Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Lister: "Vtip je v tom, že využívaj sílu přeludů, aby vás vylákali z lodi a pak si vezmou všechno co se jim může hodit. A vycucnou vám mozek." - Rimmer: "Tak to máme naději. Z nás nevyrazej ani předkrm." / Už jsme tu měli zloděje těl, zloděje myšlenek, do budoucna můžeme určitě počítat i se zloději recyklovaného odpadu, ale teď aktuálně Země kdovíproč čelí zlodějům mozků. Proč se tak děje je víceméně jenom naznačeno, nikoli proto, aby si divák něco domýšlel, spíš aby scénárista nemusel namáhat ten svůj mozek, takže jádro je v tom, že na to celé čučí banda nesympatických lidí z paneláku, přičemž toto své přihlížení čas od času střídá s neumělými pokusy o útěk, většinu času ovšem jen blbě kecá a pronáší nesouvislé věty. V tomhle filmu se ve skutečnosti vůbec nic nestane. Ano, pobíhá se tam, občas něco bouchne, někdo umře, ale dění nemá absolutně žádný směr, nedojde k žádnému vývoji povah, ke katarzi, nezazní žádná myšlenka, neobjeví se nic, co by odůvodňovalo vznik těchto pohyblivých obrázků. Snad jen vizuální stránka zaslouží nějakou pochvalu. Na 10 milionů šušníků to vypadá velmi slušně, i když mozkožroutský vzhled podezřele připomíná Kolektory z Mass Effect 2. Na druhou stranu, nepřišlo mi to o nic hloupější než třeba opěvované Monstrum, k němuž mám výhrady takřka stejné. / Rimmer: "Je to prosté jak bulharská striptérka." ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně SCI-FI, které není natočeno formou třepající amatérské kamery a v noci, aby nebylo nic vidět. Ve SKYLINE se vše odehrává přes den, takže veškeré vetřelce můžeme krásně vidět. Parádní holywoodské efekty a triky. BLU-RAY je s perfektním obrazem a zvukem. Byla to velkolepá podívaná. Ubírám 10% za otevřený konec. Film si ode mne 90% zaslouží! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No, mám taký dojem, že budúcnosť bratov Strauseových sa skončila. Aspoň teda čo sa týka očakávaní ich ďalších projektov v mojich očiach. Takýto vypatlaný sci-fi blud som už dávno nevidel, a ak by som to mal laicky k niečomu prirovnať, tak asi k (novším) seagalovkám sci-fi žánru. Film je äplne bez príbehu, pretože zmyselnejší príbeh majú aj polhodinové porná na internete, s absolútnou demenciou konania takmer všetkých postáv a takmer každej situácii, hudba absolútne netrafila žáner a režiséri svoje remeslo. Od tohto ruky preč a oči a uši tiež! 15%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Bez možnosti prečítať si hocijaké recenzie či sústrediť sa na to, že to celé vzniklo pod taktovkou úplne neznámych režisérov, vrhla som sa na gigantický trailer a s nadšením očakávala monumentálnu spielbergovsko-cameronovskú show, kde megalomanský rozpočet a vizuálna nablýskanosť doslova zatienia obsahové klišé mimozemskej civilizácie - ktoré tak zbožňujem. A dostala som beztvarú nechutnú kašu uvarenú z tých najlepších ingrediencií filmov War of the Worlds alebo Cloverfield bez štipky vlastnej tvorcovskej originality, nápaditosti či snahy vydumať z námetu viac - aj keď pri vyššom rozpočte by bratia Strausovi určite vyčarili omnoho väčšie zázraky, tu len smrkám nad tým, akým apokalypticko-depresívne-vizionárskym potenciálom Skyline oplýva. Hovorte si, čo chcete, Bay by z tohto urobil prvotriednu hollywoodsku zábavu, Skyline je len čierna ovca do rodiny amerického sci-fi žánru. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové si definitivně vykopali hrob a po průserovém AVP 2 dokazují, že jim filmařina zkrátka moc nejde, teda aspoň co se týče sci-fi béček. Tady se jim totiž nepovedlo, až na obstojný nápad s modrým světlem, prakticky nic. Příběh skoro nulový, akce mizerná, triky prachbídné, postavy nesympatické a herci prkenní. Ale hlavně je to totální nuda, na které je zoufale vidět, že nebylo dost peněz, takže se tady většinu času jen kecá o ničem a člověka to vůbec nezajímá. K tomu si připočtěte asi nejvtipnější závěr roku a dojde vám, že tohle béčko můžete s klidem minout. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)
  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)

Reklama

Reklama