Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V červenci 2007 se vydala tříčlenná expedice trabantem Hedvábnou stezkou do pouští střední Asie. Na tachometru malého žlutého trabanta se otáčí patnáctý tisící kilometr. Pod jeho koly zmizela polovina Evropy i většina států střední Asie. Po šesti týdnech strávených v jeho nerozměrných útrobách společně projeli Dan Přibáň, Vladislav Růžička a Jan Martin Kozel střední Evropu, Balkán, Turecko, Írán a Turkmenistán, aby se v uzbeckém Samarkandu jejich cesta opět zlomila na západ a přes Kazachstán, Rusko a Ukrajinu je dovedla domů. (Doc Alliance Films)

(více)

Recenze (116)

char_t 

všechny recenze uživatele

Akce to musela být parádní, ale je hodně vidět, že natáčení bylo pro účastníky vedlejší... Během 57 minut pak nedokázali pořádně zachytit ani krásy projetého území, ani strasti cestování trabantem, a celé to vyznělo tak trochu naprázdno... Spíš takové lepší domácí video z dovolené, než profi cestopisný dokument :-) ()

truby 

všechny recenze uživatele

Je to pravda o trochu méně zajímavé než z Afriky, ale to je podle mně délkou cesty. V Africe to bylo 20 000 km pouze tam, zde je to 15 000 km tam i zpátky. Chlapi spíš jeli, než natáčeli, přesto to co se jim povedlo natočit je zajímavé, akorát trochu odbyli cestopisnou část a hromadu zážitků si zřejmě nechali pro sebe. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Trabanťáci začali dost nevinně a pro širokou škálu diváků, kteří je sledují dnes, zcela chápu, že i velmi nezáživně. Za to lze vinit onen hrozivý fakt, že většina dnešní české společnosti ani netuší, kudy celou historií lidstva protkaná Hedvábná stezka vlastně vede a nedokázala by ony nevinné, třebaže ohromně fascinující země zakreslit do mapy světa. Přitom tato středoasijská výprava má právě to dechberoucí kouzlo dobrodružství, které dalším komerčně zaštítěným dílům skutečně schází. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to těžký. Před touto úvodní expedicí s trabantem do Asie jsem viděl to druhé tažení napříč Afrikou, které mě neskutečným způsobem okouzlilo. Tohle mě v mnoha věcech spíš zklamalo, což je dané právě tím porovnáním s úžasnou Afrikou. Slabší je hudba a kamera, slabší je čtený komentář, slabší je i celkové pojetí a zpracování, stopáž je příliš malá, zajímavostí je logicky taky méně a na rozdíl od Afriky jsem se tolik nebavil..... Přesto jsem ale rád, že jsem tohle viděl. Egu mi jednoduše přirostl k srdci a fandím mu. 70% ()

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Na filmu je vidět, že je to pokus o začátek určité série, která vyšla jak už všichni víme. Kamera nebyla úplně profi, dialogů bylo pomálu. Všechno to navíc provázel jeden dlouhý zatracený monolog o tom, kdo kdy v jakým století umřel, vládl atd., bylo by to v pořádku, kdyby ovšem film nepůsobil jako, že nejde o typický historický, á la Toulavá kamera, dokument, ale o zážitek cestování s trabantem za minimální peníz někde mimo civilizaci. Naštěstí se poučili a natočili to více, jak já říkám, po "topgearovsku". ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Tato tříčlenná expedice započala v červenci 2007. (ČSFD)
  • Cestovatelský vůz nese typové označení Trabant 601 Universal Combi. Přezdívka vozu byla Egu, což bylo první slovo dcery hlavní postavy snímku Dana Pribáně. (DruidKarel)
  • Expedice urazila více než 15 000 kilometrů. (ČSFD)

Reklama

Reklama