natočeno formou třepající amatérské kamery a v noci, aby nebylo nic vidět. Ve SKYLINE se vše odehrává přes den, takže veškeré vetřelce můžeme krásně vidět. Parádní holywoodské efekty a triky. BLU-RAY je s perfektním obrazem a zvukem. Byla to velkolepá podívaná. Ubírám 10% za otevřený konec. Film si ode mne 90% zaslouží! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)
  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)

Reklama

Reklama