Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (689)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po AvP:R jsem Strauseovic bratřím položil v Dutchově stylu otázku, jestli u Twentieth Century Fox teď brousí tužky a nyní vidím, že i tahle práce by pro ně byla příliš zodpovědná.. Bayovi chudí příbuzní (myslím rozpočtem, duchem to vyjde nastejno) se sice mohou ve svém vykrádačském sci-fi opřít o obstojné triky, ale co je to platné, když jakmile nějaká postava otevře ústa, ocitneme se v žánru komedie. Samozřejmě u podobných snímků nečekám řečnické obraty Cicera a hloubavé myšlenky antických filozofů, ale taky nemusí postavy mluvit a jednat jako úplní idioti. Zanedbatelná pochvala autorům za to, že neukončili invazi evidentně technicky vyspělých mozkožroutů chřipkou, rýmou a nebo chrabrým americkým prezidentem s leteckým průkazem.. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

"... a pak nám došly prachy... jo, zrovna, když Joshua s Liamem začali sypat esa z rukávu, tak jsme museli všechny kompy povypínat, byli jsme fakt do mrtě vyšťavený, nemohli jsme si dovolit ani jednu kilowatthodinu navíc. Takže jsme tam šoupli titulky, ty jsme naštěstí měli připravený někdy od poloviny filmu, já to Colinovi říkal, ještěže mě poslechnul... ale tak jo, lidi říkaj, že na ten rozpočet se to efekty i akcí podařilo dost dobře a já jsem taky spokojenej, no víš co, finální verze je něco jako Dračí války... prostě scény, který chtějí lidi vidět, tak jsme jim je dali... musím teda uznat, že ty neakční pasáže to trochu kurví, to zase měl Joshua vypitej mozek, dialogy bych si snad radši četl, než je poslouchal, no a to uvažování... trochu urvaný koule no... ale ta akce, ta tam je a vo to jde... kurňa, něco nám to vydělalo, musíme se s bráchou domluvit a možná to zopáknem a trochu to zase posunem, říkám, finále se rozjelo a my ho museli seknout... já bych to ohodnotil za 40%... jo jo, kampaň se nám zdařila, trailer byl luxusní, pár mega na účtě přistálo... hele, musím mazat, už zase někdo otravuje s tím AvP3, tak zatím..." ... Hm, Greg Strausse mi mluví z duše. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Lister: "Vtip je v tom, že využívaj sílu přeludů, aby vás vylákali z lodi a pak si vezmou všechno co se jim může hodit. A vycucnou vám mozek." - Rimmer: "Tak to máme naději. Z nás nevyrazej ani předkrm." / Už jsme tu měli zloděje těl, zloděje myšlenek, do budoucna můžeme určitě počítat i se zloději recyklovaného odpadu, ale teď aktuálně Země kdovíproč čelí zlodějům mozků. Proč se tak děje je víceméně jenom naznačeno, nikoli proto, aby si divák něco domýšlel, spíš aby scénárista nemusel namáhat ten svůj mozek, takže jádro je v tom, že na to celé čučí banda nesympatických lidí z paneláku, přičemž toto své přihlížení čas od času střídá s neumělými pokusy o útěk, většinu času ovšem jen blbě kecá a pronáší nesouvislé věty. V tomhle filmu se ve skutečnosti vůbec nic nestane. Ano, pobíhá se tam, občas něco bouchne, někdo umře, ale dění nemá absolutně žádný směr, nedojde k žádnému vývoji povah, ke katarzi, nezazní žádná myšlenka, neobjeví se nic, co by odůvodňovalo vznik těchto pohyblivých obrázků. Snad jen vizuální stránka zaslouží nějakou pochvalu. Na 10 milionů šušníků to vypadá velmi slušně, i když mozkožroutský vzhled podezřele připomíná Kolektory z Mass Effect 2. Na druhou stranu, nepřišlo mi to o nic hloupější než třeba opěvované Monstrum, k němuž mám výhrady takřka stejné. / Rimmer: "Je to prosté jak bulharská striptérka." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové si definitivně vykopali hrob a po průserovém AVP 2 dokazují, že jim filmařina zkrátka moc nejde, teda aspoň co se týče sci-fi béček. Tady se jim totiž nepovedlo, až na obstojný nápad s modrým světlem, prakticky nic. Příběh skoro nulový, akce mizerná, triky prachbídné, postavy nesympatické a herci prkenní. Ale hlavně je to totální nuda, na které je zoufale vidět, že nebylo dost peněz, takže se tady většinu času jen kecá o ničem a člověka to vůbec nezajímá. K tomu si připočtěte asi nejvtipnější závěr roku a dojde vám, že tohle béčko můžete s klidem minout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,416,355Tržby Celosvetovo $78,693,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,839,239 //počet predaných kusov 45,583Tržby za predaj DVD v USA $8,862,011 //počet predaných kusov 487,515║ Otravné béčko s maximálne blbými dialógmi a ničím prekvapivým dejom, bez napätia a dej je len veľký kus vykrádačky, počnúc Matrixom či Cloverfieldom. Triky ušli ale to je asi tak všetko čo aspoň trošku zaujalo. Ešte že to bolo natočené za pár šúp. /20%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)

Reklama

Reklama